Sayfa 169/216 İlkİlk ... 69119159167168169170171179 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 1,345 - 1,352 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by kennym Yazıyı Oku
    yeni yatırım yapacak arkadaşlar faiz emlak kıyaslamasını iyi bir şekilde göz önüne alın ..

hisse fiyatı 40 tl alın ortalama .. 12500 adete bir 2+1 daire alsanız 500000 tl eder..

faizler % 25 bandında aynı tutarı bankaya yatırsanız 1 yılın sonunda ederi 625000 .. 2 yıl sonraki ederi 781 000 3. yıl 976 000 .. 4,yıl 1.220.000 TL

faizler hiç değişmese bu seviyede kalsa , bu daireyi 4 yıl sonra bu fiyata satabileceğinizi düşünüyorsanız başabaş noktasında olursunuz.. faziler yükselirse zarardasınız demektir bu fiyatta .. faizler düşerse ve siz 1,2 milyondan satarsanız karda olursunuz ..

yatırımınızı bu şekilde değerlendirin faydalı mı faydasız mı .. yoksa uçar kaçar şu olur diyenlere inanıp birikimlerinizi yok etmeyin ..
    1-geçmişte sizin gibi düşünüp evini satıp faiz yatıranlar zarar etti evlerini kayıp ettiler 2-size daha önce hisseniz yok yazmayın demiştim evet herkesin yazma hakkı var fakat çoğunluk sizden rahatsız oluyor ve hakaret ediyorsa bence yanlış yapıyorlar siz yazıp insanların moralini bozmayın derim.

2.  Alıntı Originally Posted by Kimyacı Yazıyı Oku
    1-geçmişte sizin gibi düşünüp evini satıp faiz yatıranlar zarar etti evlerini kayıp ettiler 2-size daha önce hisseniz yok yazmayın demiştim evet herkesin yazma hakkı var fakat çoğunluk sizden rahatsız oluyor ve hakaret ediyorsa bence yanlış yapıyorlar siz yazıp insanların moralini bozmayın derim.

1- geçmişte bu konuda işlem yapanların zarar ettiği gelecektekileri de kapsıyor mu ?

Geçmiş dönemdeki para bolluğu şuan var mı ? 3 büyük merkez bankasının parasal genişleme hamlesine başladığı 2009 -2017 yılları arasında ortaya çıkan kaynaklar ve bu paraların bankalar tarafından ne denli düşük faiz oranları ile insanlara dağıtıldığını es geçiyorsunuz.

içinde bulunduğumuz dönem böyle bir dönem olsa daha önce yazdığım hiç bir şeyi bu başlığa gelip yazmazdım.

nakit kıymetli olduğu döneme girildi söylemin arkasında yatan temel dayanak bu , faizler yükseliyor , %6,5 den %24 e geldi 2 yıl içerisinde .. para kaynakları giderek kısılıyor , fed genişlemeyi bitirip daraltmayı hızlandırma safhasında , ECB genişlemeyi sonlandırma , diğerleri de daratmaya başlayacaklar..

genişlerken oluşan fiyat artışları , daraltma ile fiyat azalışlarına evrilecek .. son 10 yılda fiyatı artmış tüm metalar için geçerli bu söylem.. arsa fiyatları da düşecek misal ister inanın ister inanmayın .. (sizin mahalledeki arsadan bahsetmiyorum , olayı tekil kayda indirip gereksiz örneklerle gelmeyin , genelde bahsediyorum)

2 - yazma hakkıma karşı herhangi bir müdahele imkanınız yok.. yapabildiğiniz tek şey küfretmek (sizin özelinizde değil alınmayın , 3-5 uğursuz var onları kastediyorum ) yazmaya da devam edeceğim. çoğunluğun bundan memnun olmaması zerre umrumda değil. buraya gelip bu ürüne birikimini bağlamak isteyen bir kişiyi bile düşünmeye , inceleyip araştırmaya sevketsem bile bu büyükbir faydadır. hakkımda olumsuz düşünenler profilime girip beni engelleyebilir , yazdıklarımı görmeyebilir. bu özellik çok basit bir işleme bakıyor. bu açıdan bana bu konuda uyarı yaptığınız müddetçe umrumda olmayacak bunlar.. yazacağım

ayrıca belirtmek isterim ki yazdığım şeylere karşı argümanlarınız varsa ciddi ciddi oturup konuşalım , karşılıklı fikir alışverişinde bulunalım. bu konuda gayet açık bir insanım. ama ban küfrettiğiniz müddetçe yazılarıma son vereceğimi düşünmeniz çocukça.

belki söylediğim şeyler safsata , yada yanılgılar içerisindeyim bilmiyorum sadece fikirlerimi yazıyorum bu sizleri rahatsız etmesin. bu kağıdın x lira olacağına inanarak yaşamak istiyorsanız yaşayın banane. inanın umrumda değil. ama kamuya açık alanda desteksiz pazarlama faaliyeti yapıyorsan benim de istediğimi yazma hakkım olduğunu unutmaman gerekir.

3. Alıntıladığınız yazı için sorayım ;

4 yıl sonra bu projedeki bir evin değerlemesi hakkında bir yorumunuz var mı ? beklentiniz ne ? yazdığım şeydeki öneri hatalı mı ? hatalıysa neden.. bunlara cevap yazın konuşalım.

yeni bir yatırım yapacak kişilere diyorum ki ; kıyasla .. şu anki durum bu , gelecekle ilgili faiz yada döviz beklentisine göz at .. eğer ilgili değerler bunlardan iyiyse ona göre yap yatırımını. değilse alternatiflerini düşün.. bunun hangi kısmı sizi rahatsız ediyor.

yazılan içerisinde hayır önümüzdeki dönemde faiz beklentisi %10 bu yüzden faiz geliri şu kadar olacak bu da anapara ile birlikte şuna tekabül eder , ev için ise beklentim şu , dolayısıyla bu kadarlık bir fark olacak diyebilen biri var mı aranızda ? yok ! kimse bunları konuşmuyor varsa yoksa sövme hakaret ..

Originally Posted by kennym Yazıyı Oku
    yeni yatırım yapacak arkadaşlar faiz emlak kıyaslamasını iyi bir şekilde göz önüne alın ..

hisse fiyatı 40 tl alın ortalama .. 12500 adete bir 2+1 daire alsanız 500000 tl eder..

faizler % 25 bandında aynı tutarı bankaya yatırsanız 1 yılın sonunda ederi 625000 .. 2 yıl sonraki ederi 781 000 3. yıl 976 000 .. 4,yıl 1.220.000 TL

faizler hiç değişmese bu seviyede kalsa , bu daireyi 4 yıl sonra bu fiyata satabileceğinizi düşünüyorsanız başabaş noktasında olursunuz.. faziler yükselirse zarardasınız demektir bu fiyatta .. faizler düşerse ve siz 1,2 milyondan satarsanız karda olursunuz ..

yatırımınızı bu şekilde değerlendirin faydalı mı faydasız mı .. yoksa uçar kaçar şu olur diyenlere inanıp birikimlerinizi yok etmeyin ..

4. Yüksek faiz dönemi daha yeni başladı, min 3-4 yıl sürer...Konut yatırımı için en kötü zamanlar.

kennym sizin ugraşmış sayılara dökmüş, onu anlamaya gayret edin.

yuzde 25 faiz varsa yuzde 25te enflasyon var. hala faizden para kazanildigini dusunen ekonomi cahilleri var. faizle bir malin kiyaslamasini en bilgisiz bile yapmaz. baska yatirim alternatifi var ise o öne sürülür.

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

ayrica adam dogru soyluyor. cok guveniyorsan faize murat ulkerin soktugunu faize yatirarak cikarabilirsiniz paranizi 32 kusurlerde burada yazmaya basladiniz bir kac ay bile olmadan yuzde 20 yapti. hala konusabiliyor olmak gercekten farkli maharetler ister

7. Emlak fiyatları yüksek enfllasyonda artmaz. Halkın alım gücü düşer + yüksek faiz cekip ev de alamaz. Talebi olmayan ve arzı cok olan ürünün fiyatı cakılır!

3 milyon konut stoğu var, adam gelmiş bize emlagı pazarlıyor :D

araba fiyatlari niye artiyor gardas??

ayrica bu guzel orneklemenizi herhangi bir ekonomi makalesiyle taclandirabilir misiniz rica etsek.

Sayfa 169/216 İlkİlk ... 69119159167168169170171179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •