Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 46/853 ÝlkÝlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 361 - 368 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tipik oyuncu psikolojisi gerçekleþecekmi bakalým.?

90 binden 2 kez yukarý hareket oldu. 1500 puan civarý yukarýdan 2 kez agresif satýþlarla tekrar 90bin ve altýna inildi.

Þimdi tekrar 1500 puan çýkýldý.

2 kez agresif satýþtan zarar görenler yada çekingen hale gelenler, endiþe sahibi olanlar, bu sefer 91.500 den almayacak.

----

Endeks 94 bine hýzlý çýkacak.

Endiþe sahibi almayan kimse, "kaçtý" diye düþünecek 4bin puan yükseldi, "þimdi alsam, satýþa geçilse 4 bin girer. Düþerse alýrým."

Tak, 97 bin.

"tüh 7bin puan kaçýrdýk. 97bin tekniðinden satýþ gelir, 95binden alýrým. Olmadý 100 bini 2 kere denedi geçemedi, 100 binden satýþ gelir, bu ekonomik durumda almak akýllý iþi deðil, düþme ihtimali çok yüksek. 7bin puan yükselmiþ, 7bin puan zarar."

Þak 102 bin.

"artýk alýnmaz, çok yükseldi."

Trak 110bin. "Artýk alayým, bu gidiþat 132 bini gösteriyor."

güm 100bin.

"lan annza koyim..."

---------

düþüþe þartlanmýþ olanlar ne yapacak.

"1500 puan yükseldi, burdan en az bin kaparým."

"98bin oldu, zararý tek vuruþta burdan çýkarýrým rahat"

"102bin oldu, anna koduklarým, bi nefes aldýrmadýlar, 105 olsun short gider 5bin artý yazarým havada karada."

"110 oldu, artýk dönmez, long zamaný sanýrým"

----------

tabi gerçekleþir yada gerçekleþmez... büyükler durumu uygun görmezse, bi kaç agresif daha yapabilirler...

belkide yön aþaðýdýr ben yanýlýyorumdur... bilinmez... anca olduktan sonra anlayacaðýz.

Þu an için milleti trend öncesi korkutmaya çalýþýyorlar gibi bi görüntü var. Ama sürpriz yumurta, bakarsýn saðlam bi kroþe ile benim 2 diþimi dökerler. Bilemeyiz.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd 8 ülkeye iran ambargosu konusunda istisna tanýyacakmýþ.?
    Kime.?
    Sýnýr komþusu iranla iþ yapmazsa halký aç kalacak gariban bi ülkeyemi.? Ýnsanlýk namýnamý.?
    Hayýr, japonya ve güney korede var istisnalar arasýnda dünyanýn en zengin ülkelerinden.?

abd nin bu davranýþý tamamen haydut devlet anlayýþýný pekiþtiriyor.
    Zaten daha kötüsünü yýllardýr yapýyor, istediði ülkeyi iþgal ediyor, milyonlarca kiþi ölüyor ve bunu avrupa asker göndererek destekliyor. En medeni gibi görünen isveç ve norveç bile.
    afganistanda uyuþturucu yetiþtirip dünyaya satýyorlar, baþlarýnda CIA var, parasý ile CIA operasyonlerýný finanse ediyorlar. Para desteði verdiði en önemli kesimler, diðer devletlerdeki gerici tarikatlar. Amaç bu ülkeler gericiler sayesinde geri kalsýn.

CIA, brezilyada kendi adamýný seçtirdi, korkunç bir seçim hilesi ile. Seçilen faþist bolsonaro nun ilk iþi israili desteklemek olacakmýþ.
    güney amerika ülkeleri CIA nýn oyun alanlarý arasýnda geliyor. Hoþ dünyada girmedikleri kaç ülke varki.? Büyük ihtimalle CIA nýn yýllýk ciro su bizim ülkenin cirosundan büyüktür.

trump, çin ile ticari anlaþma yapmaya çalýþacakmýþ. Demek abd borsalarý bi kaç gün önceden haber aldýlar.
    Ama bu anlaþma, abd nin gerileme dönemini deðiþtirmez. Abd dönülmez yolda. Çok eski bir tahminim vardý belki 10 yýl öncesine ait.
    batýyý yöneten yahudiler yani siyonistler, abd ve ingiltere ve batý ülkeleri de 50 yýl içinde dünya lideri olmayacaklar, abd ile birlikte batacaklar sýradan ülkeler olacaklar.

trump bu 50 yýlý hýzlandýrmaya çalýþýyor, bir an önce batalým diyor. Geriye kýrk yýl kaldý.
    Buna baðlý diðer tahminimde. Yahudiler bu çöküþü görüyorlar, bunu durdurmanýn tek yolu dünya savaþý. Bilgisayarý formatlayalým diye düþüneceklerdir. Önümüzdeki 40 yýl içinde 12 milyon yahudi, diðer 7 milyar insaný bi dünya savaþý ile katletmeye giriþebilir. Tabi emrindeki batý ülkeleri aracýlýðý ile.
    Baþka çözümleri ne olabilir.

Uzayda yaþamaya baþlarlarsa, dünya savaþý çýkarmalarýna gerek kalmayabilir. Dev bir dünya yörüngesinde dönen ülke, yada ay da bir ülke. Mars da olabilir ama git gel uzun. dünyadaki kölelerinin ürünlerini taze alamazlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canýna þaþýrtýcý bir oran.
    OECD ye üye ülkeler arasýnda, çok çalýþan insan oraný en fazla bizdeymiþ. Kayýtlý Çalýþanlarýmýzýn %21 i, haftada 60 saatten fazla çalýþýyormuþ.

Çalýþma delisi japonlarda oran: %8

Japonlar iþi, genele yaymýþlar, buna raðmen iþ hayatý yüzünden özel hayatým olmuyor, mutsuzum diye intahar edenler çok. Japonya bu konuda ünlü.

Ama rakam bana gerçek geliyor.
    Bizim servis Ýstanbulda bir iþi, 6 ayda yapmýþtý. Ama gece gündüz çalýþtýk, bayramda çalýþtýk, hafta sonu çalýþtýk, yýlbaþý gecesi 01:00 de iþten ayrýlabildiðimi hatýrlýyorum.
    Ayný iþi, hemde her þeyi ile ayný, abd de baþka bir ekip 2 yýlda yapmýþ ve güle oynaya yapmýþlardýr herhalde, büyük ihtimallede bizim 5 katýmýz maaþ almýþlardýr, ekipte daha büyüktür.

Bizde kadýnlarýn dötrtte üçü evde, maaþlý bir iþleri yok.

Görünen oki, bizde bir kesim aðýr çalýþýp diðer kesimi doyuruyor. Her kes mutsuz, aðýr çalýþanda, doyurduðu kimselerde. Kim isterki baþkasýndan gelen paraya bakmayý. Sevdiði bir iþte çalýþýp maaþýný kazanmayý kim istemez.

her neyse... nasýl bir batakta yaþadýðýmýzýn baþka göstergesiydi bu...

Bizde oran %21, OECD ye kayýtlý tüm ülkeler arasýnda ortalama %5 miþ.
    Tabi bizde asýl kayýt dýþý olanlardan aðýr çalýþanlar çok onlarý katsak oran epey deðiþebilir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    1 tek ekonomist, oda söylediði hiç bir þeyin tuttuðunu görmedim.

"2019 birinci çeyrekte enflasyon tavan yapacak" demiþ. Yani çok karamsar bir tablo çizmiþ.
    bloombergHT bu haberi nasýl vermiþ.?

"2019 birinci çeyrekte enflasyonun tavan yapmasý bekleniyor"

Habere bak. Yani ekonomi kanalý haberi verdiðine göre, tüm ekonomi dünyasý enflasyonun dahada artacaðýný bekliyor.
    Haber bu algýyý oluþturmak amaçlý verilmiþ.

Þu ekonomistin böyle bi beklentisi var denmemiþ.

Artýk haber editörün aptallýðýndanmý yoksa büyük oyuncular böyle bir algý oluþturmayamý çalýþýyorlar sen tahmin et.

100 haber varsa, iþlerine geleni öne çýkarýyorlardýr ve bu haberde olduðu gibi bi kaç kelimeyi deðiþtirerek, sürüyü aðýlda toplamaya çalýþýyorlar.

Yeterince temel ve teknik ekonomi bilgin yoksa, analiz yeteneðin kýsýtlýysa, aðýllarýndaki sürünün bir üyesisin demektir.

Problem enflasyonun ne zaman tavan yapacaðýnda deðil. Üstte söylenen tarihtede tavan yapabilir. Problem haberi veriþ þekillerinde.

Tabi ben sadece bu haberi gördüm, herkes öyle dediyse henüz bilmiyorum, o zaman üstte yazdýðým sürü tezimi deðiþtiririm.

Bende ego dev ama, gerçeði doðru verecek kadar da egomu kenara çekebilirim, aptal ve kötü niyetli deðilim. En azýndan siz öyle bilin. kötü deðilllliiiim, süüpeeriiiiim... tayyip in hipnozunu bende deniyeyim dedim, bilmiyorum iþe yaradýmý. Gözünüzü aðýlda açtýysanýz iþe yaramýþtýr.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim yukarýda yazdýðým "trak þak" lý oyuncu psikolojisi anlatýmým gerçekleþiyor gibi.

Tabi bu bana ait deðil.

Ben kendi yorumumu yazdým ama bunun çok daha güzel anlatýmlý olaný internette vardý. Bulursam yapýþtýrýrým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD 7 TL yi geçince, reno da geçen eylülden bu yana toplamda %100 zam yapýldý.

Geri zekalý fiat þirkti ise egeA ya ayný zammý yapamadý onlarýnki düþük kaldý. Sebebi ise o kadar komik ki. Arabaya maliyeti 500 TL yi geçmeyecek bi kaç lamba ve yazýlýmý koymayý akýl edemedikleri için.

LED gündüz farý koymadýlar, araba baþýna maliyeti 20-40TL yi geçmez, karartýlmýþ cam, katlanan ayna, anahtarsýz giriþ, güvenlik yazýlýmlarý gibi þeyleri ya hiç koymadýlar yada bazýlarýný en üst versiyona koydular.
    reno çoðunu koydu satýþlarý uçtu, zam da %100 oldu. egea ya koymamayý akýl ettiler satýþlarý artmadý zamda fazla yapamadý.

Öyle gerizekalý bi yönetimi varki þu türkiye fiat-tofaþ firmasýnýn.

Her neyse, onu yazmayacaktým ama aklýma takýlmýþ.

reno %100 zam yaptý. USD düþtü 5.50 ye, zamlarý geri almadý. Devlete gittiler, satamýyoz dediler. Halbuki USD bu haldeyken yurtdýþý satýþlarý, yurtiçi satýþlarýndan doðan azalmayý tutar olarak fazlasýyla karþýlýyor.

Satamýyoruz deyince devlet baba da bazý vergileri indirdim dedi.

Komik yaný otomobilde 70bin TL altý 1.6 motordan daha düþük araçlarda indirim %15 dedi. Ama 70 bin TL den ucuz araç yok türkiyede.

en ucuz egea oda 10bin TL hurda indirimi ile 69.900 tl oluyor. Gerçek fiyatý 80 bin. Oda en çok yakan, en eski teknoloji motor ve en alt donaným ile. Alýp arabayý bahçede park edeceksen iyi bu araba. Çalýþtýrmayacaksýn.

Az yakan orta donaným alayým dersen bütün araba fiyatlarý 100bini geçiyor. reno nun yanýna yaklaþamýyosun. En dandik dacia bile, orta donaným ve az yakan, güçlü motor la beraber alacaksan 100bini geçmiþ.

Hali ile otomobilde vergi indirimi, lüks mercedes, bmw alacaksan 20bin TL ye denk geliyor. Ama orta ve alt denebilecek seviye reno, egea, hyundai filan alayým dersen 7bin TL civarýna geliyor.
    %100 zam yapmýþ yani 40binle 100bin TL arasý zam yapmýþlar. 7 bin indirdiler diye otomobile hücum yaþanacak. Hurraaaa ekonomi kurtuldu.

Yapýlmasý gereken tek þey var.
    Bu arabalarýn yarý fiyatýna %90 yerli otomobil üretirim.

Aklý baþýnda her sanayici üretir. Bu teknoloji ülkede var ve detaylý anlattým.

Ya TAI TEÝ aselsan gibi bi firmaya verip devlete yaptýracaksýn. Yada benim gibi düzgün bi adama verip yaptýracaksýn. Tabi devlet para vermeyecek, parasý olan sanayiciye destek verecek ama destek para deðil. Vergi teþviki, teknolojik yardým, ve üretim sonrasý alým teþviki gibi.

Hatta ben yapsam hiç bir teþvikede gerek yok, sadece TAI ve Aselsan dan lazým olan ürünleri uygun fiyata alabilsem ve devlet teki soysuzlar önüme engel çýkarmasa yeterli.

Tek konuda destek lazým. Gazete ve TV ler, DEVRÝM arabamýza yaptýklarý gibi arabamý batýrmaya çalýþmayacaklar. Devrim arabasý döneminde sadece yahudi gazete, dergiler vardý, þimdi yok. %70 den fazlasý yandaþ denen acaip bi gruba geçti. Ama onlarda yahudiden iyimidir, kötümüdür bilemezsin. Onlara yedirmezsen, yahudiyi arar hale gelebilirsin.

Þu an tüm otomobil sanayimiz yahudilerin elinde... Durumda bu... Korkunç zam yapmýþ indirmiyor, devletten vergi indirimi istiyorlar. Ýþin ilginci indirimi alýyorda.
    @NeAcaipDunya

7.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    USD 7 TL yi geçince, reno da geçen eylülden bu yana toplamda %100 zam yapýldý.

Geri zekalý fiat þirkti ise egeA ya ayný zammý yapamadý onlarýnki düþük kaldý. Sebebi ise o kadar komik ki. Arabaya maliyeti 500 TL yi geçmeyecek bi kaç lamba ve yazýlýmý koymayý akýl edemedikleri için.

LED gündüz farý koymadýlar, araba baþýna maliyeti 20-40TL yi geçmez, karartýlmýþ cam, katlanan ayna, anahtarsýz giriþ, güvenlik yazýlýmlarý gibi þeyleri ya hiç koymadýlar yada bazýlarýný en üst versiyona koydular.
    reno çoðunu koydu satýþlarý uçtu, zam da %100 oldu. egea ya koymamayý akýl ettiler satýþlarý artmadý zamda fazla yapamadý.

Öyle gerizekalý bi yönetimi varki þu türkiye fiat-tofaþ firmasýnýn.

Her neyse, onu yazmayacaktým ama aklýma takýlmýþ.

reno %100 zam yaptý. USD düþtü 5.50 ye, zamlarý geri almadý. Devlete gittiler, satamýyoz dediler. Halbuki USD bu haldeyken yurtdýþý satýþlarý, yurtiçi satýþlarýndan doðan azalmayý tutar olarak fazlasýyla karþýlýyor.

Satamýyoruz deyince devlet baba da bazý vergileri indirdim dedi.

Komik yaný otomobilde 70bin TL altý 1.6 motordan daha düþük araçlarda indirim %15 dedi. Ama 70 bin TL den ucuz araç yok türkiyede.

en ucuz egea oda 10bin TL hurda indirimi ile 69.900 tl oluyor. Gerçek fiyatý 80 bin. Oda en çok yakan, en eski teknoloji motor ve en alt donaným ile. Alýp arabayý bahçede park edeceksen iyi bu araba. Çalýþtýrmayacaksýn.

Az yakan orta donaným alayým dersen bütün araba fiyatlarý 100bini geçiyor. reno nun yanýna yaklaþamýyosun. En dandik dacia bile, orta donaným ve az yakan, güçlü motor la beraber alacaksan 100bini geçmiþ.

Hali ile otomobilde vergi indirimi, lüks mercedes, bmw alacaksan 20bin TL ye denk geliyor. Ama orta ve alt denebilecek seviye reno, egea, hyundai filan alayým dersen 7bin TL civarýna geliyor.
    %100 zam yapmýþ yani 40binle 100bin TL arasý zam yapmýþlar. 7 bin indirdiler diye otomobile hücum yaþanacak. Hurraaaa ekonomi kurtuldu.

Yapýlmasý gereken tek þey var.
    Bu arabalarýn yarý fiyatýna %90 yerli otomobil üretirim.

Aklý baþýnda her sanayici üretir. Bu teknoloji ülkede var ve detaylý anlattým.

Ya TAI TEÝ aselsan gibi bi firmaya verip devlete yaptýracaksýn. Yada benim gibi düzgün bi adama verip yaptýracaksýn. Tabi devlet para vermeyecek, parasý olan sanayiciye destek verecek ama destek para deðil. Vergi teþviki, teknolojik yardým, ve üretim sonrasý alým teþviki gibi.

Hatta ben yapsam hiç bir teþvikede gerek yok, sadece TAI ve Aselsan dan lazým olan ürünleri uygun fiyata alabilsem ve devlet teki soysuzlar önüme engel çýkarmasa yeterli.

Tek konuda destek lazým. Gazete ve TV ler, DEVRÝM arabamýza yaptýklarý gibi arabamý batýrmaya çalýþmayacaklar. Devrim arabasý döneminde sadece yahudi gazete, dergiler vardý, þimdi yok. %70 den fazlasý yandaþ denen acaip bi gruba geçti. Ama onlarda yahudiden iyimidir, kötümüdür bilemezsin. Onlara yedirmezsen, yahudiyi arar hale gelebilirsin.

Þu an tüm otomobil sanayimiz yahudilerin elinde... Durumda bu... Korkunç zam yapmýþ indirmiyor, devletten vergi indirimi istiyorlar. Ýþin ilginci indirimi alýyorda.
    Syn abim 20 yýldýr oto fabrikasinda çalýþan biri olarak araba üretmek sizin yazdýðýnýz kadar kolay deðil, 2 yýl içinde yerli araç üretimi baþlayacak ti yýl geçti tik yok. Aracý alýp orasýný burasýný modifiye etmek kolay onun tasarým ve hesap kitabýný yapmak ve uygulamak çok zor.

Venus_V3_5580 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    macar ben teknik elemaným.
    30 yýldýr bilgisayar baþýnda elektronik hesaplamalar yapýyorum. Senin için zordur benim için sýradandýr. Ýnsanlarýn standartlarý farklý.

Yük olma þimdi, çekil kenara araba yapacam. Bak yordun beni, vazgeçtim yapmýyom. Eþekle gidin.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 46/853 ÝlkÝlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •