Sayfa 47/853 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bide hyundai i10 hurda indirimi ile en alt donanımlarda 70bin altına iniyormuş ama liste fiyatı 70binin üstünde.

Her neyse...
    macar yüzünden yerli araba yapmamaya karar verdim, üzülün.

---

Borsa 94 üzerinde kapadı.

Fon yönetici ve analistleri için sürpriz değildir çünki günlerdir kaşıkçı sebebi ile gelişen siyasi olaylar zaten abd nin yaptığı bu hareketler açısından ip ucu veriyordu. Onların işide tüm gün bu verileri incelemek ve kafa yormak.

Benimde yükseliş beklediğim zaten biliniyor ama bugünki yükseliş tabiki umduğumdan biraz daha hızlı oldu. Önümüzdeki haftada benim beklediğimden biraz daha hızlı yükselebilir. Ama abd den yeni haber gelmezse, beklentide yükselmişse, tersine iyi bi düşüşde olabilir.

abd kararları sürpriz değildi, dahasıda gelme ihtimali var.

Eğer size sürpriz olduysa, oturup düşünün derim.
    Ben yürüyerek rahat düşünebiliyorum, volta atma deniyor.

Benim açımdan bu hafta boş geçti... cepteki para aynı...
    portfoy aynı. BIST ve altın, çok azda nakit.
    K/Z olarak enflasyon hariç hafif artıda olması lazım ama enflasyonu %30 hesaplarsak epey eksideyim.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    macar ben teknik elemanım.
    30 yıldır bilgisayar başında elektronik hesaplamalar yapıyorum. Senin için zordur benim için sıradandır. İnsanların standartları farklı.

Yük olma şimdi, çekil kenara araba yapacam. Bak yordun beni, vazgeçtim yapmıyom. Eşekle gidin.
    Değerli abim bilgisayar da çizmek çok kolay sıkıntı uygulamada. Son bişey GÜNDE ~1200 ARABA YAPIYORUZ az çok işin içindeyim bilmem anlatabildim mi. Eşek inatçıdır ben inat değilim at olsun benim olsun [emoji3]

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Macar Yazıyı Oku
    Değerli abim bilgisayar da çizmek çok kolay sıkıntı uygulamada. Son bişey GÜNDE ~1200 ARABA YAPIYORUZ az çok işin içindeyim bilmem anlatabildim mi. Eşek inatçıdır ben inat değilim at olsun benim olsun [emoji3]

Abicim şu gençlik yokmu.
    Yapamayız edemeyiz diye şartlandırılmış olanlar.

Yaw avrupanın IQ ortalamasını biliyormusun.?

72.

72 ne demek onu biliyomusun.?

Bilmiyosun.!

80 ve altı gerizekalı demek.

72 IQ ile mersedes bmw fiat porche yapıyor, sen yapamama diyorsun.?

sendede 72 var, niye yapamıyorsun.?

Şartlandırıldığın için.

80 yıldır bu ülkeyi şartlandırıyorlar.

Senin yapmak zor dediğin tasarımları, ben 1haftada yaptırırım abicim. Sen kimle muhatab olduğunu sanıyorsun.???

Ekibim içinde AutoCad in daha iyisini yapan ve AutoCad tarafından transfer teklif edilenler var.

Ben proje yöneticisiyim, oturup çizim yapmayacağım.

Araba yapacak olan ekibi toplayacağım. Bu işte profestonelim, uzaya mekik göndereceğim de, o ekibide toplarım.

Ülkede kullanılan hatta cumburbaşkanının her ay açıkladığı istatsitikleri yapan, bankalara gittiğinde işlemlerini yapan projeleri yapan ekipleri yönettim yada çalıştım genç beyinli macar.

Senin durumunu anlamıyor değilim.

Kurtarmamız gereken genç beyinlilerdensin.

Yaw mühendislik eğitimi alarak yada almadan araba yapan bir sürü aile yada genç var bu ülkede. tek sorun satamamaları.
    Neden satamıyorlar çünki yahudi sömürgesisin ve yahudi uşakları tarafından yönetiliyorsun, otomotiv sektörüde yahudilerin elinde.

Elektrikli oto yapan bir sürü ekip var şu an ülkede.

Sorun devletin destek olmak yerine engel çıkarması.

Dünyada en ileri teknoloji uaraba üreten TC kimlikli kökenli mühendisler var. Fordun son tasarımı, Mercedesin C serisi tasarımı, peugeotun 20 kadar sene önce tüm düntyaya yön veren çekik gözlü far tasarımı, HEP TC KİMLİKLİ TR DE EĞİTİM ALMIŞ MÜHENDİSLERCE YAPILDI.

macar sen kurtarmamız gereken genç beyinlerdensin.

Bunun içinde projem var.

Vişne kürü ismini verdim projeme.

Şimdi senin gibi umutsuz olanları bir odaya topluyoruz.
    Siz hep bir ağızdan "yapamayız, edemeyiz" diye ağlaşmaya başlıyosunuz.

Sora ben vişne ağacından yapılmış 162 cm lik odunla aranıza dalıyorum.
    Çaat, çoooaat, traek derken yarım saat sora yoruluyorum ve ilk dersi almış oluyonuz.

Gerektiği kadar bu kürü üzerinizde uyguluyorum.

Sora paydos, herkes evine.

Şimdi bu vişne odunlu dersler ne işinize yarayacak.

Hiç bi işinize yaramayacak ama ben acaip stress atacağım...

Şimdi sen bu kafa ile diceksinki autocad başka, araba projesi başka. Bunu dersen onunda çözümü var.

Sana nacak kürü uygulayacağız ve hayırlısıyla ilk derste acılarına son vereceğiz. .
    @NeAcaipDunya

4. Sora ben vişne ağacından yapılmış 162 cm lik odunla aranıza dalıyorum.
    Çaat, çoooaat, traek derken yarım saat sora yoruluyorum ve ilk dersi almış oluyonuz.
    hepsi bir olup, seni düverler...
    @erefefik

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Aynen nasılsa biz çoğunluğuz [emoji23]

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Yaw insan yaşlıyı dövermi.? Hemde hocası ise.? Yok artık.

Zaten dayak atsanda, yesende yinede stres atıyosun.

Bu arada dün biraz araba fiyat listelerine baktım.

Hem dovizin 5.50 lere inişi hemde %10 ortalamalı vergi inişi, araba fiyatlarını geri çekmiş. vergi inişi de gazete 7bin TL ortalama vermiş onu yazmıştım, banada 10 bin TL ortalama inmiş gibi gibi geldi...

O kadar inişe rağmen, hurda indirimini saymazsan hala 70 bin altına inen sıfır araba göremedim. Her neyse önemlide değil. Yapısal bi düzelme yok. 70 bin altında araba olsa ne olur.

%kaç ortalama ile geri çekti bilemiyorum. Oturup uğraşmak lazım, 1 yıl önce neydi, şimdi ne.?
    @NeAcaipDunya

7. Yaw insan yaşlıyı dövermi.? Hemde hocası ise.? Yok artık.
    düvmez abi...düverlerse çok büyük terbiyesizlik olur...Hele hocaya kalkan eller kırılır...düv sen bunları düv...
    @erefefik

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Türkiye, terörist ve haydut devletlerin başında gelen ABD tarafından, İran yaptırımları dışında bırakılmış.

İran ile 2017 de 11 milyar dolar ticaret hacmimiz olmuş.
    Petrol ithalatını azaltmışız, kalanıda Rusya ve ıraktan alabiliriz deniyor.

İran ambargosuna dahil edilseydikte pek sorun olmayacaktı. Sorun abd bizi sevmiyor hücuuum dolara algısında olacaktı.

Halada millet haftada bi kaç milyar dolar alıp zarar ettikleri halde turşu kuruyorlar. Takıntı böyle bişey.

Gençken bende öyleydim, borsada mesela yükselişe oynamışsam ve zarar etmişsem, o kafada takılır kalırdım. İllada yükselecek zararımı çıkaracam. Tabi büyüyünce beyin bi şekilde düzeldi sanki yada insan kendini farkedemez belki hala bişeylere takıntılıyımdır.

Her neyse.

Dünyanın diğer büyük ülkeleride ABD ambargosunu takmayız dediler ama o kadar kolay değil bu iş.
    Çin Rusya baştan kabul etmedi. Hindistan, Japonya ve kore, bu 2 ülkeye gülücükler atarak, sizin yanındayız ama kocamız çıkmamıza izin vermiyor dedi. En yaşlıları Hindistan, abd ya kafa tutmaya cesaret ederse bu ülke eder her halde.

AB ise yeni kanun çıkararak ambargoyu aşma yöntemi geliştirdi.

Tabi bu ülkelerin ABD de şirketleri var, ayrıca abd ye mal ihraç eden dev şirketleri var, ayrıca abd finans sistemini büyük ölçüde kontrol ediyor.

Ambargoyu takmıyorum diyen ülkelerin şirketlerinin ABD deki para ve mallarına el konabilir. Sorun bu, yoksa takmam dersin geçersin.

Bu ülkeler içinde ABD ye mal satmayan şirket yok nerdeyse.

ABD, merkez bankasında karşılıksız para basıp dünyadan mal alıp duruyor, hemde sınırsızca, en büyük tüketici. Diğer ülkeler asıl bu sebeple kolay kafa tutamıyor.

Şunuda diyebilirler, abd kendi ülkelerimizde bi sürü şirket satın almış, bizde onların şirket ve paralarına el koyarız.

BU SÜPER OLURDU, BİR ÇAĞ KAPANIR, DİĞER ÇAĞA GEÇİLİRDİ.

Yapabilirler bunu. ABD nin para basıp aldığı bi sürü dünya şirketi var. Bizim ülkedede tonla var. Bu şirketler her yıl kârlarını abd ye taşıyarak ülkelerin emeklerini sömürüyorlar.

İş eni sonu oraya varacak.
    Bir ülke çıkacak, bende senin şirket, mal ve parana el koyarım diyecek.
    Rusya Çin yada Hindistan diyebilir.

Hindistana şaşmamak elde değil. ABD ve ingiltereye göbekten bağlı. 300 yıl bu ülkelerin sömürgesi olmuşlar, daha yeni bağımsızlık ilan etmişler ve abd ye itiraz edebiliyorlar.

Batı hindistandaki ırk, dünyanın en gelişmiş ırkıdır. Başkası ne derse desin ben böyle görüyorum.
    E sürünüyorlar sefiller, açlar, paraları yok, pislik içindeler vb... Hepsinin açıklaması varda yeri değil...

Ne diyordum, bir gün bazı ülkeler bende senin şirketlerine el koyarım diyecek ve bir çağ kapanacak.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 47/853 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •