Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,04 Mr 110,30 / 119,90
34,80 9.99% 88,44 Mn 34,80 / 34,80
6,39 9.98% 503,71 Mn 6,02 / 6,39
17,30 9.98% 29,48 Mn 16,41 / 17,30
85,95 9.98% 225,25 Mn 76,30 / 85,95
2,90 -9.94% 882,75 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 159,20 Mn 1.353,00 / 1.508,00
6,43 -9.56% 91,04 Mn 6,42 / 6,88
21,66 -8.84% 249,84 Mn 21,42 / 24,44
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
3,19 4.25% 21,18 Mr 3,06 / 3,32
319,50 0.71% 8,58 Mr 317,75 / 322,25
12,99 8.89% 5,43 Mr 11,64 / 13,12
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
412,50 0.36% 4,10 Mr 407,00 / 416,25
18,40 -0.97% 466,71 Mn 18,28 / 18,66
77,85 -0.32% 2,93 Mr 77,40 / 78,50
196,50 2.34% 4,14 Mr 189,40 / 196,70
747,00 0.13% 1,42 Mr 742,50 / 752,00
93,40 0.21% 214,62 Mn 92,75 / 94,05
115,70 -0.26% 96,66 Mn 114,90 / 116,30
31,00 0.58% 114,76 Mn 30,62 / 31,62
10,75 0.47% 108,60 Mn 10,71 / 10,82
81,80 0.49% 211,22 Mn 81,35 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 146/853 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,161 - 1,168 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

1. Bu konuda yani halkýn enerjisinin verimli alanlarda kullanýlmasý konusunda, mesela parklardaki bisikletlere veya diðer aletlere elektrik üretecek sistemler monte edilip ortaya çýkan enerjinin sisteme entegre edilmesi ile ilgili buluþlarým vardý, 1-2 kez CÝMER'e de yazdýydým ama bir geliþme saðlayamadým.Ya da futbol statlarýndaki koltuklarýn altýna oturup kalkarken enerji üreten bir sistem. Ya da sokak aralarýna hani gençlerin -parayla- yumruk attýðý þeyler. Proje çok da para yok dayý, ah þu parasýzlýk.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazýyý Oku
    ...
    Bu konuda yani halkýn enerjisinin verimli alanlarda kullanýlmasý konusunda, mesela parklardaki bisikletlere veya diðer aletlere elektrik üretecek sistemler monte edilip ortaya çýkan enerjinin sisteme entegre edilmesi ile ilgili buluþlarým vardý, 1-2 kez CÝMER'e de yazdýydým ama bir geliþme saðlayamadým.Ya da futbol statlarýndaki koltuklarýn altýna oturup kalkarken enerji üreten bir sistem. Ya da sokak aralarýna hani gençlerin -parayla- yumruk attýðý þeyler. Proje çok da para yok dayý, ah þu parasýzlýk.
    Projeler baþlangýç için fena deðil.
    Kafa yormaya devam edersen, sürekliliði olan çok iþe yarar biþey bulabilirsin. O zaman elinde prototiple destek ararsan iþin daha kolay olur.

Bide chp kaymak tabakasýndan birinin diþini kýrmayý denemek lazým. Tek diþi ele verme yapýlmýþ, direk 2 diþ olayýna girmek lazým.
    Bu ara o moda olacak diyolar. Her yerden destek yaðabilir.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Büyük delikanlýlarýmýzdan fatih altaylý, yine kendi kendini tokatlamýþ.

Ne kadar az geliþmiþsen, yaptýðýn þeylerin ilerde oluþturacaðý sonuçlarý o kadar az hesaplayabilirsin.

Kýsa cümle ile, sebep sonuç baðlarýný kuramazsýn.

altaylý, sýrf rating için cübbeli denen adamý öyle bir parlattýki. Sadece ilgili kiþilerin tanýdýðý bu adamý, ülke tanýr hale geldi.
    Adam camilerde vaaz verirken, stadyumlarda vaaz vermeye baþlamýþ.

TV lerin etkisi bu kadar büyüktür. Bu adamý bi kaç kez altaylý çýkardý. Ana ve merkez TV kanallarýndan birine çýktýðý için seyredeni çok oldu. Bi kaç kez çýkýnca, 10 milyon dolar harcasa yapamayacaðý reklamý yapmýþ oldu. Cemaatini kimbilir kaça katladý. O cemaat içinde çocuklarý din bazlý yetiþtiren okullarda var.

altaylý bugünki yazýsýnda öyle bi kýzmýþki.?

tarikatýn birinde bir din hocasý, 10larca öðrencisine cinsel bilmem ne yapmýþ. adamý hakim serbest býrakmýþ.

altaylý, bu din hocasýný görse yüzüne tükürecekmiþ...

altaylý, ayna önüne git ve önce kendi suratýna tükür.

Medya ve siyasetçilerin kötüleri malumda... bide iyi ve akýllý geçinipte, tayyipten farklý olmayanlarý var... tayyipleri yaratanlar gerçekte kendileri ama sorsan, tayyip gibilerle savaþan kendileri.

Odunlu eðitim yaz kampý aklýma geldi... bi türlü açamadýk.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hava harikaydý. Koþasým geldi.

Kendime þaþýrdým, bir kaç yýldýr aðýr bir proje sebebi ile sporu býrakmak zorunda kalmýþtým. Tek sebebi bu deðil aslýndada.
    Yaptýðým sporun iyi hocasýný bulmak zor.

Bu civarda, yani karadeniz de tek hoca var. Kendisi çok iyi bir insan, çok iyi bir arkadaþ ancak, benim gibi hayatý sporla geçmiþ biri için yeterli deðil. Çok hafif kalýyor. Derslerine katlanmak çok zor. Sosyalleþmek istiyorsan git. Ama spor amaçlý gidiyorsan, sahilde koþ, daha faydalý.

Neredeyse tüm geçmiþ hayatým sporla geçti. Futbol, atletizm, savunma sporlarý, hatta çok kýsa bir süre halter.

Sadece bu son 3 yýl çok boþladým... Birde Ýstanbulda yaþadýðým 6 yýl boyunca, aðýr iþ yükü sebebi ile, sporu biraz azaltmýþtým. Yinede boþ durmamýþtým. Bakýrköyde bir kulüp, Taksim de vakko rama, bi ara hill side kulüp e de bakmýþtým, hocasý iyimi diye. bana yeterli gelmemiþlerdi. Derslerine uzun süre devam edememiþtim. Hep yeni yerlerde, daha iyisini aramýþtým.

Bulamadým.

En iyi hoca, Ankara daki ilk hocamdý. Ondan sonraki hocalar, çoluk çocuk kaldý.

Spora tekrar baþlamalýyým... Umarým bu heves geçici olmaz.
    Son düzenleme : alicemal; 23-04-2019 saat: 18:11. Sebep: ek
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünün haberlerinden biri;
    "beyaz eþya iç satýþý Mart ayýnda bir öncek yýlýn ayný dönemine göre yüzde 6 azaldý."

Sanayide düþüþ henüz durmadý.
    Yýlýn ikinci yarýsý baz etkisinden dolayý biraz normalleþme bekleniyor ancak hükümetl damadýnýn kriz çýkarma yetenekleri müthiþ.

Daha önce detaylý anlattýðým gibi.

Satýn alacak olanýn elinden parasýný alýrsan. Satacak olana zarar verirsin, batar.

Bireysel emeklilik zorunlu kesintileriydi, kýdem tazminatlarýna el koymaydý, düþük maaþtý, þimdi tarým reformu diye tüm ülkenin tarlalarýna el koyarak köylüyü tarla satmaya zorlayarak gelecekteki gelirlerine el koymaydý.

Satýn alacak olanlarý fakirleþtiriyorsun. Bunlar alýmý azaltýncada sataný batýrýyorsun.

5 yýldýr her yýl durmadan 10 milyar þu sektöre, üçbuçuk bu sektöre teþvik diye açýklayýp duruyorlar.
    Ama ekonomi kötüye gittiðine göre, o teþvikler ya hiç verilmedi. Yada kullanacak olana verilmedi, "iç edecek olana verildi".

Verildiyse o paralarda bankalarda faizde yatýyor demektir çünki ekonomi yýllardýr kötüye gidiyor. Satýn alým düþüyor, sonucunda üretimde düþüyor. Peki hükümetin açýkladýðý rakamlara göre onlarca milyar teþvik nerde.?

Üretene durmadan teþvik deniyor. Yaa adam satamýyorki niye üretsin. Eðer gerçekten o teþviði verdiysen, parayý alýr faize koyar.

Adam ayda 100 ayakkabý satýyor. Ama millet alamaz hale gelmiþ, ayda 60 ayakkabý satmaya baþlamýþ. Sen tutup yeni fabrika açsýn diye adama teþvik veriyorsun. Yeni tesis açýp iþçi almak için deli olmasý lazým.

Adam paraya hayýr dermi.? Demez.
    Götürür %20 faize koyar. Varsa borçlarýný öder.

Her neyse.
    Bu sadece bizim ülkeye özel biþey deðil. 2008 de aynýsýný ABD de yaptý. Trilyonlarý tüketene deðil, finans kesimine verdiler. Tüketenin geliri artmayýnca, kime satacaksýn. Finans kesimi, sanayiye parayý veremedi çünki alýcýlar fakirleþiyor, niye fazla üretsin. Hali ile o trilyonlar para piyasalarýna girdi.

Dünyada EMTIA fiyatlarý sanayilerin düþmesine raðmen düþmedi. Ülkelerde ekonomi kötüye gitti ama borsalar bunu göstermedi. O trilyonlarýn bir kýsmý her yýl, kullanan patron ve þirket yönetim tabakalarýnýn servetlerine eklendi. Dünya milyarder ve milyoner sayýlarý arttý. Ama para dünyaya yayýlmadý. Kasalarda para yada altýn olarak duruyor. Belki arazi ve gayrýmenkule bir kýsmý girmiþtir.

Þu benim söylediklerimi söyleyen bir tek ekonomist gördünüzmü. Yarým aydýn dediðim ege cansen dahil.
    Peki ekonomi eðitimi almýþ biri için, bunu bilmek çokmu zor.?
    HAYIR. Ülkede etkin yerde 1000 ekonomist varsa en az 100 tanesi biliyordur. Bunu görmek zor deðil.

TV lerde gazetelerde isegöremezsiniz. Onlar besleme ve uþak.

Belki okullarda görürsünüz. Besleme olmayan bazý aydýn hocalar anlatýyor olabilir.
    Son düzenleme : alicemal; 24-04-2019 saat: 11:54. Sebep: tiny adjust
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir sürü berbat haber var. Dünyanýn nasýlda rezil olduðu ile ilgili.

Gümüþ sörfçüde filminde demiþti, siz insanlar kötüsünüz. hayvansýnýz diye. Adam taa kaçýncý galaksiden gelmiþ, 2 dakkada görmüþ.

Olay orda. Görmekte.

Benim gibi görenler, hayat boyu iþkenceye mahkum oluyor maalesef. Süperman de görmüþtü. Tabi ona söyleyenler kendi gezegenlerinden gelmiþti. Sora süperman aya gitti yanlýzlýðý seçti.

rumuz vermek istemiyorum kiþisele döner diye ama arada benim topiðe giripte yazdýklarýmý anlamadýklarýný belli eden cümleler kuranlar var. En çokta onlara takýyorum. Görmemezlikten gelmenin ne kadar zor olduðunu bilemezsiniz. Çok maadurum çok.

Sörvayvýr dada Yunan ekibi hala bozulmadý. Bizimkilerde hala birbirlerini yiyorlar. Sebepleri üzerinde çalýþmalarým devam ediyor.
    Tabi bizimkilerin sebeplerini ciðerlerine kadar biliyorum da. Yunanlýlarý anlamadým, anlamaya çalýþýyorum.

acun 2 grubu karýþtýrdý, sebebini bilemiyorum. Mutlaka para temelli yapmýþtýr. 2 gruptan birbirine meyli olanlar var, ayný eve sokalým aþk baþlasýn, kadýnlar TV karþýsýna kendilerini yapýþtýrsýn, ratingler tavan yapsýn.

Yada bilimsel deneydir, acaba bizim þeytanlarý, Yunanlýlarýn arasýna koyarsak, Yunanlýlarýn cilasý çýkarmý diye.? Yok ama sanmýyorum, adam aç gözlü ve hýrslý, aþk baþlasýnda kadýn seyirci artsýn, rating tavan, paralar cukka.

Yunanlýlar hakkatende bu kadar evrilmiþlerse, o zaman ülkenin davranýþlarýný açýklayamýyorsun. Kýbrýsta katliam, adalarýn iþgali, sürekli Türkiyeyi düþman görme ve halkýna gösterme.

Hoþ acun un para ve aþk adasýnda bizimkileri görünce, Yunanlýlarýn korkmamasý anormal olurdu. Resmen hayvanmýþýz.
    Bunu görmek için Yunanlý grup lazýmmýþ.

Siyahýn siyah olduðunu nereden anlarýz. Yanýna beyaz gelince.

Yaw, Yunan ülkesinin saldýrganlýðý, siyasilerin oyunu, halk öyle deðil de diyemem. Bakýn bizim hükümetlere. Bizim içimizden çýktýlar. Bizi yansýtmýyorlar diyebilirmiyiz.?

Her neyse... araþtýrmalarým devam ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay vay, USD 6.0 ya dayandýrmýþlar.

Bu sene iþler kesat.
    Kriz çýkarmamasý þartýyla 2016 da, USD fiyatý 6.0 yý geçmez demiþtim.

S400 zaten kuluçkadaydý, üzerine "Seçim sonuçlarýný kabul etmeme" ve "linç" krizlerini çýkardý. Hoþ hükümet sorun çýkarmasaydý, acaba USD buralara gelmezmiydi.?
    Gelmezdi demek zor. damadýný ekonominin baþýna koymuþ. Kim adam yerine koyar böyle hükümeti.?

Hoþ oraya eþek baðlasan, yada Tesla yý diriltip oturtsan, yine yahudi bankalarý istediklerini yapacaklardý da. Ancak onlarýn istediklerini verirsen, piyasa krizini keserler.

Bi kere tüm siyasetçiler olarak özal dan beridir ülkeyi dovize baðlý hale getirmiþsin. Bunuda büyük baþarý olarak ülkeye kakiþlemiþsin. Artýk ben hariç kimi koyarsan koy oraya, ancak batýya teslim olursan, halkýný ülkeni satarsan, sana vurmayý keserler. Bu konu karýþýk aslýnda. Her aþamanýn bir sebebi varda, anlatmak gereksiz, zaten 50 kere yazmýþým.

Bu kakiþlemiþsin lafýný, bir kaç gündür ulusal kanalda seyrettiðim Oktay Sinanoðlu kullanýyor. Çok ilginç biri. Kariyerine bakarsan, dahi olarak adlandýrýlýyor.
    Sesi ve görüntüsüne bakarsanda, bebek dersin. Kafasýna silah dayamamýþssan, kimse dinlemez onu.

Tabi ben dinledim. Sese görüntüye koyunlar bakar, keçiler neye bakar. Sözlerin anlamýna ve kimin söylediðine.

Süper þeyler söylersin ama katilsindir, sömürgecisindir, hýrsýzsýndýr. O zaman fizik kanunuda anlatsan, laflar deðersizdir.
    Görüntün karizmatik, konuþman olaðanüstüdür, millete dinletirsin, ama boþ konuþuyorsundur.

Her neyse, adamý dinledim, zaten bildiðim þeyleri anlatýyordu, ama detaylandýrýyordu. Ýlave bilgilerde öðrendim. Hakkaten deðerli bir insan.

Oktay bey bu ülkeye gelince baþýndan geçenleri okumuþtum. Ýçler acýsý ama aynýsýný bende yaþadým.

USD konusundaki tahminim, vaktinden önce çuvallamak üzere.

S400 krizine kadar, hükümet IMF veya benzeri bir kuruluþla anlaþma yapar diye hesaplamýþtým. Buradada yazmýþtým.

Tutmayacak galiba.

Araya seçim krizi sokuþturmasý, geçen seneki papaz krizi sokuþturmasýna benzedi...
    Son düzenleme : alicemal; 25-04-2019 saat: 18:37. Sebep: tiny
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine sinir bozucu bi sürü haber. Dev þirketlerimizden biri daha yabancýya satýlmýþ. Japon görünüyor ama abd kontrolundaki japonyada, hangi þirket arkaplanda kimin bilemezsin. Bizim rekabet kuruluda, para gelsin diye sarayý bile satarlar, içindekiyle beraber.

Her þey yabancýnýn olmuþ, sonrada dolar neden yükseliyor. Sahibine baþ kaldýrdýn ondan yükseliyor.

Meditasyona baþlamalýyým. Hem spora hemde meditasyona.
    Aðýr bir projeye baþladýðýmdan, sporu ve meditasyonu býrakmýþtým. Aslýnda meditasyonu epeydir boþlamýþtým.

Madem haftasonu, meditasyonun ne olduðunu ve nasýl yapýldýðýný anlatayým.

Tabi ben okumadým meditasyon nedir diye. Kendi yöntemimi uyguladým. Baþkasý nasýl yapýyor bilmiyorum.

Ýmdi, önce malzemeleri hazýr edelim.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 146/853 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •