Ben de senin gibi düşünüyorum syn Emirdağ li. Hulk cular ne çekti. Onların gülme zamanı şimdi.Borsa da geçen haftaki 2 günlük alımlar 94850 üstünde 2 günlük kapanis alima geçirir köşede bekleyen ov teknikci leri.Secim havasına girerken borsa düşmez gibime geliyor.Bir de Yılbaşı rallisi beklentisi var.
Böyle bir senaryoda bist 30 kağıtları öncelikli tercih edilmeli.Ilk önce onlar hareket edecektir.Eger endekste iyi senaryo olacaksa bu Hulk halaybasi olabilir.
Küçük yatırımcı dostlarım teknik bilmiyorsaniz asla seans içi trade etmeyin.Orta ve uzunvadeci dostlar temelini iyi araştırmadan hisse almayın.Teknikte oluşan formasyon lar trend içi hareketleri bize gösterir. Hiç olmazsa trend çizgisi cizmeyi öğrenin.(Kabaca trend dibinde al üst drencte sat gibi Sadece temel analiz ya da teknik analizle işlem yapmayın.)
Temel analiz hangi hisseyi alacağınıza teknik analiz ise nereden alacağınız karar vermenize yardimci olsun.(Gece karanlığında yürüyorum yolda.Tercih ettiğim yoldaki engeli aşmak için teknik analiz benim el feneri gibi düşünün.)
Araştırın.Okuyun.Borsa asla bir oyun degildir.Yakalayabilene müthiş fırsatlar sunduğu gibi yakaladiginin ocağına incir ağacı diktirir.
Sosyal medyadaki ustadciklarin gazina gelmeyin.Hicbir düşüşte ortada yoklar.Ne hikmetse onlar satıp kenarda bekliyorlar (yersen)Paranizi yem etmeyin.
Mevcut dönem aynı zamanda siyasi gelişmelerin yakından takip edilmesi gereken bir dönem.Onlari gözardı etmeyin.Velhasil borsa da 1 é alayım 5 é satayım gibi bir dünya yok.Onlar ancak hayallerinizde olur.Asla sizi uzecek miktarları riske etmeyin.Bir köşe de nakitinizi ayırın.Portfoyunuzun bir kısmı nakit olsun.Kar stopu belirleyin.Nerde satacaginiza almadan karar verin ve orda satın(Bu psikolojik olarak zordur.Az daha çıksın beklentisi oluşur çünkü ...)Stoplar belirleyin ve stopa muhakkak uyun.
SYN BARBAROS Topigi siz acmistiniz yanılmıyorsam.Biraz uzunca oldu ama(minik bir bilgi aktarımı diyelim) faydalı olsun istedim.Cok seviyeli bir topik olmuş.Umarim değişmez bu seviye.
EMİRDAĞLI SERDARS MİRO gibi değerli insanları gördüm.Ben syn Sadiktan için gelmiştim.Ama o da gitti.Umarim en kisa zamanda geri burada olur.Seans içinde pek yazamıyorum.İşim gereği. Asıl isim borsa değil. Sadece cuma günü seansı takip edebildim.Arkadaslara da hareket edebilecek kağıtları ifade etmeye çalıştım naçizane (inşallah faydalanan olmustur).Gunluk trade zamansalliktan ötürü yapamıyorum.Islem yaptığımda yazabilirsem belirtmeye çalışırım.Tum herkese bol kazanclar dilerim.Unutmayin dostlar: para ve karar sizin.Baskasinin aklıyla değil kendi dusuncelerinizle hareket edin.Herkese saygilar.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.Nacizane şahsi fikrimdir.Herkese iyi hafta sonlari.
SM-N910C cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri