Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,63 10% 497,83 Mn 3,31 / 3,63
119,90 10% 1,15 Mr 110,30 / 119,90
53,90 10% 971,86 Mn 47,32 / 53,90
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
34,80 9.99% 91,02 Mn 34,80 / 34,80
1.349,00 -9.95% 282,54 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 953,17 Mn 2,90 / 3,13
7,80 -8.24% 10,11 Mn 7,80 / 8,01
21,96 -7.58% 410,45 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 251,14 Mn 268,25 / 290,00
329,25 3.78% 34,20 Mr 317,75 / 335,00
3,16 3.27% 33,51 Mr 3,03 / 3,32
39,32 4.91% 14,78 Mr 37,14 / 39,36
15,09 4.5% 14,28 Mr 14,36 / 15,11
83,70 7.17% 13,34 Mr 77,40 / 83,85
19,37 4.25% 1,46 Mr 18,28 / 19,40
415,00 0.97% 8,27 Mr 407,00 / 417,50
196,40 2.29% 9,22 Mr 189,40 / 197,60
767,00 2.82% 4,32 Mr 742,50 / 770,50
95,85 2.84% 674,27 Mn 92,75 / 95,95
118,90 2.5% 312,42 Mn 114,90 / 119,30
415,00 0.97% 8,27 Mr 407,00 / 417,50
32,10 4.15% 252,80 Mn 30,62 / 32,14
10,94 2.24% 235,27 Mn 10,71 / 10,94
80,00 -1.72% 804,60 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 36/853 ÝlkÝlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 281 - 288 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Her gelen veri kötü geliyor. Ki devletin yayýnladýðý veriler, gerçek verinin isteðe uyarlanmýþ, uydurma hali. Ona raðmen kötü geliyor.

Eðer USD yi en azýndan 5.50 civarý yada altýnda tutmayý baþaramazlarsa, serbest düþüþ yaþatmaya hazýr kalabalýklar var.

Yerel seçimleride hükümetin unutmasý gerekecek MÝ. Suçu gene birilerine yükler, aðlayýp sýzlar, baðýrýp çaðýrýr. Sanki kendisine vurmuþlarda halktan yardým istiyormuþ gibi. Seçimlerdede bi %40 hile yapýlýrsa olay kapanýr, yerel seçimler cepte, muhalefet zaten kabul etmeye hazýr, hallerinden memnun.

Þu an tek dertleri yerel seçim.
    Son düzenleme : alicemal; 18-10-2018 saat: 10:06.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Altýn fiyatý USD düþüþü ile beraber biraz alýma uygun hale geldi, dünden beri alýma baþlasammý diye düþünüyorum. BIST in geleceði epeyce karardý.

Hala yurt içinde dovize saldýrmaya hazýr kalabalýklar var.

Karþýlarýnda MB var.

MB bu kalabalýklarýn bakýþ açýsýný deðiþtiremedi. Yahudi ekonomi kanallarý ve internet siteleri MBnin karþýsýnda.

Gýda harcamalarý %12 düþmüþ çok kötü haber.

Bu otomotiv verilerini yayýnlayan gazetecileri döveceðim. Birinin yazdýðý, diðerini tutmuyor. Sinirlerimi bozdular.

abd þimdide 3 tutuklu daha salýnsýn istiyor. Haksýz yere birini tutuklarsan, onunda dayýsý varsa yersin dayaðý. al papazý ver papazýný abd ye yaptýklarýna insanýn aklý almýyor. Dedimya koyunsan sopa dan anlarsýn. Al iþte sopayý yedik, dahasý geliyor. Yanlýz sopayý aile içinden birileri kaptý, ailenin diðerlerini dövdü. Hem gerizekalýyýz, hem koyun, hemde mal.

Bu kelimeler yahudi þartlandýrmasýna uygun oldu. Artýk onlarla beraberim abicim. Kolay yolu seçtim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Þu an için en doðrusu %25 faizle parayý baðlamak gibi görünüyor.

Fakat þubeye gitmeyi, ne vercen faiz demeyide hiç sevmem. Benim bankanýn internet þubesine baktým, paran kaç olursa olsun Faiz oraný %8 küsür. çüþþ.
    Ýnternet þubesinden %25 verse, hisseden artan parayý hemen 3 aylýk faize sokacam ama vermiyor.

BIST de orta vade kalmak mantýklý deðil. Yukarý desen, ekonomik veriler ortada. Aþaðý desen fiyat ucuz(sebeplerini açýkladým) aþaðý fazla yol yok. BIST seviyesi mevcut ekonomik verilere raðmen pahalý deðil. Ucuzda pek deðil ama planlarken 1 yýl sonrasý ne olacak diye bakmak lazým. Özellikle enflasyonuda ekleyeceksin.

Hali ile 5-10 yükselir, 5-10 düþer.
    Kýsa vadeli oynayanlar için uygunda, orta uzun vade için uygun deðil gibi görünüyor. Tabi yarýn biþey olur, çakýlýr yada uçar, o da bu ülkede mümkün. Fýrýldak çok.

Þu senetlerden kurtulsam epey kafam rahatlayacak. Þöyle bi 105 yapsa yeterliydi, bu seneyi %20 nin üstünde artý ile kapatýrdým. Enflasyonu hesaba katarsan yeterli kazanç deðil ama ne yapalým. 110 bine çýksa yeterli olurdu. Ama görünen oki, çok zorlaþtý.. küçükte olsa bir umut bekliyorum.

USD ye girmek kumar. Hemde ülkene, dolayýsý ile kendine zarar veriyorsun, yapana biþey demem ama bana uymaz.

Altýna gir, USD ye girmiþ olursun. Fiyatý tamamen USD ye göre inip çýkýyor.
    Fiziki olarak USD almadýðýn içinde ülkene, dolayýsý ile kendine zarar vermiyorsun.

Tabi herkes altýna girerse, bu sefer altýn ithal etmek gerekir buda piyasadan USD alýnmasý demek. O sebeple sadece ben girecem, giren varsa çýksýn. Daaalýn.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yerli bi elektrikli otomobil üretilmiþ. Motoru dahil %90 yerli imiþ(ne kadar doðru bilinmez. Güvenli deðilse %90 olabilir.)

http://www.genotomobil.com/otomobil/tm-480

400 km menzili var.
    2 vitesli. Biri ileri biri geri. Burasý ilginç tabi. 160 km son süreti. 1 saat hýzlý þarj.
    Bide yan aynalar yok kamera var.

Araba bana tipsiz geldi ama kiþiye göre deðiþir.
    Fiyat 50 bin TL.

Þaka þaka.. 200bin TL ye satacaklarmýþ.
    Yerli ya o sebeple ucuz.

Yabancý arabadan daha pahalý satacaksan, kimsede ollmayan bi özelliðin olmasý lazým. O zaman belki tutarsýn.
    Niye 200bin versin millet.

Kalite belli deðil, servis yok. Sürpriz yumurta.
    Arabanýn baþka özelliðide yazýlmamýþ.

Ýçi berbat, dýþý berbat. Fiyat ciddiyetsiz. Bu kafa lise kafasý.
    Al tutan bi modelin kasa tasarýmýný mesela egea nýnkini, bi kaç çizgiyi deðiþtir, farý deðiþtir tamam. Pek çok ünlü marka geçmiþte böyle baþladý. daha sonra kendi çizgilerini oluþturdularki, çoðu zaman en geliþmiþ firmalar bile birbirlerinden dýþ ve iç görünümü kopyalar. Buda doðal.

Her neyse, bu tiple, bu özellikleri ile bu fiyatla aptalca bi iþ yapmýþ olurlar.
    50 bin fiyat koysa bile alan çok sýnýrlý olur. Sýrf iyi niyetli zengin insanlar yardým olsun diye alýr. Çünki servis yok, araba 1 ay sonra daðýlýrmý belli deðil, parça yok vb...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Otomobilde yapýlmasý gereken açýk.

Tasarýmý, al egea yada volvo, çok tutan bir araba, ön ýzgara, farlar deðiþtir, bi kaç çizgi ekle çýkar. Tamam.

Kasayý Bursa yan sanayi orta kalite yapýyor. Transfer et oradan iyi bi kaç usta, kalfa, çýrak. Kur fabrikaný.
    Direk yan sanayie ürettirsen, pahalý gelmiyorsa, kendin fabrika kurma, baþlangýçta onlara ürettir.

Al motoru TEI den. Geçen gün yazdým, 2.1 lt motora 210 BG güç üretmiþler. Þu an mercedesin ürettiði turbo dizel motorla, litre baþýna beygir gücü üretiminde yarýþýr.
    TEI ile 1.2 lt lik turbo dizel motor anlaþmasý yap. 120 BG güç üretir. Tabi motordan anlamam tahmin ediyorum. Þu an orta sýnýf arabalarýn bir kýsmý 95 BG ile konforlu 180 yapýyor, 12 sn de hýzlanma. 120 BG ile çok konforlu bir orta sýnýfý sürüþü saðlarsýn, hýzlanmada arabanýn aðýrlýðýna göre 10 sn altýna bile inebilir.

Güvenlik yazýlýmlarýnýn tamamýný aselsana ürettirirsin, zaten üretiyorlar, IHA lar, helikopterler ve uçaklar için. Adamlar savaþ uçaðý ve helikopter similasyon cihazý yapmýþlar ve yapalýda çok oluyor. Ayrýca þu an ATAK helikopterinin yazýlýmlarý, bayraktar ve anka IHA larýnýn yazýlýmlarýný üretiyorlar.

Geriye, koltuklar, plastik aksam var. Onlarýda içerde üreten çok firma var.
    Son olarak, tüm dünyanýn ayný firmalardan ithal ettiði üç beþ güvenlik cihazý var.
    ABS, EBD vb... þeyler.
    Bunlarýda tusaþ ve aselsan a havale edersin, yapabildiklerini yaparlar, kalanýný, ithal edersin.

En az %90 yerli otomobil. Bu kadar kolay. Zaten tüm firmalar benzer iþleri içerde yapýyorlar.

Zamanla, tüm üretimi ayný fabrikaya toplamaya çalýþýrsýn, kendi tasarýmlarýný da üretirsin. Ýlk alýmý devlet kurumlarý yaparak destek olmalý. Fiyat pahalýda satsak alýnýr diye belirlenmemeli. Yahudi kafasýdýr bu.
    Biz yahudi deðiliz, para önemli ama hayatýn paradan ibaret olmadýðýný biliyoruz, maliyete kârýný ekle sat. Ýyi biþey yapmýþsan, tüm dünyada satmaya baþlarsýn.

1 ila 3 yýlda, sen hiç bir þey yapmayacaksýn ve otomobilin hazýr. Yukarda anlattýðým elektrikli oto yu 6,5 milyon dolara mal etmiþler. 3,5 yýllýk ar-ge ve denemeler hepsi 6,5 milyon usd. Koç bi ara devletten 1 küsür milyar dolar istemiþti araba üretimi için. Direk kafa milleti soyalýma gidiyor. 1,5 milyar dolarýda savunabilirsin, mantýklý þeyler anlatýlabilir, ama kafadan 1,5 istemek, bu iþi yapmam demek. Zaten fiat ford tofaþ üretiyorum, 50 yýldýr bu millete güzelde geçiriyorum, niye sömürdüðüm bu milletin iþine yarayacak bi iþe gireyim.? Mantýk bu.

Verimli Elektrikli motor türkiyede üretiliyor. Dizelden sonra hemen hybrid üret. Hybrid de elektrik geri kazanýmý sistemini dýþardan alman lazým ama aselsanada havale edersin, onlar yapana kadar dýþardan alýrsýn.

Ayný anda tamamý elektrikli araba çalýþmasýna baþlarsýn...

Ýþ bu kadar kolay ama ne yaptýlar. Bu firmalarý hiç katmadýlar.
    5 tane hayatýnda otomobil parçasý üretmemiþ firmaya iþi verdiler.
    Kimbilir kaç milyar verdiler, yada taahhüt ettiler.
    Bu 5 þirketin 4 tanesi yahudi. Bir taneside hükümetin zengin ettiði ethem sancak.

Bu kafa ile bir ülke kalkýnabilirmi.?
    Dünyanýn en ileri teknolojik yürüyen-uçan araçlarýný üreten devlet þirketlerin var ve son onlara tarikatlarý doldurup yok etmeye çalýþýyorsun, otomobilide devlet parasý ile 5 tane otomobilden anlamayan þirkete veriyorsun. Baþka ülkede vatana ihanetten tutuklanabilirsin.
    Son düzenleme : alicemal; 19-10-2018 saat: 10:55.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tabi borsa forumu, herkes BIST ve USD yorumu bekliyor, ben alakasýz konularý daha çok yazýyorum. Aslýnda dolaylý yoldan alakalý.

Günlük haftalýk hareketler beni çok strese sokmuyor. Çünki günlük oynamýyorum.

Bugün bir miktar altýna geçmeyi düþünüyordum ancak dün akþam birden USD zýpladý.
    Bilmediðimiz bir þey yoksa, tepki gelmiþ olmalý.

Böyle tepkimi olur derseniz haklýsýnýz. Akþama kadar dur 10 dakkada jet hýzý. Bunun sebebi þartlanmýþ küçük yatýrýmcý olmalý. eyvah kaçýyor deyip hep birlikte hurraaaa yapmýþ olmalýlar. tabi detay bilmeden tahmin etmeye çalýþýyorum. Belkide büyüklerden biri, elinde odunla sürüye daldý. yada teknikçi avladýlar, yada bi motor kafasýna göre meydana daldý, "artýk özgürüm" dedi. Belkide her þey normaldi. Sebebi uzun vadeci için önemli deðil, kýsa vadeci için çok önemli.

Altýna geçmeye baþlamak için USD nin 5.50 civarý olmasý uygun olur.

5.50 ye yaklaþýnca ilk parti altýn FON unu alacaðým. Portfoyun %20 sini oluþturacak.

Bu arada suudi kralýnýn Türkiyede öldürttüðü abd uþaðý gazeteci olayý ilginç.

Göründüðü kadarý ile, þark kurnazý 2 tüccar, bizim hükümetle abd baþkaný trump, suç üstü yakalanan suud kralýna, yaptýðý iþin bedelini DOLAR olarak ödetmeye çalýþýyorlar.
    Geçen yýl tehditle trump bi 300 milyar dolar koparmýþtý. silah anlaþmasý yaptýlar.
    Þimdi tekrar koparmaya çalýþýyor bu sefer iþin içinde bizim hükümetle damadýda var.

Problem þuki, trump herþeyi açýk yapýyor, aldýðý parayýda açýk söylüyor ve kendi ülkesi adýna alýyor.
    Bizim hükümet ise gizli kapaklý iþ yürütüyor. suudlardan para koparabildimi hiç bir zaman bilemeyebiliriz.

Geçmiþte suud kralý ile barýþýkken, suud kralý her geliþte hükümet tepe yetlikilerine milyonlarca dolarlýk hediyeler verir. Tüm ülkelerde þu kadar hediye aldýk deyip kayýt tutar ve hazineye koyarlar. Ama bizim hükümet, erdoðanla, abdullah gül, aldýklarý hediyeleri söylemediler, hazineyede devretmediler. Bu ülkede ilk oldu bu ikisinin yaptýðý.

Hali ile gizleme huylarý var. Suud kralýndan biþey alýnmýþmi hiç bilemeyebiliriz.
    Ancak suudlar bizle þu konuda 40 milyar dolarlýk bir anlaþma imzaladý diye bir haberde bu günlerde gelebilir. Küçükte olsa böyle bir ihtimal var.

Böyle biþeyi baþarýrsa, yerel seçimleride garantileyebilir. Suudlardan çabuk gelecek onlarca milyar dolar, USD yi 5 TL altýna iter ve bizim milletde herþey düzeldi deyip halay çekmeye baþlar. "ne büyük bir aile þu hükümetle damadý" derler.
    Halbuki zamlar duruyordur, maaþlar kuþ kalmýþtýr, çözümde kalýcý deðildir en fazla 1 yýl sonra yine mokoko.
    Son düzenleme : alicemal; 19-10-2018 saat: 11:03.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST ve ülke için kötü bir konut satýþý haberi. Ülke için neden kötü? çünki hükümetin tek bildiðini zannettiði konu konut üretmek ve satmaktý. Onda bile çamura saplandýlar.

Haber þu.

Sýfýr konut satýþý: eylülde geçen yýl ayný aya göre %14 düþmüþ. Sýfýr 60bin konut satabilmiþler.

Yabancýya ise 5bin küsür konut satýlmýþ. Alanlar Irak, Ýran, suud vatandaþý. Bi kaç yüz tanede alman yadan filan alan olmuþ, onlarda emeklilerdir. Emekli maaþý ile kendi ülkesinde ancak karnýný doyurur. Ama bu doviz fiyatlarý ile Türkiyede, almanyada yaþadýðý hayattan 7 kat daha zengin yaþar.
    Bu emekli grubu, USd fiyatlarý 2 TL nin altýna düþtüðünde, evlerini satýp gitmiþlerdi. Çok az kalmýþlardý. Þimdi bi kýsmý geliyor.

Ekim ayýndayýz, normalde tek turiz göremezsin. Ama geçende sahile yakýn avm ye gittim, ortalýk turiz kaynýyor ama bitli turiz. 10 TL lik donu ile, kahvenin 10 TL olduðu cafe ye oturmuyor, gidip aradaki banklara ailecek oturuyorlar.
    Oteli ise denize sýfýr ve 5 yýldýz. Her þey dahil.

Cafelere oturup herþeyi satýn alanlar ise arap turistler. Öyle gürültücülerki.

17 yýldýr ege sahillerinde yaþýyorum.
    Hep avrupalýnýn alt sýnýfý ile muhatap olunurdu sahil kasabalarýnda. Çoðu gürültücü, eðitimsiz, bakkaldan aldýðý kola þiþesine alkol koyup sahilde içen gençler ve biraz paralý yaþlýlar.

Tabi, sahili çitle kapamýþ lüks otellerde dýþarý pek adým atmayanlarda çok, onlar ayrý.

Ne gürültücüler derdim.

Þimdi araplarý görünce, gürültüyü anladým.

Kalabalýklar, yanyana bi kaç cafe ye oturmuþlar, cafe den cafe ye baðýrarak konuþuyorlar iyimi.?
    AVM nin diðer sokaðýnda oðlu geziyor, onu çaðýrmak için kadýn öyle bir çýðlýk atýyorki, alýþýk deðilsen þaþýrýrsýn.

Her neyse bunlar kültürel þeyler, aþaðýlýk yada üstünlüðü gösteren þeyler deðil.
    Nerden geldim bu konuya.?

Ha! Konut satýþlarý.

Konut satýþlarýnýn azalmasý demek, mobilya ve beyaz eþya satýþlarýnýnda azalmasý demek. Çünki konut alanlarýn ilk iþi, içini doldurmak oluyor. Çamaþýr, bulaþýk, buzdolaplarý, TVler, koltuklar, dolaplar, lambalar, sehbalar, halýlar, yatak yorgan perde...

Kapýsý, penceresi, boyasý, pek çok sektör, konut satýþýndan para kazanýyor.

Beyaz eþya istatistiðine baktým. Beyaz eþya üretimi ilk 8 ayda %16 daralmýþ. Eylülde %37 azalma.

Bu haberleri okuyunca, altýn alým planýmý hemen devreye soktum.
    Alýþ emrini girdim. Yarýn sabah ilk parti altýn FON u almýþ olacaðým.

Planlarým tam olarak tutmuyor, ama bu yýl baþýndan itibaren, ekonomide iþlerin iyi gitmediði açýktý. Zaten plan çok saðlam deðildi.
    Üstüne brunson krizi çýktý, USD ye millet hücum etti. Koca bi yumruðu, ekonomiye ve halka, dolara hücum edenler indirdi.
    Hali ile benim planlar allak bullak oldu.

Þu an artýda olmam bile, ilk yarýda aldýðým USD ye endeksli altýn ve EMTIA fonlarý sayesinde. Onlardan iyi kazandým. BIST maliyetimde sanýrým 98 bin le 100 bin endeks arasý biþey olmasý lazým.
    Altýn ve emtia kârýnýda hesaba katýnca, BIST 93 bine inince anca eksiye geçiyorum.

Altýn alýþ emri girdim. Hayýrlý uðurlu olsun. BIST i hedge etmiþ olacaðým. Bu hedge iþi mantýðýma hiç uymaz ama denk geldi iþte.
    BIST yükselirse, USD düþecek ve baðlý olarak altýn fiyatý düþecek. Hali ile BIST den kazanýrken altýndan kaybedeceðim. Altýndan kazanýrsamda BIST den kaybedeceðim. Hedge iþi bu sebeple kafama yatmýyor ama mecbur kaldým gibi.
    En iyi senaryo.
    BIST 110 bine çýkar senetleri satarým, altýna tam geçerim. Sonra BIST düþmeye baþlar altýndan kazanýrým...

Hesabým bu ama planýn iyi kazanmasý için BIST in 100 bini geçmesi lazým.

Hadi hükümet, yol þu suud kralýný. Yularýndan yakalamýþsýn, sen bu iþin uzmanýsýn. kap en azýndan bi 20 milyar USD yi...

Hükümetten "kaþýkçý yý, Suud yönetimi öldürmemiþ, terör grubu öldürmüþ, kralla alakasý yok" açýklamasý gelirse,
    Bilinki bizim hükümet milyarlarý suud kralýndan almýþ.

Alýnan parayý bizim hükümetle damadý açýklarmý, açýklamazmý bilemem.

Açýklamamýþsada, cebemi indirmiþ, yoksa abd ile bu konuda ayrý anlaþma yapmýþ, ülkemiz adýna kolaylýklar istemiþ olabilir, onuda bilemem.

Ama kaþýkçýyý suud kralý-devleti öldürtmüþ diye açýklanýrsa, para alamamýþ demektir.
    Baþka ihtimallerde mümkün ama ana hatlarý ile bunlar aklýma geliyor.
    Suud kralýnýn, kaþýkçýyý öldürttüðü, abd ve bizim hükümetin bunu bildiði ve ellerinde deliller olduðu KESÝN.
    abd ve bizim hükümetin, bu delilleri, suud lardan para-yardým koparmak için kullanmaya çalýþtýklarýda KESÝN.
    Son düzenleme : alicemal; 19-10-2018 saat: 13:00.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    arkadaþ hükümet konuþuyor galiba.

Yemin ediyorum bu adamýn konuþmasý beni katil yapar. ýzdýraptan kurtulmak için kendimi öldürürüm onu deðil.

"Saðlam durduk biþey olmadý" demiþ.

Lan elektriðe %70 zam kime girdi. ?
    Otomobile %100 zam kime girdi.?
    Gýdaya %50 zam kime girdi.?

Ýþsizlik fonundan, devlet bankalarýna 11 milyar aktaracak kadar paraya muhtaç kalmýþsýn.!
    Üretilen evleri satabilmek için, ucuz kredi faizi adýna devlet bankalarýnýn baþýna silah dayayacak kadar muhtaç hale gelmiþsin.!
    Enflasyon rakamýný masa baþýnda çok düþüremedi diye, memurunu iþten atacak kadar muhtaç hale gelmiþsin.!

Son 6 ayda, sigorta parasý için sýrf istanbulda kâr etmeyen 71 fabrika neden yakýldý.? Tarihte yok böyle þey.!
    Kaç büyük þirket 1 ayda konkordato ilan etti.!?
    Þirketler iflas açýklamasýn diye eylül ayýnda hangi kanun çýktý.?
    Lider sektörlerden beyaz eþya sektörü üretim rakamlarý son aylarda ne? Yýrtýndýðýn konut sektöründe durum ne.?
    Elektrik ve gaza yapýlan bu yýlki toplam zamlar ne kadar? Enflasyon ne kadar?
    Devlet geçen yýl neden KGF çýkardý.?
    Devlet bankalarý neden piyasa altýnda konut kredisi faizi vermeye zorlanýyor.?
    Devlet bankalarýnýn parasý bitipte dýþardan borç alamayýnca geçen hafta ne yapýldý.?
    Özel bankalardan %40 dan kredi alan iþ adamý, 1 yýlda %40 hangi sektörde kazanýrki yýlý ne kâr ne zararla kapatsýn.?
    Neden yeniden yapýlandýrma kararnamesi çýktý.?

Valla billa, 3 dakkada yazabildiklerim bunlar... Yemin ederim normal bir insaný, bu siyasetçiler katil eder.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 36/853 ÝlkÝlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •