Sayfa 775/1032 İlkİlk ... 275675725765773774775776777785825875 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,193 - 6,200 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by cegirge Yazıyı Oku
    Eğer ofac ceza cikmaz ise yerel secimde akp mhp alirsa ittifak bozulmaz ise hulk temmuzda 22 lira olur risk cok fazla ama ama getiri de var benim son ana alisim 6.15 maliyetim 5 civari ama krediliyim 15 ocak itibariyle cikmam gerekecek keske bekleyebilsem. Çok düşük miktar kalacak elimde
    uyarmak lazım böyle zamanlarda. ofac olayından dolayı olumsuz ayrışmıştı ama şu an öyle bir ayrışmış fiyat yok çünkü kriz yaşıyoruz.yani tek derdimiz abd cezası ya da bronson değil artık.ekonominin kendisi zangırdıyor ve ufukta sonucu belirsiz bir seçim var.hani %10-20 hedef koyun tamam ama 22 gibi hayaller sizi sukutu hayale uğratır sadece...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

2.  Alıntı Originally Posted by cegirge Yazıyı Oku
    Keşke spk küçük yatirimci icin İMKB 30 da taban alis fiyati belirlese atiyorum kişi bazli 5.000 lot alti islem icin hulk taban fiyati 8 tl gibi. Boyle ky uzun vadeli yatırım yapablir yada utulmez.
    dünyada örneği yoktur, hiç anlamı da yok, böyle şeyleri hayal bile etmeyin gereksiz yere.
    garantili ütülmeyecek yatırım istiyorsanız mis gibi mevduat var.

Adamin ustune bunlar yikildi. Halk Bankasini, Turkiyeyi dusunecek durumda mi acaba ki.

Bunlari yollayan Soros mu, yoksa kendisi mi bilemiyorum. Meksikaya izinsiz girdigin zaman 3 sene hapis cezasi var. 10 bin kisi nasil halletmisler o olayi acaba.

Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    uyarmak lazım böyle zamanlarda.
    Bosuna vakit harcama acm kardes. Haftalik dozumuzu aldik. Ben yeterince felaket tellalligi yaptim bu hafta. Ultimatumlar, hakaretler, lanetler.. hepsi havada ucustu Papazi yediklerinde.

5. Gözden kaçan birşey var. Geri alım icin muhtemelen OFAC bekleniyordu, son gelişmeler kurumun beklentilerini karşılarsa bu heyecana geri alım da eklenirse, asıl hareket o zaman olur. Olursa hareketin kralı olur hatta.

6. Pazartesi itibariyle işlem hacminde artış kacinilmaz tahtada artik profesyonel daha fazla olacak anahaberlere konu oldu bu gun reisin halk için soyledikleri bu noktada ofac ceza ciksa bile az olacak siyasiler isin pesinde ve de yerel seçimlerde hulk pazarlanabilir ak parti tarafindan. Kötü seneryolar bitmiş olabilir.

OFAC'i olumsuz olarak bekliyorlardi herhalde, o yuzden tetikteydiler Drexty. Olumlu gelirse alim yapacaklarini zannetmiyorum. Alim yapilip yapilmayacagi bile belli degil, zorunlulugu yok. Ama hicbir ise yaramayan guzel bir jestti.

Bilanco olumsuz gelip OFAC'tan sonra guzel bir tane patlatabilirler yanliz momentum kazandirmak icin.

8. kendimizi kandirip birbirimizi suclamayalim...al/sat sistematik bir sonuc durumudur...kişi bir borsa sirketine yatirimi aslinda neden yapar yapmalidir...yatirim yaptigi sirketin 1 yillik temettu kaarina talip oldugu icin...olmasi gereken bu...abd de 30 yildir ayni kagidi tasiyip temettu gelirine yatirim yapan ky.lerden söz edilir zaman zaman; nekadar gercek bilemem...fakat bizim gibi ozellikle spk kanun ve sistematiginin tahta fiyati oynakligina spekukasyonuna izin verdigi gelismemis ulkeler de eger borsaya giriyorsaniz tabikide kisa yada orta vadede fiyatla paralel al sati amaclarsiniz...577civari tahtanin duzenli temettu vereni belki 30 belki 50; ve bu temettulerin yatirima deger olup olmadigida ayri hikaye...ve cogu turlu finansal hilelerle zarar yazan geri kalan tüm tahtalar sadece fiyat uzerinden spekule edilerek kazanc saglanma amacli hisseler...

hal realitede boyle iken hangi ky. ne icin uzun vadeli gercek yatirimci olsun...yani burda alsata yonelen ky.nin baska caresi yok; tabikide tecrube teknik ve temel analiz ve kemik gibi saglam bir sinir sistemiyle bu islerden surdurulebilir kar saglanabilir; bir miktarda şans olmali...sonuç olarak bizim gibi gelismemis ulkelerin özellikle spekulasyona meydan veren kurumsal(spk) yonetimede sahip borsalarinda sistem papaz kacti oyunudur...papaz(hisse) en son yukselis sonrasi ve dusus oncesi kimde(acemi stopsuz ky.) kalirsa o nanayi yer...bazen %40/60dan bikip kol keser ve senetten kurtulur ya da senedi tasir zaman maliyetine katlanir...malesef gerceklik ve kurumsal yonetenlerin sundugu, ve sirket yonetimlerinin olmasini layık gordugu borsa buyken pempe kalender borsa kelamlari mantikli olsa bile bizim ulke borsasinda en azindan şu yapisal yada niyet problemleri giderilene kadar al sat ve bazen stop şart(tabiki bu al/sat/stop bakis acim tecrubeli teknik temel analizciler icin... zaten yazi turaci acemi ky. icin borsa uygun degil)...

aciga satis olan ve finansal ayaak oyunlari yapip hak edilen temettuyu vermeyen bir borsada kimse gercek bir yatirimdan bahsetMEmeli...ozellikle kanun yapici spk.

bizim halkb bile temettuyu hem gec verdi hemde yarisini emdi...spk ne hoyt dedi ne heyt dedi ben neden al sat yapmim...
    Son düzenleme : illim; 04-11-2018 saat: 20:01.
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Sayfa 775/1032 İlkİlk ... 275675725765773774775776777785825875 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •