Sayfa 140/350 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Dün vade sonu olduğu için pozisyonlarım otomatik olarak kapandı.
    Ama getiri eğrimde vade farkından kaynaklanan okkalı bir zarar görüyorum.

Bir kaç satır ekleyerek kendi adıma bu durumdan kurtuldum

vahap beyaz, ahmet çakar ....

2.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Bir kaç satır ekleyerek kendi adıma bu durumdan kurtuldum

3. Merhaba ; son dönemde KarZarar çizgisine uygulanan değişik yöntemlerle maxdd yi düşürmek amaçlı çalışmalar gördüm forumda.Ben manuel olarak şöyle kullanıyorum ve o kadar karmaşık kodlara lüzum olduğunu ve kullanışlı olacağını sanmıyorum kısa aklımla.Birincisi geerçkten iyi olan sistemlerde zaten işe yaramaz paylaşılan örnekler zaten iyidirler.KZ çizgisi kısmen dalgalı olanlarda mesela 6 yıllık datada maxdd. 10 - 11 bin civarındaysa işe yarar,diğer türlü daha fazla max.dd ile çalışıyorsa o sistem zaten güvenilir değildir ve gerçeğe bağlanamaz.Neyse kısa keseyim;Ben gözle yapıyorum tabiiki kodla daha hoş olur.Geçmiş anlamlı bir bar sayısı ile mesela 50 bin barlık datada en yüksek KZ değerini kontrol ediyoruz. buna ZZ diyelim.Bu ZZ seviyesinden 5bin puan aşağıdaki seviyeyi ( buna 5P diyelim)kontrol edelim.ZZ değeri her yükseldikçe 5P değeride yükselecektir.Tıpkı izleyen stop gibi.ZZ yeni zirve yapamadı ve 5P değerini aşağı kırdığı anda sistem FLAT olacak.5Paltında hep FLAT ve tekrar günün birinde 5P seviyesini yukarı kestiği anda sistem çalışmaya başlayacak.Örnek ZZ 100 olsun ,yeni zirve yapamadı ve 95 seviyesindeki 5P nin altına sarkınca sistem flat oldu.Tekrar 95 i geçene kadar flat.geçtiği anda ise sistem poz. yönünde çalışmaya başlıyor.100 ü yine geçemeze 95 teki 5P aktif olarak bekliyor.ZZ yeni zirve yaptı diyelim mesela 104 e gelince 5P miz de otomatik olarak 99 a çekilmiş olacak.
    Bunun avantajları :1-sistem performansında ufak tefek farklar hariç bir düşme olmayacak.
    2- Max DD 5000 puan seviyesinde olacak(isteyen başka bir değer girebilir)
    3-İşlem sayısı otomatik olarak azalacak...
    Bu kurguyu sayın üstadlar koda çevirirlerse ben ve bir çok arkadaşım yararlanabiliriz diye düşünüyorum.Lütfen 2. maskeli kar-zarar çizgisi son örnekteki gibi kümülatif olursa yani flat yerleri çizgi şeklinde görünebilirse çok hoş olur.
    Yatay tasarım ve dikey tasarım barındıran 3 ten fazla sistemle kullanıldığında KZ deki sarkma yerleri farklı bölgelerde olacağından çok daha verimli kullanılır.Saygılar...

4.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Bence bu isin en dogru sekli vade bitmeden yeni vadeye tasinmak. Mesela 1 gun once veya son gun sistemlerin uygun zamaninda yeni vadeye gecmek ve grafigi VIP-30 dan degilde yeni vadeden islemek. Boylece gercek gecis yapilmis olunur ve iki vade arasi fiyat farkindan kaynaklanan gap yani aslinda olmamasi gereken gap olmaz. Ve sistemlerin, indikatorlerin duzeni bozulmaz.

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bende bu yontemı uyguluyorum.

benim sistem ise bu tarz hareketleri gap gibi görerek tepkiye oynuyor.

@52banqydamp soyledıklerıne katılıyorum.

@göktürk tam anlamadım aslında extrayıda sanırım karlı olmuş tebrik ederım ancak zaman dılımı az.

@örnek kodlamaların derlenıp toplandıgı bir sayfa lazım bize sanırım ben el atacam bu işe bir website ile.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku

orhan bey resimdeki isteklerimizide yapabilmek için de bir kod yazılabilirmi veya bu istekler kod yazılarak yapılabilirmi ?
    görsel olarak ideal yapabilir ancak.
    kodla ise TrendCiz, TrendKontrol ve TOMA kullanarak yapılabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    hocam robot da bunu kullanmıyorsunuz sanırım. yeni vadenin gapını yedikten sonra flata geçiyor gibi.

7. Selamlar tekrar ; üstadlarda burdayken bahsettiğim maskelemeyi koda çevirenler olursa dediğim gibi çok kişi yararlanır bizde dua ederiz)))

8.  Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    hocam robot da bunu kullanmıyorsunuz sanırım. yeni vadenin gapını yedikten sonra flata geçiyor gibi.
    Bu sabah gerçek görüntüyü tespit etmek için ekledim ama benim yapımda robot kullanımda da sorun olmaz.
    Vadenin son günü pozisyon swap etmiyorum,
    dün akşam vade bittiği için otomatik olarak pozisyonlar kapandı zaten.

Sayfa 140/350 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •