Sayfa 191/1230 İlkİlk ... 911411811891901911921932012412916911191 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Whitewalker Yazıyı Oku
    Somoncular algyoda geri alım yaptı 475.000 lot lucky abi
    reşat altını gibi hisse... altın bazında 97 yılında ne ise hala o ... yılanoğlunda % 200 primli gerçi 97'den bu yana , an itibariyle....
    neticede çiftliklerde yetişen somonların dünyanın en zehirli gıdası olduğu söyleniyor... dikkatli olmak lazım...
    https://www.haberler.com/ciftlik-som...774419-haberi/

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Tunca abimiz uzun vadenin önemini bir kez daha yineliyor. Tabiki güçlü bir grup ve mali yapısı olanlar için.syg
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Tunca abimiz uzun vadenin önemini bir kez daha yineliyor. Tabiki güçlü bir grup ve mali yapısı olanlar için.syg
    Tesekkurler..
    Eski gunleri yadettirdi bu video bana...
    2001 krizinde full malda idim. 2000 Haziran - Agu arasi girmistim.
    Dedigi gibi ciddi bir satis dalgasibin arkasindan devaluasyon ile yukselis basladi ama sonra 2 tepe ve dip yaparak yataya gecmistik.
    Gercek cikis ise 2002 yili temmuz agus gibi baslamisti.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Dün endeks 16,4$ da EMA50yi kesti mart ayından beri ilkkez.
    şuan 16,7$ YTD.
    Şimdi Borsa 17.3$

Ema100 17.7$ de, mart ayından beri kesişmediler az kaldı..
    umarım burayı da kırıp 20li rakamları görürüz.

Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kordsa benim portföyümün has elemanlarından. Performansı göz kamaştırıyor, şu endekste her gün yeni bir all time high değeri görüyor...Ama biraz dinlenme vakti geldi bence. Uzun vade en çok güvendiğim hisselerden biri.
    Sn. Cautionary

Kordsanın bir kısmını bir süre Yedek klubesine çeksek mi? grafiğe bakınca Q3 bilançosuyla beraber kar realizasyonları gelecek diye sesli düşünüyorum...

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary

Kordsanın bir kısmını bir süre Yedek klubesine çeksek mi? grafiğe bakınca Q3 bilançosuyla beraber kar realizasyonları gelecek diye sesli düşünüyorum...

Aynen ben de öyle düşünüyorum...peki piyasa benim gibi düşünüyor mu, önemli olan bu....hisse ath da geziniyorsa, iyi bilanço sonrası illa ki satış yiyor, bazen az bazen çok..ama satış sonrası hemen toparlıyor, yani büyükler mal alma fırsatı olarak kullanıyor bu durumu.

Mesela Tekfen, o da ath da gezinirken çok iyi bir bilanço açıkladı...buna rağmen %10 kadar satış yedi...ama iki günde düşüşü geri aldı, yine zirve değerlerine geldi.

Özetle falcılığa gerek yok, iyi hisse uzun vadeli alınmışsa hele, bu tür %10 luk hareketler için satılmaz...kaldı ki satış yiyeceği de garanti değil...eğer kötü bir bilanço gelir, üstüne konjonktür ilgili hisse için bozulur, o zaman ikinci üçüncü bilançoyu beklemez satarım...yoksa tutmaya devam ( tamamı satılmasa bile, iyi durumdaki hissede kısmı satışa da karşıyım).

Bu arada önce uluse, sonra kordsa portföyümün yüz akı oldu... ikisi de ath larda geziniyor... son dönemde de, gidecek çok yolu olsa da, Arçelik sevindiriyor beni.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aynen ben de öyle düşünüyorum...peki piyasa benim gibi düşünüyor mu, önemli olan bu....hisse ath da geziniyorsa, iyi bilanço sonrası illa ki satış yiyor, bazen az bazen çok..ama satış sonrası hemen toparlıyor, yani büyükler mal alma fırsatı olarak kullanıyor bu durumu.

Mesela Tekfen, o da ath da gezinirken çok iyi bir bilanço açıkladı...buna rağmen %10 kadar satış yedi...ama iki günde düşüşü geri aldı, yine zirve değerlerine geldi.

Özetle falcılığa gerek yok, iyi hisse uzun vadeli alınmışsa hele, bu tür %10 luk hareketler için satılmaz...kaldı ki satış yiyeceği de garanti değil...eğer kötü bir bilanço gelir, üstüne konjonktür ilgili hisse için bozulur, o zaman ikinci üçüncü bilançoyu beklemez satarım...yoksa tutmaya devam ( tamamı satılmasa bile, iyi durumdaki hissede kısmı satışa da karşıyım).

Bu arada önce uluse, sonra kordsa portföyümün yüz akı oldu... ikisi de ath larda geziniyor... son dönemde de, gidecek çok yolu olsa da, Arçelik sevindiriyor beni.
    Teşekkürler bilgi için

Uzun vadeli bakınca dediğiniz gibi bu hisseyle yola devam.
    Ama ben hisse değeri kişisel hedefime ulaşınca yükün kısmen hafifletilmesi yönündeyim.

Bu hareket, malesef borsamızdan kazanılan kötü bir huy oldu bende. Zamanında Hektaş ve bir kaç kağıt dışında da üzmedi

Yatırım tavsiyesi değildir
    Arçelikle yolumuz uzun daha. Darısı pegasusa Bol kazançlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    biriktirmek ,finansal özgürlük ve akıllı yaşam isteyenler okumalı
    syg.

https://www.wsj.com/articles/the-new...ing-1541217688

The New Retirement Plan: Save Almost Everything, Spend Virtually Nothing
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 191/1230 İlkİlk ... 911411811891901911921932012412916911191 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •