kap haberinin tamamı şu şekildedir...
Finansal Duran Varlık Satışı A+ A-
Özet Bilgi
Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Paylarının %47,30 Oranında Satışı Hakkında
İlgili Şirketler
[ACSEL]
İlgili Fonlar
[]
Finansal Duran Varlık Satışı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
19/10/2018
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
Evet
Satılan Finansal Duran Varlığın Ünvanı
Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş.
Satılan Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu
Selüloz ve Selüloz Türevlerinin Üretimi ve Ticareti
Satılan Finansal Duran Varlığın Sermayesi
10.721.700-TL
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
-
Satış Koşulları
Peşin (Cash)
Satılan Payların Nominal Tutarı
5.071.148,653
Beher Pay Fiyatı
2,71
Toplam Tutar
13.742.812,85
Satılan Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%)
47,30
Satış Sonrasında Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%)
0
Satış Sonrası Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlığın Toplam Oy Haklarına Oranı (%)
0
Satılan Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
8,46
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
-
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
Olumlu
Satış Sonucu Oluşan Kar/Zarar Tutarı
709.962-TL
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği
-
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
-
Satın Alan Kişinin Adı/Ünvanı
Verusa Holding A.Ş
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
Evet (Yes)
Satın Alan Kişinin Ortaklıkla İlişkisi
Hakim Ortak
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
19/10/2018
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
Beher pay satış fiyatının, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usulü ve Esasları hükümleri kapsamında, bugünden başlayarak geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
Satış işlemine konu varlığın pay olması ve söz konusu payların devrinin borsada gerçekleştirilecek olması nedeniyle SPK?nın II-17.1 sayılı Kurumsal yönetim Tebliği?nin 9/2-b maddesi çerçevesinde değerleme raporu yaptırılmasına gerek bulunmamaktadır.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
-
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı
-
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
-
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.10.2018 tarihinde (bugün) almış olduğu karar doğrultusunda,
-Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.3 sayılı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri ve bu tebliğde yer alan girişim sermayesi yatırım portföyü ile sınırlamalar ve oranlar da dikkate alınarak farklı sektörlerde yeni yatırım imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla, 2012 yılından bu yana Şirketimiz portföyünde bulunan girişim şirketimiz Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %47,3'üne tekabül eden 2.036.291,845 adet borsada işlem görmeyen statüde, 3.034.856,808 adet borsada işlem gören statüde olmak üzere toplam 5.071.148,653 adet payın tamamının Verusa Holding A.Ş'ye satılmasına,
-Beher pay satış fiyatının, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usulü ve Esasları hükümleri kapsamında, bugünden başlayarak geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle 2,71 TL olarak tespit edilmesine,
-Satış işleminin Borsa İstanbul Toptan Satışlar Pazarı'nda gerçekleştirilmesine
oybirliği ile karar verilmiştir.
Satışa konu işlemin SPK'nın II-23.1 sayılı " Önemli Nitelikte İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" çerçevesinde değerlendirilmesi neticesinde; işleme konu mal varlığının kamuya açıklanan son finansal tablodaki kayıtlı değerinin kamuya açıklanan son finansal tablolara göre varlık (aktif) toplamına oranının %8,46, İşlem tutarının (13.742.812,85) yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan ortaklık değerine oranının % 7,97 veya, Devredilecek veya kiraya verilecek veya üzerinde ayni hak tesis edilecek mal varlığı unsurunun son yıllık finansal tablolara göre elde edilen gelire katkısının, son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranının %0 olması ve bu oranların Tebliğ'de belirtilen önemlilik kriteri için belirlenen %50 oranının altında kalması nedeniyle satış işlemi açısından Önemlilik Kriterleri'nin sağlanmadığı, bu nedenle de Satış işleminin önemli nitelikte bir işlem olarak değerlendirilemeyeceği anlaşılmış olup, bu kapsamda da şirket ortakları açısından ayrılma hakkı doğmamaktadır.
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri