Sayfa 993/1030 İlkİlk ... 4938939439839919929939949951003 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 7,937 - 7,944 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    bangkok/köln/antalya
    Gönderi
    234
    dolar gel gel yapıyor.bir bana değil tüm sıkışmış mazlum mevduat sahiplerine de yapıyor.
    biz almayalım dedikçe düştü.
    şuan şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bi yere kadar.
    I LOVETHAILAND

2.  Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    dolar gel gel yapıyor.bir bana değil tüm sıkışmış mazlum mevduat sahiplerine de yapıyor.
    biz almayalım dedikçe düştü.
    şuan şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bi yere kadar.
    Niye mazlum olalımki ..???

Doları 6 lardan alanlar düşünsün ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Abilerim 20 yaşında Tıp Fakültesi öğrencisiyim. 2 senedir ekonomi ile fazlası ile içli dışlı olup faiz, bono ve döviz-altın alım satımı gibi birçok mecrada tecrübe sahibi oldum. İçimdeki bastıramadığım o öğrenme duygusunu bir şekilde tatmin ettim.
    Şu aralar ise kafam biraz karışık. Kalan ömrümü 22 yaşımdan itibaren yurt dışında Doğu Avrupa'da sürdürmek istiyorum. (Dede ve nenelerim Bulgaristan göçmeni olduğum için rahat bir şekilde çifte vatandaşlıp fırsata çevirmeyi düşünüyorum.)
    Geleceğim için her ne kadar ailem birikim yapsada ben kendimi rahat hissetmediğim için aylık 500 TL'lik bir tutar ile birikim yapmaktayım. Biriktirdiğim bu parayı tamamen yurt dışında kullanacağım için TL olarak değerlendirmeye çalışmak aşırı riskli geliyor.(Şuan için 5k gibi bir tutarı aktif bonoda %28 ile işletiyorum).
    Sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
    - her ay o günün kurundan direk dolara çevirip dolar faizine mi yatırmalıyım
    - şimdilik %28 Tl faizi ile yola devam mı etmeliyim
    - Sepet yapıp Dolar-TL birlikte mi yürütmeliyim
    - Bunlardan tamamen farklı şu yolu denemelisin gibi bir öneriniz var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Yaşın çok genç ve çok güzel yatırım yapar isen 40 lı yaşlarında milyarder olabilirsin .
    Şartı ise birikim yap .Arsa al unut,hisse al unut .
    Tl den dolardan zengin olan görmedim .Günü kurtarırsın.Biraz biriktir 5 yıl sonra imarsız arsa al arastırıp.20 yıl sonra çalışmana gerek yok gez dolaş dünyayı [emoji56]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by GöçmenAdam Yazıyı Oku
    Abilerim 20 yaşında Tıp Fakültesi öğrencisiyim. 2 senedir ekonomi ile fazlası ile içli dışlı olup faiz, bono ve döviz-altın alım satımı gibi birçok mecrada tecrübe sahibi oldum. İçimdeki bastıramadığım o öğrenme duygusunu bir şekilde tatmin ettim.
    Şu aralar ise kafam biraz karışık. Kalan ömrümü 22 yaşımdan itibaren yurt dışında Doğu Avrupa'da sürdürmek istiyorum. (Dede ve nenelerim Bulgaristan göçmeni olduğum için rahat bir şekilde çifte vatandaşlıp fırsata çevirmeyi düşünüyorum.)
    Geleceğim için her ne kadar ailem birikim yapsada ben kendimi rahat hissetmediğim için aylık 500 TL'lik bir tutar ile birikim yapmaktayım. Biriktirdiğim bu parayı tamamen yurt dışında kullanacağım için TL olarak değerlendirmeye çalışmak aşırı riskli geliyor.(Şuan için 5k gibi bir tutarı aktif bonoda %28 ile işletiyorum).
    Sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
    - her ay o günün kurundan direk dolara çevirip dolar faizine mi yatırmalıyım
    - şimdilik %28 Tl faizi ile yola devam mı etmeliyim
    - Sepet yapıp Dolar-TL birlikte mi yürütmeliyim
    - Bunlardan tamamen farklı şu yolu denemelisin gibi bir öneriniz var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    1 > Cok gencsin. Azmine hayran kaldim. Sende kendimi goruyorum. Bende 21 yasinda yurtdisina cikmistim.

2 > Cok guzel bir bolumde okuyorsun ve bunun degerini bilmelisin.

3 > Neden Dogu Avrupa? Hedeflerini yuksek tut. Dogu Avrupa da ben 1 yil yasadim. Sen daha iyi yerlere layiksin

4 > Ingiltere, Almanda, Kanada, Abd ve Nordic ulkeler vs senin hayalin olmali.

------------

5 > 5k paran var ve aylik 500 TL ekleyebilirsin. Uzun vadeli dusunuyorsan ne faiz ne bono seni tatmin etmez. Yapman gereken sey hisse senedi almaktir. 2 tane hisse senedi sec ve her ay fiyata bile bakmadan her biri icin 250 TL lik alim yap. Faizde kalirsan paran yillar icinde erir. Riskli ama getirisi yuksek seylere yatirim yapmalisin, cunku elinde ki miktar az.

6 > Ortalama 5 yil bu hisseleri elinde tut. Fiyat hareketlerine hic aldirma (Warren Buffet gibi)

7 > Yurtdisina cikmak icinde aceleci olma, kendini gelistir. Ingilizcen ust seviyeye tasi. Doktor olacaksin. Yurtdisinda kisa sureli guzel egitimler, programlar oluyor AB destekli onlari arastir.

5. Vay arkadaş dolarıda aldıkça düşüyor aldıkça düşüyor. Çıldırcam 🤣

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    özellikle garanti bono ve işbankası oldukça ilginç..

doktor bu ne?
    Halk galeyana geldi dediler geldik.
    1.yurtdışı yerleşiğim
    2.zaten burada pazarlıksız aldığı oranı yazanlar neredeyse aynı oranı almış. Gidin pazarlık yapın 1-2 puanlık farkları alırsınız.
    3.işbankasının oranı banada garip hatta bana bile cazip gelmişti. yalnız 97 yılında öğrenciyken açtığım günden beri hesabım aynı şubede aktif. Her zamanda kullandım.
    4.faizde param yok olmazda zaten gelirim tl değil. Aldığım oranları ben koşturmuyorum beni arıyorlar pazarlık ediyorum.
    Ytd

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    İs bankasindan 29 almak hehe alirsin
    talihsiz bir açıklama olmuş her açıdan.
    Ytd

8.  Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Halk galeyana geldi dediler geldik.
    1.yurtdışı yerleşiğim
    2.zaten burada pazarlıksız aldığı oranı yazanlar neredeyse aynı oranı almış. Gidin pazarlık yapın 1-2 puanlık farkları alırsınız.
    3.işbankasının oranı banada garip hatta bana bile cazip gelmişti. yalnız 97 yılında öğrenciyken açtığım günden beri hesabım aynı şubede aktif. Her zamanda kullandım.
    4.faizde param yok olmazda zaten gelirim tl değil. Aldığım oranları ben koşturmuyorum beni arıyorlar pazarlık ediyorum.
    Bu forumda kimler varmış haberimiz yok. Ekselansları önünüzde eğiliyorum.

Sayfa 993/1030 İlkİlk ... 4938939439839919929939949951003 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •