Sayfa 971/1000 İlkİlk ... 471871921961969970971972973981 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 7,761 - 7,768 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Teknikçinin yanılanı da olur yanılmayanı da. Zira Grafikler geçmişe aitken, yorumlar geleceğe aittir.

Gelecek için yorum yapanın, muğlak olması ve garanti vermemesi gerekir. Yoksa.. Madara olunabildiği gibi, kahraman da olunabilir.

İkisi de gereksiz.

Önemli olan, tüm ihtimalleri sıralamak ve mümkün olduğunca, takip edenleri bilgilendirmek olmalı.

Geçmişi doğru okumanın faydası büyüktür, Geleceğe yön gösterir.

Dolar da yuvarlak içine alınan 4.9 noktasına kadar, herşey , idare edenin kontrolu altındaydı.

Peki ne oldu da, Bazı teknikçi arkadaşların sözlerini yanlış çıkardı ?

Bazı arkadaşlar, bunun bilinçli yapıldığını yazmaktadırlar (Servet transferi tamamlandı sözü),

Ancak, ilgili bakanın son demeçleri, (inanırsanız), olayın bir ülkenin baş şehirinde tezgahlandığı yönde..

Eğer yine, piyasaya yalan söylenmiyorsa..

Kontrol elden kaçmış ve yenilginin bedeli , faiz olarak ödenmiş bulunuyor.

Yukardaki, grafik, DOLARIN, Ziraat' in orta vadeli tahvil bono fonu ile düzeltilmiş hali.

Yani, kontrolün kaçmasına neden olan gruplar, Faizden, galibiyetlerinin hakları olan farkı aldılar.

Çünkü, Dolar, 4,90 daki aynı seviyesine indirildi.

Yada, başka bir deyişle, bazı diğer grupların eline, MB sı rezervleri yine aynı maliyetle ikram ediliyor.

Rezervlerin miktarı çok önemli.

Peki, bu grafik ne diyor.

Bir teknikçi olarak, bu görünümdeki senedi hiç düşünmez alırdım, çünkü kanal kalınlığı kadar yukarı çıktığında satmış olurdum.

Tabiki, ilk grup, aynı noktada (4,90+ faiz) , eğer, idareye olan inançları değişmemişse, tekrar pozisyon alırlar.

O zaman, tepki kaçınılmaz olur. Bunu ne zaman görürüz ?

Tabiki düşen trend kırıldığında. Peki halen böyle bir durum var mı ? YOK.

Senet grafiklerinde, bu noktada, Spek'e karşı oynayan kişi olaraK POZİSYON yerine konduğunda,

spek malı alt çizgiye kadar basar. Çünkü, zararını ancak, o seviyede nötr leştirir.

Ama bu "dolar" , senet değil.

Ne yapılmalı ? Doğrusu, düşen trendin "kırılma" ve sonrası "onay alma" günü beklenmeli.

Peki daha sonra , Dolarda yine sert çıkışlar görülür mü. ?

Sanmıyorum. Daha önceki Dolar patlamalarının, nasıl söndüğü, bu çıkışın da o

şekilde söneceğine örnek teşkil edebilir (uzun süren) , ama bir garantisi yok,

geçmişteki global şartlar da aynı değil.

Uzun lafın kısası, geleceği bilmek MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Yinede, şunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Dolar, mevcut idarenin planladığı (faiz düşmanlığı) ve ülke menfaatine uygun olarak,

alt çizgiden de görüldüğü gibi, Bankada hazır duran paradan, daha fazla gelir

getirmektedir. (ilaveten faiz geliri ile)

Ve bu durum 2008 den beri de (İMF reddi) istikrarlı bir şekilde sürmektedir.

Bence, (çok subjektif oldu-kusura bakmayın) doğru politikadır.

2008 dedik, Doların yönünü çizmesi yönünde bir grafik daha koyarak, "unbiased" olalım.

Son düzenleme : izmirli_hoca; 03-11-2018 saat: 15:32.

2. 2 liradan 3 liraya giden dolar ile 4.90 dan 7.35 e giden dolar oransal olarak aynıdır. Rakamlar büyüdükçe şaşırıyor insanlar.

3. Bazı arkadaşlar, bunun bilinçli yapıldığını yazmaktadırlar (Servet transferi tamamlandı sözü),

Ancak, ilgili bakanın son demeçleri, (inanırsanız), olayın bir ülkenin baş şehirinde tezgahlandığı yönde..
    Bakan bir siyasetci, ne soyleyecek? Dusuk kurdan yuksek kura gectik, bu kadar firmayi batirdik, geri kalanlara kaynak aktardik mi diyecek?

Bu hikaye 94'den beri aynidir. Brunson'dur, Halk Bankasidir, Zerrab'dir, bularin hepsi bahanedir.

Bu defa 94-2001 veya 2006'da oldugu gibi disaridan bir saldiri gelmedi. Sayet yurt disi fonlar saldirsaydi, dolar 7, 20 degil 12 TL bile olabilirdi.

Tamamen kontrolu bir hareket...Hukumet tereyagindan kil ceker gibi basardi. Dis dinamik Turkiyeyi destekledi...

2019'un ilk ceyreginde faiz indirimi gelirse, benim yazdiklarimin dogrulugu kanitlanir.

Uzun lafın kısası, geleceği bilmek MÜMKÜN DEĞİLDİR.
    )))))))))))

Ve bu durum 2008 den beri de (İMF reddi) istikrarlı bir şekilde sürmektedir.

Bence, (çok subjektif oldu-kusura bakmayın) doğru politikadır.
    Isaallah bu forumda bir baslik acip, goruslerinizi paylasirsiniz. Cunku okuyacak kimse kalmadi. Enson gecenlerde Koç da gitti.

Geyik muhabbeti yapan, acayip bir suru insan turedi. Cok tesekkurler paylasiminiz icin...Sagolun...
    @erefefik

4. Peki bankadan ben kiralık kasa tuttum ancak ne altınlara baktılar ne tartma oldu nasıl biliyorlar ne kadar altın olduğunu bizim dışımızda açıp bakıyorlar mı bakıyorlarsa ne koyduğumuzu yada koymadığımızı biliyorlar

5. papaz olayından önce MB faiz artırmadı diye dolar 4.94 civariydi...suan 5.42 aradaki prim %10 civari,ama o gunden bugüne butun ürünler nerdeyse %100 fiyatlar fırladı...şimdi dolar mi ucuz yoksa urunler mi pahalı...
    psikolojinizin kaldıramayacağı pozisyonlar açmayın...en güzel pozisyon gece yatakta rahatça uyuduğununuz pozisyondur...

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Peki bankadan ben kiralık kasa tuttum ancak ne altınlara baktılar ne tartma oldu nasıl biliyorlar ne kadar altın olduğunu bizim dışımızda açıp bakıyorlar mı bakıyorlarsa ne koyduğumuzu yada koymadığımızı biliyorlar
    Burada bahsedilen tasarruf hesaplarındaki altınlar, yani dth ın altın versiyonu 🙂

7.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Burada bahsedilen tasarruf hesaplarındaki altınlar, yani dth ın altın versiyonu 🙂
    Anladım abi teşekkürler. ..

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Peki bankadan ben kiralık kasa tuttum ancak ne altınlara baktılar ne tartma oldu nasıl biliyorlar ne kadar altın olduğunu bizim dışımızda açıp bakıyorlar mı bakıyorlarsa ne koyduğumuzu yada koymadığımızı biliyorlar
    Kiralık kasalarda tutulanların hiçbir güvencesi, sigortası yok diye biliyorum. Çalınsa, yansa, yağmalansa, depremde kayba uğrasa içinde tutulan maddi değeri ispat edemeyeceğiniz gibi tazminini de istemeniz mümkün görünmüyor. O kasalar bence maddi değil, manevi değeri yüksek az yer kaplayan kişisel eşyalar için çok daha uygun.

İstanbul Eminönü civarında İş Bankası müzesinde kasa dairesini gezmiştim. Orada bulunan, "siz bu kasada ne saklardınız" gibi bir yazı dikkatimi çekmişti.

Sayfa 971/1000 İlkİlk ... 471871921961969970971972973981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •