Sayfa 736/1032 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 5,881 - 5,888 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Bu 11 milyarlık kaynak aktarımı ile ilgili Hükümet ağzını çok sıkı tutuyor ve hiç bilgi vermiyor. Bu bilgilerden TR'dekilerin büyük çoğunluğunun zaten haberi yok. Kesin olarak bilinenler; bankaların aldıkları miktarlar ve hangi sınıf sermaye karşılığı bunların alındığıdır. Mesela VAKBN'nin Tier 1 sermaye olarak bu 5 milyar tl yi devlete 6 ayda 1 faiz ödemeli sabit faizli tahvil satarak aldığı kesin, ancak HALKB'nin Tier 2 olarak devlete ne verdiği kesin değil. Ben 5 yıl vadeli subordinated tahvil sattığını farz ettim Tier 2 olması nedeniyle ancak 3 milyar tl karşılığında pekala aktiflerindeki bir varlığı devlete devretmiş de olabilir. Bu detayı belirtmemde fayda var.

Not: İnşallah devlet sırlarını ifşa ediyorum diyerekten beni casus diye tutuklamazlar (TR'deki iş çevremde zaten bana MI6 ajanı filan deyip duruyorlar).
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Dostar dolar ve gram altın hakkında orta ve uzun düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu 11 milyarlık kaynak aktarımı ile ilgili Hükümet ağzını çok sıkı tutuyor ve hiç bilgi vermiyor. Bu bilgilerden TR'dekilerin büyük çoğunluğunun zaten haberi yok. Kesin olarak bilinenler; bankaların aldıkları miktarlar ve hangi sınıf sermaye karşılığı bunların alındığıdır. Mesela VAKBN'nin Tier 1 sermaye olarak bu 5 milyar tl yi devlete 6 ayda 1 faiz ödemeli sabit faizli tahvil satarak aldığı kesin, ancak HALKB'nin Tier 2 olarak devlete ne verdiği kesin değil. Ben 5 yıl vadeli subordinated tahvil sattığını farz ettim Tier 2 olması nedeniyle ancak 3 milyar tl karşılığında pekala aktiflerindeki bir varlığı devlete devretmiş de olabilir. Bu detayı belirtmemde fayda var.

Not: İnşallah devlet sırlarını ifşa ediyorum diyerekten beni casus diye tutuklamazlar (TR'deki iş çevremde zaten bana MI6 ajanı filan deyip duruyorlar).
    Neresi gizli anlamadım : İşsizlik fonunun parası aktarıldı, cumhurbaşkanlığı açıkladı böyle olduğunu, daha önce de yapılıyordu fonun bu işten zararı yok dediler, paranın nereden geldiği, ne kadar olduğu belli yani bunlar gizli değil. İsterseniz açıklamanın linkini bulup atayım içiniz rahat etsin.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hani geçenlerde Hükümet 3 devlet bankasına 11 milyar tl kaynak aktardı diye bir haber geçmişti ya? İşte bu 11 milyar tl nin aşağıda dökümünü veriyorum:

VAKBN: 11 milyar tl nin 5 milyar tl sini Tier 1 Sermayesine karşılık aldı yani devlete tahvil sattı. 6 ayda 1 faiz ödemelidir, faiz oranı sabittir.
    HALKB: 11 milyar tl nin 3 milyar tl sini Tier 2 Sermayesine karşılık aldı yani vadesi 10 yıl olan TL bazlı HALKB subordinated türü tahvili arz edip devlete satarak.
    EXIMBANK: 11 milyar tl nin 3 milyar tl sini aynen HALKB'de olduğu şekilde aldı, burada da vade 10 yıldır.

(Not: Bir bankanın Tier 2 sermayesi; sermayesindeki ikincil bileşkendir ve tamamlayıcı maiyettedir. Tier 1 sermayeye çekirdek sermaye denir. Basel kuralına göre bir bankanın kapital rezerv rasyosu %8 den az olamaz. Bu %8'in %6'sının Tier 1 çekirdek sermaye tarafından temin edilmesi zorunludur, geriye kalan %2 ise Tier 2 tamamlayıcı sermaye tarafından temin edilir. TH)

(Kaynak: James Grant's Interest Rate Observer)

Tesekkurler bu datalar icin TREND.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Neresi gizli anlamadım : İşsizlik fonunun parası aktarıldı, cumhurbaşkanlığı açıkladı böyle olduğunu, daha önce de yapılıyordu fonun bu işten zararı yok dediler, paranın nereden geldiği, ne kadar olduğu belli yani bunlar gizli değil. İsterseniz açıklamanın linkini bulup atayım içiniz rahat etsin.
    Icerigini bilmiyorduk. 3 Milyar Halk'a gelmis mesela.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Hiçbir anlam ve önemi yok... devlet bankasını fonlar... kamu bankası gerektiğinde devleti destekleyici hamleler yapar...

7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Sizin gözünüzden kaçmış, 2 Ekim'de ekonomi yazarı Uğur Gürses hesaplayıp bulmuştu tutarları, keşke o zaman paylaşsaydım burada. Bunun üzerine 3 Ekim'de CB sözcüsü İbrahim Kalın da aktarmayı onayladı.

Kısaca aşağıya ilgili yerleri alıntılıyorum, linkler de en altta:

Uğur Gürses'in blogundan - 2 Ekim:
    "Halkbank 2.979 milyon TL, Vakıfbank 4.993 milyon TL, Eximbank 2.901 milyon TL ihraç yaptılar." ... "Bu tahvilleri satan da satış tescilini de yaptıran da İşsizlik Sigortası Fonu."
    (https://ugurses.net/2018/10/02/borsa...fonu-haberini/)

Basından - 4 Ekim:
    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, piyasalarda yakından takip edilen İşsizlik Sigortası Fonu'na ait 11 milyar TL'nin üç kamu bankasına aktarılmasına ilişkin süreci "kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması" olarak tanımladı. "Kamu fonları devletin içerisinde zaman zaman farklı yerlerde kullanılmıştır. Geçmişte de bu oldu. Özal döneminden beri bu tür uygulamalar yapılmıştır, AK Parti dönemlerinde de yapılmıştır. Geçen sene de buna benzer birtakım kaydırmalar yapılmıştır. Burada herhangi bir risk, tehlike söz konusu değil."
    (https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-429191)

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    ufuktaki tehlikeler...

akp-mhp çatlağı( aslında yerelde ittifak olamayacağından mecburen çatlak) sonucu yerelde muhtemel hezimet ve erken seçim ihtimalinin tekrar masaya gelme olasılığı ( ulen amma istikrarmış 16 yıldır 16000 seçim yaptılar)

dünya borsalarındaki çöküş değil ama çok esaslı bir düzeltme olasılığının iyiden iyiye ufukta belirmesi.

ekonomik durgunluğa girmemiz ile beraber mevcut konkordato çılgınlığının tepe yapacak olması

yükselen faizlerin konut,otomotiv başta olmak üzere tüm sektörlerde işleri bıçak gibi kesmesi ve kredi faizindeki artışların şirket bilançolarında daha şimdiden tahribata geçmiş olması.

akp'nin düşen oyları durdurabilmek için seçim öncesi yeni bir savurganlık çılgınlığına başlayacak olması ve bunun bütçede yaratacağı büyük tahribat.

bence bu ihtimaller yeter de artar bu piyasanın 2-3 ay önceki dibini test etmesi ve hatta daha da aşağıya kayması için...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

Sayfa 736/1032 İlkİlk ... 236636686726734735736737738746786836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •