Originally Posted by
yetkisiz
Mesela bugünlerde bütün portföylerde olan ASELS...Mevcut hükümet savunma sanayi konusuna geçmiþ hükümetler gibi yaklaþsaydý grafiði ayný kalacaktý gayet tabiki…
Temel anlamda, bilinçli hisse yatýrýmcýlarýnda da bir konsensüs aramak mümkün deðildir esasen...Ýnsana yaradýlýþta yerleþtirilen KOD'lar buna izin vermez netekim...Mesela -okuyabildiðim kadarýyla- ENKAI hissesi genel anlamda buradakilerin ilgi alanýnda deðil...Çok kötü yönetildiðinden mi ?...Elbetteki hayýr...Temettüyse temettü, bedelsizse bedelsiz, profesyonel yöneyim dersen kesinlikle TR'nin 1 numarasý...Ama listelerde yok...
Yani...Bu böyledir...Daha çok kazanma arayýþýna dayalý üçgüdü diyelim buna...Belki de daha baþka "içsel" nedenler...Bilemem...
Mesela ben çok temkinliyimdir...Senelerdir SELEC var...Az ama öz her sene temettüsünü týkýr týkýr verir...Piyasasý son mesajlarda bahsettiðim girift deðiþkenlere baðlý deðil haliyle kazancý da az...Ama bana uyan bir hisse...Bunun sonu yok yani, bildiðin sonsuz...Bu yatýrým anlayýþýma göre AKSA riskli bir yatýrýmdý benim için ve öngördüðüm riskler gerçekleþti son 5 yýllýk fiyatlar itibariyle...Kendime gayet kýzgýným bu anlamda...
Buna da nasip diyoruz abi...
Yer Ýmleri