Originally Posted by
barbaros_
bugün ne oldu ? dünkü yerel seçimde ittifak bitti açıklamasından sonra,bugün mecliste emeklilikte yaş önergesi cumhur ittifakının devam edip etmeyeceği yönünde göstergeydi,ki mhp ninde seçim vaadinde vardı,mhp gurup başkanvekilide önergeyi destekler açıklama yaptı,görüşmeler devam ederken MHP lideri Devlet Bahçeli, Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldı.bu haber 18.24 saatinde medyada son haber olarak yer aldı.bu cumhur ittifağının devam ettiğinin göstergesi idi yarın piyasalara olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
ayrıca yarın merkez bankasının faiz kararı açıklanacak,genelde her toplantıdan önce bir sıkıştırma piyasa tarafından yapılıyor,aa anketine göre ise faiz arttırımı beklenmiyor.
bu hafta başından beri borsadan 23 milyar çıktı.geçen hafta ise giren miktar 80 milyardı.genelde yabancı yatırımcı kasımda bilançolarını kapattığı için karda gördüğü şirketlerde karlarını realize ediyor... kozal,ereğli,kardemir gibi.tüpraşa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum bu kapsamda.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Alternatifbank, BankPozitif, ICBC Turkey Bank, Burgan Bank ve Turkland Bank’ın kredi notlarını teyit etti.
Fitch tarafından dün akşam yayımlanan değerlendirmede bankaların kredi notu görünümünün, Turkland Bank hariç “negatifâ€, Turkland Bank'ın görünümünün ise “durağan†olduğu belirtildi.
papaz salındığından beri imf ve kredi derecelendirme kuruluşlarından olumsuz bir açıklama gelmedi.amerika başkanı ile cumhurbaşkanının paristeki görüşmesinden sonra ve yakınlaşma adımlarından sonra kredi derecelendirme kuruluşlarından güzel açıklamalar duyacağımızı düşünüyorum.
bugün ayrıca şu an itibari ile dolar -%0.76,euro -%1.48
ve en büyük belamıza geliyorum. robotlar,algı bozarak bir günde milyarlarca lot işlem yaparak ky hisselerini çarpma peşinde bugün ekran resmini paylaştım bütün hisselerde aynı anda satış ve alım dalgası yababiliyorlar.bunlardan bir kaç aracı kurumun programlarının ortak olduğu yönünde ciddi şüphelerim var.bir ara ogame diye bir savaş oyunu oynamıştım.orda bile program kullananlar vardı,oyunu yapan şirket tarafından yasaklanmıştı eşitliği bozduğu için tespit edilenlerin oyunu kapatılıyordu.işin özüne gelirsek,basit bir oyunda bile eşitliği bozan program kullanımının gerçek paranın olduğu mali sistemde kullanılması kabul edilemez... biz ky sesimizi yükseltmemiz lazım. bilhassa cimere şikayetlerimizi iletmeliyiz. birlikten güç doğacaktır.
Yer İmleri