Sayfa 46/853 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 361 - 368 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tipik oyuncu psikolojisi gerçekleşecekmi bakalım.?

90 binden 2 kez yukarı hareket oldu. 1500 puan civarı yukarıdan 2 kez agresif satışlarla tekrar 90bin ve altına inildi.

Şimdi tekrar 1500 puan çıkıldı.

2 kez agresif satıştan zarar görenler yada çekingen hale gelenler, endişe sahibi olanlar, bu sefer 91.500 den almayacak.

----

Endeks 94 bine hızlı çıkacak.

Endişe sahibi almayan kimse, "kaçtı" diye düşünecek 4bin puan yükseldi, "şimdi alsam, satışa geçilse 4 bin girer. Düşerse alırım."

Tak, 97 bin.

"tüh 7bin puan kaçırdık. 97bin tekniğinden satış gelir, 95binden alırım. Olmadı 100 bini 2 kere denedi geçemedi, 100 binden satış gelir, bu ekonomik durumda almak akıllı işi değil, düşme ihtimali çok yüksek. 7bin puan yükselmiş, 7bin puan zarar."

Şak 102 bin.

"artık alınmaz, çok yükseldi."

Trak 110bin. "Artık alayım, bu gidişat 132 bini gösteriyor."

güm 100bin.

"lan annza koyim..."

---------

düşüşe şartlanmış olanlar ne yapacak.

"1500 puan yükseldi, burdan en az bin kaparım."

"98bin oldu, zararı tek vuruşta burdan çıkarırım rahat"

"102bin oldu, anna koduklarım, bi nefes aldırmadılar, 105 olsun short gider 5bin artı yazarım havada karada."

"110 oldu, artık dönmez, long zamanı sanırım"

----------

tabi gerçekleşir yada gerçekleşmez... büyükler durumu uygun görmezse, bi kaç agresif daha yapabilirler...

belkide yön aşağıdır ben yanılıyorumdur... bilinmez... anca olduktan sonra anlayacağız.

Şu an için milleti trend öncesi korkutmaya çalışıyorlar gibi bi görüntü var. Ama sürpriz yumurta, bakarsın sağlam bi kroşe ile benim 2 dişimi dökerler. Bilemeyiz.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd 8 ülkeye iran ambargosu konusunda istisna tanıyacakmış.?
    Kime.?
    Sınır komşusu iranla iş yapmazsa halkı aç kalacak gariban bi ülkeyemi.? İnsanlık namınamı.?
    Hayır, japonya ve güney korede var istisnalar arasında dünyanın en zengin ülkelerinden.?

abd nin bu davranışı tamamen haydut devlet anlayışını pekiştiriyor.
    Zaten daha kötüsünü yıllardır yapıyor, istediği ülkeyi işgal ediyor, milyonlarca kişi ölüyor ve bunu avrupa asker göndererek destekliyor. En medeni gibi görünen isveç ve norveç bile.
    afganistanda uyuşturucu yetiştirip dünyaya satıyorlar, başlarında CIA var, parası ile CIA operasyonlerını finanse ediyorlar. Para desteği verdiği en önemli kesimler, diğer devletlerdeki gerici tarikatlar. Amaç bu ülkeler gericiler sayesinde geri kalsın.

CIA, brezilyada kendi adamını seçtirdi, korkunç bir seçim hilesi ile. Seçilen faşist bolsonaro nun ilk işi israili desteklemek olacakmış.
    güney amerika ülkeleri CIA nın oyun alanları arasında geliyor. Hoş dünyada girmedikleri kaç ülke varki.? Büyük ihtimalle CIA nın yıllık ciro su bizim ülkenin cirosundan büyüktür.

trump, çin ile ticari anlaşma yapmaya çalışacakmış. Demek abd borsaları bi kaç gün önceden haber aldılar.
    Ama bu anlaşma, abd nin gerileme dönemini değiştirmez. Abd dönülmez yolda. Çok eski bir tahminim vardı belki 10 yıl öncesine ait.
    batıyı yöneten yahudiler yani siyonistler, abd ve ingiltere ve batı ülkeleri de 50 yıl içinde dünya lideri olmayacaklar, abd ile birlikte batacaklar sıradan ülkeler olacaklar.

trump bu 50 yılı hızlandırmaya çalışıyor, bir an önce batalım diyor. Geriye kırk yıl kaldı.
    Buna bağlı diğer tahminimde. Yahudiler bu çöküşü görüyorlar, bunu durdurmanın tek yolu dünya savaşı. Bilgisayarı formatlayalım diye düşüneceklerdir. Önümüzdeki 40 yıl içinde 12 milyon yahudi, diğer 7 milyar insanı bi dünya savaşı ile katletmeye girişebilir. Tabi emrindeki batı ülkeleri aracılığı ile.
    Başka çözümleri ne olabilir.

Uzayda yaşamaya başlarlarsa, dünya savaşı çıkarmalarına gerek kalmayabilir. Dev bir dünya yörüngesinde dönen ülke, yada ay da bir ülke. Mars da olabilir ama git gel uzun. dünyadaki kölelerinin ürünlerini taze alamazlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına şaşırtıcı bir oran.
    OECD ye üye ülkeler arasında, çok çalışan insan oranı en fazla bizdeymiş. Kayıtlı Çalışanlarımızın %21 i, haftada 60 saatten fazla çalışıyormuş.

Çalışma delisi japonlarda oran: %8

Japonlar işi, genele yaymışlar, buna rağmen iş hayatı yüzünden özel hayatım olmuyor, mutsuzum diye intahar edenler çok. Japonya bu konuda ünlü.

Ama rakam bana gerçek geliyor.
    Bizim servis İstanbulda bir işi, 6 ayda yapmıştı. Ama gece gündüz çalıştık, bayramda çalıştık, hafta sonu çalıştık, yılbaşı gecesi 01:00 de işten ayrılabildiğimi hatırlıyorum.
    Aynı işi, hemde her şeyi ile aynı, abd de başka bir ekip 2 yılda yapmış ve güle oynaya yapmışlardır herhalde, büyük ihtimallede bizim 5 katımız maaş almışlardır, ekipte daha büyüktür.

Bizde kadınların dötrtte üçü evde, maaşlı bir işleri yok.

Görünen oki, bizde bir kesim ağır çalışıp diğer kesimi doyuruyor. Her kes mutsuz, ağır çalışanda, doyurduğu kimselerde. Kim isterki başkasından gelen paraya bakmayı. Sevdiği bir işte çalışıp maaşını kazanmayı kim istemez.

her neyse... nasıl bir batakta yaşadığımızın başka göstergesiydi bu...

Bizde oran %21, OECD ye kayıtlı tüm ülkeler arasında ortalama %5 miş.
    Tabi bizde asıl kayıt dışı olanlardan ağır çalışanlar çok onları katsak oran epey değişebilir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1 tek ekonomist, oda söylediği hiç bir şeyin tuttuğunu görmedim.

"2019 birinci çeyrekte enflasyon tavan yapacak" demiş. Yani çok karamsar bir tablo çizmiş.
    bloombergHT bu haberi nasıl vermiş.?

"2019 birinci çeyrekte enflasyonun tavan yapması bekleniyor"

Habere bak. Yani ekonomi kanalı haberi verdiğine göre, tüm ekonomi dünyası enflasyonun dahada artacağını bekliyor.
    Haber bu algıyı oluşturmak amaçlı verilmiş.

Şu ekonomistin böyle bi beklentisi var denmemiş.

Artık haber editörün aptallığındanmı yoksa büyük oyuncular böyle bir algı oluşturmayamı çalışıyorlar sen tahmin et.

100 haber varsa, işlerine geleni öne çıkarıyorlardır ve bu haberde olduğu gibi bi kaç kelimeyi değiştirerek, sürüyü ağılda toplamaya çalışıyorlar.

Yeterince temel ve teknik ekonomi bilgin yoksa, analiz yeteneğin kısıtlıysa, ağıllarındaki sürünün bir üyesisin demektir.

Problem enflasyonun ne zaman tavan yapacağında değil. Üstte söylenen tarihtede tavan yapabilir. Problem haberi veriş şekillerinde.

Tabi ben sadece bu haberi gördüm, herkes öyle dediyse henüz bilmiyorum, o zaman üstte yazdığım sürü tezimi değiştiririm.

Bende ego dev ama, gerçeği doğru verecek kadar da egomu kenara çekebilirim, aptal ve kötü niyetli değilim. En azından siz öyle bilin. kötü değilllliiiim, süüpeeriiiiim... tayyip in hipnozunu bende deniyeyim dedim, bilmiyorum işe yaradımı. Gözünüzü ağılda açtıysanız işe yaramıştır.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim yukarıda yazdığım "trak şak" lı oyuncu psikolojisi anlatımım gerçekleşiyor gibi.

Tabi bu bana ait değil.

Ben kendi yorumumu yazdım ama bunun çok daha güzel anlatımlı olanı internette vardı. Bulursam yapıştırırım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD 7 TL yi geçince, reno da geçen eylülden bu yana toplamda %100 zam yapıldı.

Geri zekalı fiat şirkti ise egeA ya aynı zammı yapamadı onlarınki düşük kaldı. Sebebi ise o kadar komik ki. Arabaya maliyeti 500 TL yi geçmeyecek bi kaç lamba ve yazılımı koymayı akıl edemedikleri için.

LED gündüz farı koymadılar, araba başına maliyeti 20-40TL yi geçmez, karartılmış cam, katlanan ayna, anahtarsız giriş, güvenlik yazılımları gibi şeyleri ya hiç koymadılar yada bazılarını en üst versiyona koydular.
    reno çoğunu koydu satışları uçtu, zam da %100 oldu. egea ya koymamayı akıl ettiler satışları artmadı zamda fazla yapamadı.

Öyle gerizekalı bi yönetimi varki şu türkiye fiat-tofaş firmasının.

Her neyse, onu yazmayacaktım ama aklıma takılmış.

reno %100 zam yaptı. USD düştü 5.50 ye, zamları geri almadı. Devlete gittiler, satamıyoz dediler. Halbuki USD bu haldeyken yurtdışı satışları, yurtiçi satışlarından doğan azalmayı tutar olarak fazlasıyla karşılıyor.

Satamıyoruz deyince devlet baba da bazı vergileri indirdim dedi.

Komik yanı otomobilde 70bin TL altı 1.6 motordan daha düşük araçlarda indirim %15 dedi. Ama 70 bin TL den ucuz araç yok türkiyede.

en ucuz egea oda 10bin TL hurda indirimi ile 69.900 tl oluyor. Gerçek fiyatı 80 bin. Oda en çok yakan, en eski teknoloji motor ve en alt donanım ile. Alıp arabayı bahçede park edeceksen iyi bu araba. Çalıştırmayacaksın.

Az yakan orta donanım alayım dersen bütün araba fiyatları 100bini geçiyor. reno nun yanına yaklaşamıyosun. En dandik dacia bile, orta donanım ve az yakan, güçlü motor la beraber alacaksan 100bini geçmiş.

Hali ile otomobilde vergi indirimi, lüks mercedes, bmw alacaksan 20bin TL ye denk geliyor. Ama orta ve alt denebilecek seviye reno, egea, hyundai filan alayım dersen 7bin TL civarına geliyor.
    %100 zam yapmış yani 40binle 100bin TL arası zam yapmışlar. 7 bin indirdiler diye otomobile hücum yaşanacak. Hurraaaa ekonomi kurtuldu.

Yapılması gereken tek şey var.
    Bu arabaların yarı fiyatına %90 yerli otomobil üretirim.

Aklı başında her sanayici üretir. Bu teknoloji ülkede var ve detaylı anlattım.

Ya TAI TEİ aselsan gibi bi firmaya verip devlete yaptıracaksın. Yada benim gibi düzgün bi adama verip yaptıracaksın. Tabi devlet para vermeyecek, parası olan sanayiciye destek verecek ama destek para değil. Vergi teşviki, teknolojik yardım, ve üretim sonrası alım teşviki gibi.

Hatta ben yapsam hiç bir teşvikede gerek yok, sadece TAI ve Aselsan dan lazım olan ürünleri uygun fiyata alabilsem ve devlet teki soysuzlar önüme engel çıkarmasa yeterli.

Tek konuda destek lazım. Gazete ve TV ler, DEVRİM arabamıza yaptıkları gibi arabamı batırmaya çalışmayacaklar. Devrim arabası döneminde sadece yahudi gazete, dergiler vardı, şimdi yok. %70 den fazlası yandaş denen acaip bi gruba geçti. Ama onlarda yahudiden iyimidir, kötümüdür bilemezsin. Onlara yedirmezsen, yahudiyi arar hale gelebilirsin.

Şu an tüm otomobil sanayimiz yahudilerin elinde... Durumda bu... Korkunç zam yapmış indirmiyor, devletten vergi indirimi istiyorlar. İşin ilginci indirimi alıyorda.
    @NeAcaipDunya

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    USD 7 TL yi geçince, reno da geçen eylülden bu yana toplamda %100 zam yapıldı.

Geri zekalı fiat şirkti ise egeA ya aynı zammı yapamadı onlarınki düşük kaldı. Sebebi ise o kadar komik ki. Arabaya maliyeti 500 TL yi geçmeyecek bi kaç lamba ve yazılımı koymayı akıl edemedikleri için.

LED gündüz farı koymadılar, araba başına maliyeti 20-40TL yi geçmez, karartılmış cam, katlanan ayna, anahtarsız giriş, güvenlik yazılımları gibi şeyleri ya hiç koymadılar yada bazılarını en üst versiyona koydular.
    reno çoğunu koydu satışları uçtu, zam da %100 oldu. egea ya koymamayı akıl ettiler satışları artmadı zamda fazla yapamadı.

Öyle gerizekalı bi yönetimi varki şu türkiye fiat-tofaş firmasının.

Her neyse, onu yazmayacaktım ama aklıma takılmış.

reno %100 zam yaptı. USD düştü 5.50 ye, zamları geri almadı. Devlete gittiler, satamıyoz dediler. Halbuki USD bu haldeyken yurtdışı satışları, yurtiçi satışlarından doğan azalmayı tutar olarak fazlasıyla karşılıyor.

Satamıyoruz deyince devlet baba da bazı vergileri indirdim dedi.

Komik yanı otomobilde 70bin TL altı 1.6 motordan daha düşük araçlarda indirim %15 dedi. Ama 70 bin TL den ucuz araç yok türkiyede.

en ucuz egea oda 10bin TL hurda indirimi ile 69.900 tl oluyor. Gerçek fiyatı 80 bin. Oda en çok yakan, en eski teknoloji motor ve en alt donanım ile. Alıp arabayı bahçede park edeceksen iyi bu araba. Çalıştırmayacaksın.

Az yakan orta donanım alayım dersen bütün araba fiyatları 100bini geçiyor. reno nun yanına yaklaşamıyosun. En dandik dacia bile, orta donanım ve az yakan, güçlü motor la beraber alacaksan 100bini geçmiş.

Hali ile otomobilde vergi indirimi, lüks mercedes, bmw alacaksan 20bin TL ye denk geliyor. Ama orta ve alt denebilecek seviye reno, egea, hyundai filan alayım dersen 7bin TL civarına geliyor.
    %100 zam yapmış yani 40binle 100bin TL arası zam yapmışlar. 7 bin indirdiler diye otomobile hücum yaşanacak. Hurraaaa ekonomi kurtuldu.

Yapılması gereken tek şey var.
    Bu arabaların yarı fiyatına %90 yerli otomobil üretirim.

Aklı başında her sanayici üretir. Bu teknoloji ülkede var ve detaylı anlattım.

Ya TAI TEİ aselsan gibi bi firmaya verip devlete yaptıracaksın. Yada benim gibi düzgün bi adama verip yaptıracaksın. Tabi devlet para vermeyecek, parası olan sanayiciye destek verecek ama destek para değil. Vergi teşviki, teknolojik yardım, ve üretim sonrası alım teşviki gibi.

Hatta ben yapsam hiç bir teşvikede gerek yok, sadece TAI ve Aselsan dan lazım olan ürünleri uygun fiyata alabilsem ve devlet teki soysuzlar önüme engel çıkarmasa yeterli.

Tek konuda destek lazım. Gazete ve TV ler, DEVRİM arabamıza yaptıkları gibi arabamı batırmaya çalışmayacaklar. Devrim arabası döneminde sadece yahudi gazete, dergiler vardı, şimdi yok. %70 den fazlası yandaş denen acaip bi gruba geçti. Ama onlarda yahudiden iyimidir, kötümüdür bilemezsin. Onlara yedirmezsen, yahudiyi arar hale gelebilirsin.

Şu an tüm otomobil sanayimiz yahudilerin elinde... Durumda bu... Korkunç zam yapmış indirmiyor, devletten vergi indirimi istiyorlar. İşin ilginci indirimi alıyorda.
    Syn abim 20 yıldır oto fabrikasinda çalışan biri olarak araba üretmek sizin yazdığınız kadar kolay değil, 2 yıl içinde yerli araç üretimi başlayacak ti yıl geçti tik yok. Aracı alıp orasını burasını modifiye etmek kolay onun tasarım ve hesap kitabını yapmak ve uygulamak çok zor.

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    macar ben teknik elemanım.
    30 yıldır bilgisayar başında elektronik hesaplamalar yapıyorum. Senin için zordur benim için sıradandır. İnsanların standartları farklı.

Yük olma şimdi, çekil kenara araba yapacam. Bak yordun beni, vazgeçtim yapmıyom. Eşekle gidin.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 46/853 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •