Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 48/853 ÝlkÝlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 377 - 384 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kaþýkçý olayýnda, bizim hükümetin ne aldýðý konusunda ip uçlarý bunlar herhalde.

ABD bizi Ýran ambargosu listesinden çýkarmýþ. halk bank yöneticisi dönecek.

Bunlar pek biþey deðil.
    Bu kadarsa, bizim hükümet kendini çok ucuza kapatmýþ demektir.

Büyük doviz giriþi gerektirecek anlamlý anlaþmalar lazým. Bunlarý yapamamýþtýr. Anlaþmayý neyle yapacan, ya alacak bol paran olacak, ya satacak biþeyin olacak.
    Satacak direk nakit getirecek pek biþeyi kalmadý bizim hükümetin. Zaten her þeyi sattý. Þimdi hemen nakit getirmeyecek þeyleri satmaya çalýþýyor, ormanlar, karadeniz havzasý filan.

Bu karadenizde hep yobazlara oy verir, yobazlar tarafýndanda satýþa çýkarýldýlar. Sahip, maraba iliþkisi güzel yürüyor. Demek satýlmak istiyorlardý.
    Samsun'dan ev alan yabancýlar içinde en büyük pay araplara aitmiþ.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    (BDDK) verilerinden derlediði bilgilere göre, yurt içinde ve dýþýnda yerleþik milyonerlerin toplam sayýsý eylül sonu itibarýyla 187 bin 225'e çýktý.
    Böylece geçen yýlýn sonunda 138 bin 980 olan milyoner sayýsý, 9 ayda 48 bin 245 kiþi arttý.

Kural neydi.?

Üretim artmýyorsa ki bu dönemde tersine düþtü.
    Birilerinin cebine para giriyorsa, mutlaka ve mutlaka, diðerlerinin cebinden çýkýyordur.
    HEP, çoðunluktan çýkar, azýnlýk sayýdaki insanýn cebine girer. Bu azýnlýðýn arkasýnda ise GÜÇ olmak zorundadýr. Bu genelde devlet gücüdür.

Üretim artýyorsa, durum farklý olabilir, aynýda olabilir.

Mesela;
    Ayda bizim köy 1000 TL üretiyor, 10 kiþi 100 er TL paylaþýyor.
    Ama üretim arttý 2000 TL oldu, o zaman 10 kiþi 200 TL alýr. Üretim artýnca cebe giren paranýn artmasý doðal.
    Ama artan üretimi birileri cebine indirebilir, kafa karýþtýrmasýn bu konu dýþý.

Ana konu þu. Üretim ayný, herkes ayný çalýþýyor ama birileri zenginleþiyor. Bu diðer çoðunluðun soyulduðuna, fakirleþtiðine delalettir.

Soyanlarýn arkasýnda devlet ve iþ birlikçisi medya vardýr. Gazeteler TV ler soygundan bahsetmez, kalkýnýyoruz der, soyulaný uyutmaya çalýþýr.
    Uyutulamayacak kadar korkunç bir soygun varsa, bu sefer suç birilerinin üzerine yýkýlmaya çalýþýlýr. Dýþ güçler denir. Soygunu ortaya çýkaran benim gibiler suçlanýr, mutlaka suç yýkýlýr.

Büyük soygun devam ederse, son aþama katliamdýr.

Halk kendi kendine hiç bir zaman ayaklanmaz, ama batak içindeki hoþnutsuz, sürünen halký üç beþ paralý adamýnla arkana takýp, yönetimin üzerine saldýrtman ve katliam kaçýnýlmazdýr.

1789 katliamý ingilizlerin ayaklandýrdýðý, sürünen, sefalet içindeki fransýz halkýnýn yaptýðý bir katliamdýr. Tarih, halk kendisi ayaklandý der ama gerçek öyle deðildir.

SSCB ekim devrimide aynýdýr. Halk ayaklandý denir ama, aç halký ayaklandýran güçlü gruplar vardýr, amaç SSCB nin yahudi sömürgesi haline getirilmesidir. Tabi bu konuda araþtýrmalarým sürüyor, þu an tam ispatý yapamýyorum ama zamanla bilgileri bulacaðým, boþluklarý dolduracaðým. Yeterli bilgiye sahibim, ama yinede çok saðlam bilgiler ve deliller bulmalýyým.

Konu neydi.
    Türkiyede 50 bin yeni milyonerimiz olmuþ, hemde üretim düþerken.
    Sefil durumda býrakýlan doðu halkýný abd ayaklandýrmayý bir ölçüde baþardý. pkk yaratýlarak karýþýklýk çýkarýldý.

Tüm ülke korkunç soygun sonucu sefalete sürükleniyor.
    Önce kalkýndýk diyerek uyutuldular.
    Þimdi kalkýndýk diyerek uyutmanýn güç olduðu dönemdeyiz, suç, ülkeyi 80 yýldýr yöneten abd kankasý sunni mezhepler tarafýndan birilerine yýkýlmaya çalýþýlýyor.

Ýlginç olaný, selefi ve vahabiliði yüzlerce yýl önce yaratýp, para ile bu tarikatlarý besleyen ABD-ingiltere-israil... Ama o dini inançlara mensup þu anki yönetim abd ile kavgalý ve suçu þu an için abd ye yýkma eylemi içindeler ama çok gönüllüde yapamýyorlar, çünki beraber yürüdükleri bir ülke ve ilerdede beraber yürümeleri gereken çok yol var(belkide kalmamýþtýr).

Suç yükleme aþamasýndan sonraki aþama ne.? Toplu ayaklandýrma ile katliam, iç savaþ vb...
    O aþamaya çok var... Ülkeler pat diye aþama atlamaz onlarca belki yüzlerce yýl gerekir.
    Tabi gitgide hýzlanýyor.

Eskiden ülkelerin tarihi binlerce yýlda yazýlýrdý, sonra yüzlerce yýla düþtü, sonra onlarca yýl ve internet çýktý, dünya birbirine ýþýk hýzýnda baðlandý. Çindeki öksürüðü, abd de duyar oldular, tüm bilgi internetten yayýlýyor. Hali ile ülke kaderleri onlarca yýla kadar düþtü.

Ne yazýyorum ya, konudan konuya atladým ama suçlu ben deðilim. Suçlu þu armut göbekli macar. Dikkatimi daðýttý.

Her neyse... silmeyeyim þimdi o kadar yazýyý...
    @NeAcaipDunya

3. Abi bende zengin olmak istiyorum. Saadete gel ( bizim köyde bir saadet vardý kýz hala bekar, saadet lafý geçince o kýz gelir aklýma [emoji16] ) 6ya aldýðýmýz dolari satiyormuyuz, yoksa almaya devammi ondan haber ver [emoji848]

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Birazda kafa daðýtayým.

Taiwanlý vietjet havayolu firmasý 50 tane yeni uçak sipariþi vermiþ. Çok hýzlý büyüyen bir firma. Hostesleri bikini ile hizmet veriyorlarmýþ. Peki dayanamayýp elleyen olacaktýr, tarifesi varmýdýrki. Þuraya þu kadar elleme þu kadar usd.???Bilinmeyen çok þey var kafa karýþtýrýcý.!!!

Ýran, kevser isimli 4. nesil savaþ uçaðýný seri üretime almýþ.

Biz onlardanmý heves ettik acaba.? Bizim T-FX þu an prototip aþamasýnda. Jet Motoru TEI de hazýrlanýyor, henüz bitmedi. ethem sancak gibi akp yakýný çember sakallýlar TEI yi batýrmazsa, 5 yýla jet motoru hazýr olur gibime geliyor. TAI ve alt kuruluþu TEI ye tarikatler çöreklenmiþler, motor teknolojisini kendi yeni kurduklarý firmaya aktarmaya çalýþýyorlar.

ABD hegemonyasýndan kurtulan ülkeler kendi teknolojilerini geliþtirebiliyorlar. Biz kurtulamadýk ama 1974 kýbrýs harekatýnda, abd bize ambargo koyunca, bu büyük bir þans olsu ve TAI, Aselsan, roketsan, havelasan gibi firmalarý ordu ya kurdurarak teknoloji üretmeyi baþardýk. Ambargo koymasalar teknoloji hala sýfýrdý bizde. akp ile beraber tarikatlar bu þirketlere doluþtular, teknolojilerini sömürmeye baþladýlar ama henüz batýramadýlar. Umarým bu ülkeye meteor filan düþerde, tarikatlardan kurtuluruz. Öbür tarafta tabi. Onlar cehenneme, benim durumum meçhul cennetemi, cehennememi kestirmek zor.?

Ýran ürettiði uçaðýn aviyonik sistemlerini bile kendisi yapabiliyormuþ. Bunu bilmiyordum. Aviyonik yani uçaðý hareket ettiren elektronikler ve yazýlýmlar.
    Uzun menzilli füzede yapýyorlar.
    Bizde yapabiliyoruz ama ABD nin koyduðu 300 km sýnýrý var. Ýsraili vuracak füze yapmamýzý istemiyor olmalýlar. Bu sýnýr yüzünde kýsa ve orta menzil füze yapýyoruz. Ama uzun menzili istesek hemen yaparýz, teknolojimi var. Tabi tarikatler ne zaman içine eder bu þirketlerin orasý muallak.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Macar Yazýyý Oku
    Abi bende zengin olmak istiyorum. Saadete gel ( bizim köyde bir saadet vardý kýz hala bekar, saadet lafý geçince o kýz gelir aklýma [emoji16] ) 6ya aldýðýmýz dolari satiyormuyuz, yoksa almaya devammi ondan haber ver [emoji848]
    yaw odunlu derslere kadar kaybol demedikmi.

Madem sordun cevaplayayým.

Bi kere dolar aldýðýn için baþýna gelcek herþeyi haketmiþsin. Direk ayva göbekli kasap nuriye havale etmek lazým seni ve sürüyü.

Dolar alanla iþim olmaz, daha açýkça doviz alanla.

Aldýn, sat diyemem zarardasýn. ne halt yersen ye diyebilirim.

Dovizde aralýk sonu ve önümüzde ki sene baþý yükseliþe baþlayýþ bekliyorum.
    Ama, USD 1 ay içinde 5 altýna inerse, sora yükselse bile anca 6 yý bulur.

5.40 altýna yýl sonuna kadar kalýcý inmezse, belki yerel seçimlere kadar 6 yý yakalar belki geçer...

Ama larla belkilerle zararý kurtarmak istiyorsan tut usd leri.

Þu da varki, zararda olan birine akýl sormakta pek mantýklý deðil. %30 Enflasyonu dahil edersem, benim portfoy %20 den fazla zararda. Yýlý zararla kapatmamam mucizelere baðlý.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna ya.! Katil olmamak yine elde deðil.

Bizim en gözde teknoloji kurumlarýmýzý hep yazarým.
    - TUSAÞ, ve alt kuruluþlarý TAI, TEI...
    - Aselsan, ve alt kuruluþlarý.
    - Roketsan,
    - Havelsan.

Ancak akp ile beraber bu kuruluþlara fetö yü ve tarikatlarý doldurdular. Teknolojileri yurt dýþýna kaçýrýlýp duruyor. Ayrýca teknolojileri yurt içindeki akp yakýný firmalara aktarýlarak, iþleri çalýnýyor.

Bunlar devlet kuruluþu. Bunlarýn cebine giren milyarlarca dolar hazineye gelir kaydediliyor. Bu firmalarýn cebine O milyar dolarlar girmese, ayný miktarda bize vergi getiriliyor.

Önce bayraktar ailesi(baykar grubu) IHA teknolojisini TAI den çaldý. Devlet ortada IHA yokken bayraktarlara alým garantisi verdi. Bayraktarda TAI nin ANKA projesinde çalýþan mühendislerini transfer edip IHA teknolojisini yasal yollardan çalmýþ oldu. TAI yani devletin kasasýna girecek yüzlerce milyon dolar, þu an bayraktar ailesinin cebine giriyor. Mühendis ekibi çalýnýnca TAI bocalama devresine girdi sonra toparladý ve yine bayraktarlarý geçti. Ancak tarikatlar çok dolu, ne kadar daha sürdürebilirler bilinmez.

ethem sancak(bmc sahibi, tr motor ortaðý), yine TUSAÞýn motor projesini çalmaya çalýþýyor, tank motoru yap diye devlet ethem sancaka anlaþma verdi. tusaþdan motoru çalabilirse, motor yapýp devlete satacak. Yüzmilyonlar ethem sancak denen adamýn cebine girecek.

Kale holding(bodur ailesi). TUSAÞ(TAI, TEI) Dizel, turbojet ve turboShaft motorlar üretmek amacý ile çalýþmalara 2004 de baþladý. Þu an dizel motorlarý bitti ve IHA larda kullanýlýyor. Turbojet ve turboþaft motorlarý testlerde. Bir kaç yýl içinde son halleri almasý bekleniyor.
    2012 yýlýnda devlet, motorlar üzerinde çalýþan TEI varken, gitti özel firma kale grubu ile anlaþma yaptý. Turbojet motor üret diye parada verdi.? tusaþ(tei), motor üretiminde son aþamalara gelmiþken, devlet ne yapýyor? kale grubu ile anlaþma yapýlýyor.????

TAI 2004 de baþlamýþ bitirmek üzere.
    Kale grubunun bütün halde motor geçmiþi yok ama kale grubuna motor yapsýn diye 2012 de para veriliyor. Kale grubuda TAI ile ayný anda turbojet motoru bitirmek üzere! Mucizeye bakarmýsýnýz, 2 motorda paralel ilerliyor.!!! Motorun tasarýmýný nereden aldýklarý açýk.?
    olacak þeymi. 2016 da motoru teslim edeceklerdi, ama TAI bitiremediði için, kale grubuda 2016 da henüz yapamadýk dediler. TAI ne zaman bitirirse bunlarda biz bitirdik deyip devlete koþacaklar.. inanýlýr gibi deðil.
    Devletin cebine girecek milyarlar bu firmalarýn cebine aktarýlýyor.

10 yýl içinde bu 3 firmadan kimbilir kaç kiþi yeni milyarderlerimiz diye dünya listelerine girecek... Hakkaten cinayet bunlar ya.!!!!
    Olacak þey deðil, çýldýrmamak elde deðil... dört bir yandan soyuluyoruz... Hemde öyle böyle deðil çok büyük vurgunlar bunlar... Temiz tusaþ gruplarý çýldýrýyordur þimdi... O kadar emek, o kadar milletin parasý, eðitimi, üç beþ akp yandaþýnýn cebine girecek.... Ülkenin geleceðini hortumluyorlar... öyle böyle deðil...

Kendine aydýn sýfatý yakýþtýran TV ve gazete yorumcularý uyuyor... 10 yýl sonra diyecekler yaw bu bizim teknoloji þirketleri nasýl bu hale geldi diye... en az 10 yýl sonra...
    Son düzenleme : alicemal; 04-11-2018 saat: 16:15.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yatýrým amaçlý doviz alýp, ailesinin, çocuðunun, torununun geleceklerini satmak istemeyenlere altýn öneririm.

Tabi eðer uzun vadeci isen.

Çin yuan ý altýna baðladý. Çinle ticaret yaptýn, karþýlýðýnda sana yuan verdi. Sen istediðin zaman çinde veya hong kong da bu yuaný altýna çevirebiliyorsun. Yani yuan aldýn sadece kaðýt almýyorsun, altýn almýþ oluyorsun. USD de sadece kaðýt almýþ oluyorsun. AVRO da ise söz-güven almýþ oluyorsun.

Çinin ticaret iþlemlerinde yuaný altýna sabitlemesi ne demek.?

Bu en kötü ihtimalle altýn fiyatlarý uzun vadede düþmeyecek demek. (batý finansý düþmesini istiyor ancak þu ana kadar fazla baþarýlý olamadýlar. Neden.? uzun hikaye ama anlatmýþtým.)

Çin gibi bir ticaret devine Rusya da katýldý. 2 büyük ülke. Çin gittikçe artan oranda altýn bulundurmak zorunda.
    Rusya da Ruble karþýlýðý altýn a geçebilir. Belki geçmiþtir ben bilmiyorumdur. Diðer ülkelerde geçmeye baþladýðýnda altýn fiyatlarý yavaþ yavaþ yükselecektir. Yani zarar etmezsiniz.

Doviz almak hem kumar, hemde ailene, komþularýna, mahallene, þehrine zarar veriyorsun.

Altýn ülkemizde üretiliyor, topraktan çýkýyor, ithalde ediliyor, aþýrý altýn talebi sonuç olarak dovizede talebi doðuracaktýr. Ama yinede doviz almaktan çok daha iyidir.

Þu an için altýn fiyatlarý uygun fiyatta. Tabi tek seferde deðil parti parti almalý. Þu an üçte bir al, USD/TL 5.30 a düþerse bi üçte bir daha al, USD 5 e düþerse bi üçte bir daha. Bunun gibi yaymak lazým. USD nin 5 e ineceðinden eminseniz bekleyip o zaman almaya baþlayýn filan fýstýk. Ben dörtte bir altýn aldým. Senet sattýkça yada yeni nakit yarattýkça, altýn almayý planlýyorum.
    Tabi tüm parayý altýna baðlamayýn. Ýhracatçý þirketlerden pahalý olmayanlarada odaklanýn derim.

Alýr almazda kara geçeceðinizi düþünmeyin. Uzun vade dedim.
    ons 1300 usd üzerinde veya USD 5.5 üzerinde ise almayýn. Þu an ons 1232 civarýnda, USD/TL ise 5.50 altýnda.

Sadece aklýnýzýn bir kenarýnda bulunsun diye bir öneri.

Çok bildiðimden deðil. Ne biliim, vicdaným önerdi bunlarý...
    Son düzenleme : alicemal; 05-11-2018 saat: 11:38.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    spor toto yeniden ihaleye çýkmýþ.

süper loto - sayýsal loto - gibi bilgisayarla çekilen loto larý soyduklarýndan bi türlü onlarý satýþa çýkarmadýlar.
    Spor toto soyulamadýðýndan onu satýyorlar.

En az 3-4 yýldýr, özellikle süper lotonun büyük ikramiyelerini birileri soyuyor olmalý. Nerden biliniyor.

Vekilin biri bunlarý mahkemeye verdi, iddianamede, son 52 büyük ikramiyenin 49 tanesi hep ayný bayilere çýktý, ankarada çýkanlarý hep ayný banka müdürü gitti aldý.

Ayrýca benim gözlemlerim var.
    Eskiden yani soyulmadýðýný düþündüðüm dönemde, süper loto çok fazla devrederdi ve en sonunda 2 yada 3 kiþiye çýkardý. Bu üç kiþinin bazýlarý gazetelerde gösterilirdi buna çýktý diye, bazýlarý banka müdürü gönderirdi.
    Ama son 3-4 yýldýr, süper loto fazla devretmiyor, 2-4 hafta arasý devredip birine çýkýyor, hep tek kiþiye çýkýyor ve çýkan kiþi bulunamýyor.

fetö kovalandýktan sonra, son 1 yýldýr yine ikramiye çok fazla devretmeye baþladý, soygun bittimi acaba derken, ikramiye yine tek kiþiye çýkýyor ve kim olduðu bulunamýyor.

Buda soygunun devam ettiðini gösterir.

Maalesef, fakirin zengin olma hayallerini bile soyuyorlar.

Gençleri düþünün.
    TV lerden sürekli eðlence ve lüks yaþam, para, cinsellik bolca empoze ediliyor. Ýnternetten bolca empoze ediliyor.
    Genç çalýþmaya baþlýyor, alýyor ayda 1000TL ile 1500 TL arasý.
    Baþta hoþuna gidiyor, cep tel filan döþeniyor. Ama bakýyor bu çalýþmayla ne ev alabilir ne araba nede evlense karnýný doyurabilir. Bakýyor kýzlar arabasý olan erkeklerin peþinden koþuyor.
    Umutsuzluða kapýlýyor. Piyango alýyor onu bile çalýyorsun.

Maalesef eskilere biþey olmaz ama gençlerden ailesi iyi eðitenler yine kurtarýyor ama çoðunluk gençler iyi eðitilemiyor. Ya lise mezunu olarak kalýyor, ya lise ayarýnda bi üniversiteyi bitiriyor, iþ bulamýyor bulsa az maaþ. Motor Meslek lisesi bitirip geçen yýl 800 e çalýþan vatandaþý biliyorum.
    Ve gençler çýkmaz yola giriyor, umutsuzluða kapýlýyor.
    O zaman kestirme yola baþvuruyor. Hapishaneler son 20 yýlda 3 kat doldu taþtý...

Soyguna bilerek destek olanlar, bu gençlerin vebali üzerlerinde.

Bir gece karanlýkta karþýlarýna bu gençlerden biri çýkarsada, "suçlu benim sen deðilsin, cüzdanýmý al, karýmý kýzýmý al, ciðerimi deþ, çünki ben eþþeðiiiim. Döv beni kýr kaburgalarýmý, oy gözlerimi teker teker, tüm tüylerimi cýmbýzla yol, ikibuçuk saat meydanda kýrbaçla beni." diye baðýr.
    Yaw sizde mazohist çýktýnýz, bu kadar dayaða gerek varmý.? Her neyse madem istediniz.

Bu arada eþþeklerin ne günahý var deðilmi.? Uygun hayvaný yerleþtirin iþte, herþeyi benden beklemeyin.
    Son düzenleme : alicemal; 05-11-2018 saat: 11:43.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 48/853 ÝlkÝlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •