Sayfa 190/462 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon
Arama sonucu : 3696 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: KLNMA - T. Kalkınma Bankası

1. Size ufak bir hatırlatma yapayım:
    Sadece 10 milyar tl lik aktiflere sahip olan KLNMA bir ara 30.4 milyar tl lik piyasa değerine ulaşmıştı (hisse 60.7 tl olduğunda) ve piyasa değeri olarak GARAN'ı da geçerek TR'nin en büyük bankası olmuştu. Bu olay yaşanırken, konsolide aktifleri 400 milyar tl ye (KLNMA'nın 40 katı) yakın olan HALKB'nin piyasa değeri sadece 8 milyar tl ediyordu. Böylesine devasa bir çarpıklık varken siz bu hisseyi satın almışsanız açık ve net olarak kumar oynamışsınız demektir. Suçu başkalarında değil kendinizde arayacaksınız.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ülkenin en sağlam bankaları 3 F/K'dan işlem görüyorken 200 F/K'dan işlem gören, aktiflerinin bir kaç katı gibi bir piyasa değerine sahip bir bankanın hissesini anormal fahiş fiyattan almak gibi bir hata yapmışsınız ama gelgelelim başkalarını suçluyorsunuz. Kabul edilebilir bir şey değildir bu. Sizin kumar oynamanız yüzünden bankanın piyasa değeri aktiflerinin %300'üne çıkmış, öte yandan ülkenin en büyük, en kârlı ve de en sağlam bankalarından GARAN'ın piyasa değeri aktiflerinin sadece %7'si kadar. Bu çarpıklığı yaratan sizsiniz ama başkalarını suçlamak gibi bir gaflete düşüyorsunuz.
    Eeeee birileri alacakki, birilerii satacak para kazanacak. Çarklar böyle dönüyor. Bizim millet merakli. 10 olacak 20 olacak 50 olacak 100 olacak diye gaza geliyo atliyo mala. Sonra isyann.. palaya mazot lazim dimi ;) Bunun adı borsa,kim kime korsa [emoji109]

aL-saT-tuT-yaT-kaLk tavsiyesi degildir.

3. Beyler yasayı anlı edin, bırakın bu değer mi alınırmı boş muhabbetleri, işbankası ABC bu değer mi? Sallamadan belge bilgi ile konuşun, borsa arz talep işidir, var mı değerinde olan bir kağıt...Halkbank 30 TL olmalı hani nerde , yazarken saçmalamayın...bak bakalım kalkınma bankalarına devletlerin halk açılma oranı ve yasa tipine sonra yazın..

4. GAP- Bazi kagitlarda farketmisizdir, kagit asagiya yada yukariya giderken surada gap kaldi bu gapi kapatacakmi kapatmayacakmi ci arkadaslar turer ve bir kismimiz buna sinirlenir ve kufur ederiz.Bu kagit icin bir gap analizi yapabilecek arkadas varmi dir ? gap nerede olustu ? gap kapatilacakmi vs, kagidin grafigi bosluklarla dolu !!! ? tesekkurler YTD

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şikayetinizde haksızsınız. Borsalar "caveat emptor" prensibi ile çalışır, yani "risk alıcıya aittir". Bu prensibi bilmiyor olmanız sizi haklı çıkarmaz, borsa ile uğraşan herkesin otomatikman bu prensipten haberdar olduğu varsayılır özellikle de SPK gibi regülatörler tarafından.
    Haklı olup olmamak meselesi değil bu, bu kağıt bir vertu değil ki mecliste tartışılıyor, uçsuz bucaksız yetkiler verileceği söyleniyor bunları atliyorsunuz. Söylediğiniz gibi aktifleri garan la yarışacak boyutta asla değil ancak yeniden yapilandirilacagi söyleniyor örneğin klnma 120 olsaydı ve yatay seyretseydi, halka açıklığı artirilarak, ozsermayesi ve sermayesi değiştirildiginde otomatik olarak zaten düşmeyecek mı fiyati. Tamam garan in ozsermayesi 40 katı sermayesi de yüksek klnma dan net karı da bir o kadar yüksek. Ancak yasa meclisten hızla geçti ve yüz günlük eylem planı icinde. Değişiklikler gelseydi bu sefer de neden almadık ki diye pişman olmayacak miydiniz? Bu hisseyi 10-20 arası alıp 100 lere gelmesini bekleyen insanları eleştirmeye hakkınız yok tabi 500 ler 1000 ler çok mümkün değildi, eğer 100 e gelip yatay seyretseydi, değişikliklerde ardı ardina gelseydi gündemde kalsaydı banka, alsamiydim keşke demez miydiniz?
    Riski tabiki kabul ettim bir ton şey imzalattı aracı kurum zaten, ancak bu hisse farklı bence, cikarsalardi borsadan o zaman bu herhangi bir şirket değil.

6.  Alıntı Originally Posted by koreli0627 Yazıyı Oku
    güzel kardeşim taka 19.95 aldınsa p.tesı bunun tavanı ne olacak.ne kazanaçaksın tavan olursa satıştan da vaz geçersen ikinci bir yükseliş belki bi kazanç olur birde cimer ve bimer için ne yazacagız diyenlere biriler ne yazaçaksınız diyor bir rekabet kurulu var bir de haksız kazanç var haksız kazanç için yazacagız nasıl yükseliş için yazı istiyor o da fiyat artışı ve düşüşü ile ilgili şirketin bilğisi dişında ilğisi yok diyorsa bu haksız kazanç içinde bilği vermak zorunda
    19,95 degil 16,95

7. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...c27aa06853.png ky dostlarıma biraz yardımcı olur grafik

8. bir zamanlar dgzte vardı elimde 250/330 arası gidip geliyordu bazen 1000 lotla tavan 1000 lotla taban oluyordu elimde 7500 lot vardı 330 a geldiğinde 3,10 a satış yazmıştım ancak 250 lotu satılmıştı bu kadar işlem hacmi berbattı..ama güzel temettüler verdiği için bekliyordum diğer paramla başka hisselerde oynuyordum...bu sene bir haber demirorenler aldı şu oldu bu boyle olacak v.s haberler hisse birden ataga gecti 5,85 de patlattım sonra bir haber kota dışına çıkma haberi düştü fiyat 9,83 belirlendi .halka arzı % 2 ..hani kendi kendimize uyduryoruzya bedelli yapacak araplara hisse satacak v.s v.s haberler...belkide kottan cıkacak.işte anlamadığım yer bu nokta ..neyi hesaplıyorlar..hissenin gördüğü en üst seviyeyimi acaba ? dgzete de öyle oldu hatta 3 le carptılar ...2 ile carpsalar 60*2 =120 tl eder ... iyi bir hayal kurdum bakarsınız gerçek olur ayrıca kendi yaptığım hesaplamalara gore kagıdın dibi 10,85

Sayfa 190/462 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •