Sayfa 89/303 İlkİlk ... 3979878889909199139189 ... SonSon
Arama sonucu : 2419 madde; 705 - 712 arası.

Konu: The last of the mohicans

Bizim referandum tarihimiz 1961 ile başlar.

1960 darbesinde devrilen DP'nin 1957 oyu %47 olmasına rağmen 1961 anayasası %61 oyla kabul edildi.Hayır oyu %39'da kaldı.

Çünkü hayır propagandası yapmak şimdiki gibi zordu ve halk korkuyordu.

DP'liler hayır diyemedikleri için halka ''gözlerimizin içine bakın ne dediğimizi anlayacaksınız'' diyordu.

Ancak güçten korkan demokrat! halkımız yine EVET dedi.

Aslında 1961 kuvvetler ayrılığı ilkesini getiren çağının ilerisinde bir anayasa idi.

Bu özgürlükleri sindiremeyen askerimiz,halkımız ve vekillerimiz nedeniyle demokrasimiz önce 1971 muhtırasını, sonra 12 Eylül darbesini yedi.

Sonra 1982 Anayasası geldi, hayır propagandası yasak gibiydi.Hayır diyen Cumhuriyet (Ecevit faktörü) ve Tercüman (Demirel faktörü) gazeteleri ve Gırgır mecmuası idi.

Bu 3 yayın kuruluşu da bundan dolayı çeşitli cezalar aldı.

Her zaman demokrat! olan halkımız bu antidemokratik anayasayı %92 ile kabul ediverdi. Üstelik eski siyasilere 10 yıl yasak gelmişti.

Bir halk oylaması ile siyasetçisine yasak koyan bir başka ülke var mıydı?

Bu da bizim necip milletimize nasip olmuştu.

Bugün yaşı tutanlara sorun o zaman hepsi HAYIR demişti, ama bu %92 oyu kim vermişti?
    DUHUL : 1999

2. son mohikan nezaman endekse saglam çakacaklar şöyle 55 bin 50 binler nezaman görünecek hayal aleminde bir borsa ve ekonomimiz varda nezaman reele dönecek bu

Heyhat; bu yasakların kalkması da 7 yıl sonra bir başka referandum ile oldu. 1987'de Özal'ın referanduma

götürmesiyle siyasi yasaklar kılpayı (%50.16, 75 bin oy farkla) EVET çıkarak kalktı.

Demirel,Ecevit,Erbakan,Türkeş siyasete döndüler. Demokrat Özal! hayır propagandası yaptı, evet çıkınca da erken seçime gitti.

4. referandum ise bundan 1 yıl 1988'de yapıldı.

İlk ve tek HAYIR sonucu bu referandumda çıktı.

Çoğu insan bu referandumun niye yapıldığını bile bilmez.

Saçma sapan bir nedenle yerel seçimleri 4 ay önce yapmak için yapılan referandumda %65 HAYIR çıktı.

5. referandum c.başkanının halk oyu ile 5 yıllığına seçilmesini belirleyen anayasa değişikliği idi.

%67 katılım oranı en düşük olan referandum %69 ile kabul edildi.

6. referandum 2010'da yapılan anayasa değişikliği idi. Ölülerin bile oy kullandığı (kulakların çınlasın Fetö) ve Yüksek yargıyı yeniden

düzenleyen bu değişiklik CHP ve MHP'nin hayır propagandasına rağmen Cemaat + AKP + kısmen BDP + diğer

küçük sağ partilerin desteği ile %58 oyla kabul edildi.

Geldik 7. referanduma. Yarın Türkiye çok önemli bir karar verecektir.

Bu zamana kadar yapılan bütün referandumların toplamı kadar önemlidir.

Çünkü bir sistem değişikliğidir ve evet çıktığı taktirde bu değişiklik ileride bir rejim değişikliğine yol açacaktır.

1923'ün getirdiği parlamenter cumhuriyet sistemi ile kendisine iktidar nasip olanlar, bu rejimi değiştirmeye soyunmuştur.

Hedefe giden yolda parlamento, cumhuriyet, demokrasi bir araçtır.

Sonuç evet de çıksa hayır da çıksa bu girişimin sonu çıkmaz sokaktır.

Bir nehirde iki kez yıkanılmaz, Sultan Abdülhamit'in yenilgisi nasıl kaçınılmaz idiyse 21. yüzyılda siyasal islam ideolojisi de yenilgiye mahkumdur.

Son olarak ben yarın Hayır vereceğim, ama Evet çıkacağını düşünüyorum.

Ama şunu da hatırlatayım bu tür seçim tahminlerimde genellikle yanılırım, o yüzden de pozisyon almam.

Yani tercihim HAYIR, tahminim EVET, pozisyonum NÖTR...

Alıntı Originally Posted by KemalSoydere Yazıyı Oku
    son mohikan nezaman endekse saglam çakacaklar şöyle 55 bin 50 binler nezaman görünecek hayal aleminde bir borsa ve ekonomimiz varda nezaman reele dönecek bu
    Türkiye Borsası eğer birilerinin elinde manipülasyon amacıyla kullanılmıyorsa ve kullanılmayacaksa gerçek değerine mutlaka inecektir.

50 değil ama 58 bini bekliyorum.

Artık fazla zaman kalmadı, sanıyorum 2013 yılındaki gibi bir şelale yaşanacak.

Yok eğer 2013 zirvesi geçilir ve üzerinde kalırsa o zaman yanılmış olacağız demektir.

O zaman 100 binleri geçecek diyenler haklı çıkacak.

Ancak bunun olabilmesi Türklerin mars'a gidecek uzay mekiği yapması kadar uzak görünüyor şu an için bana.

6. Sen hep yanılıyorsun kardeş ilk defa yanılmayacaksın hanene artı 1

7. son mohikan senin dalgalarına kurban bu ohal durumu yüzünden iflas ertelemeler bir gün şirketler iflaslarını açıklayacak ozaman pompacılarının ve avanelerinin 15 yılda neler yaptıgını herkes görecek dolar 1.10 2009 yılında Allahtan 2011 yılına kadar abd para bastı Q1 Q2 VE Q3 parasal genişleme oldu yoksa 15 tl olurdu dolar şuan 3.75 tl

8. Sayin mohikan herkes evet cikacagini bekliyor eger hayir cikarda bu endeksin aşırı deger kaybetmesine neden olur mu yani ptesi %10 eksi gibi bir durum olabilir mi bistte?Bu arada ben de evet cikacagini dusunuyorum.

Sayfa 89/303 İlkİlk ... 3979878889909199139189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •