Sayfa 825/1032 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,593 - 6,600 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Th yada başka biri size bu hisse şurdan alınır şurdan satılır dedimi ? Ben hisseyi alırken bu forumu okumadım bile şimdi kimseyi şikayet etmeye hakkim yok yatırım yaptık zamanı gelince değerlenir düşüncesiyle th nin tek bir yorumuna katılmadım herzaman ao düşürme işine eger 6 altındaki hareketlerde risk edip almamış olaaydım bugün ao seviyem düşmemiş olurdu 14 aydır sabirla bekliyoruz faiz dolar altın gibi şeylerin kazancını hesap ettik kendimizce vakti zamanı gelince yazarız kimse kimseye şurdan al şurdan sat demez kaç kişi 5.50 seviyesinden aldı satmadı ? Ben satmadım neden satayim th sabırli adamsın vesselam

2. bu iş dönüp dolaşıp nereye gelebileceği için belki bu kadar uğraşiliyor. yoksa kim kimin umurunda ?

umudum bu.

3. Şu 3 bankayı karşılaştırıyorum:

1) ICBC Turkey bankası:

Aktifleri=14 milyar tl
    Özkaynaklar=1.1 milyar tl
    Bankanın piyasa değeri=860Mx7=6.2 milyar tl (özkaynakların 5.5 katı, aktiflerin %44'ü)

2) Kalkınma bankası:
    Aktifleri=10.7 milyar tl
    Özkaynaklar=1.3 milyar tl
    Bankanın piyasa değeri=500Mx38=19 milyar tl (özkaynakların 15 katı, aktiflerin %180'i)

3) HALKB:
    Aktifleri=400 milyar tl
    Özkaynaklar=28.3 milyar tl
    Bankanın piyasa değeri=1250Mx7.26=9 milyar tl (özkaynakların 0.3 katı, aktiflerin %2'si)
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Th yada başka biri size bu hisse şurdan alınır şurdan satılır dedimi ? Ben hisseyi alırken bu forumu okumadım bile şimdi kimseyi şikayet etmeye hakkim yok yatırım yaptık zamanı gelince değerlenir düşüncesiyle th nin tek bir yorumuna katılmadım herzaman ao düşürme işine eger 6 altındaki hareketlerde risk edip almamış olaaydım bugün ao seviyem düşmemiş olurdu 14 aydır sabirla bekliyoruz faiz dolar altın gibi şeylerin kazancını hesap ettik kendimizce vakti zamanı gelince yazarız kimse kimseye şurdan al şurdan sat demez kaç kişi 5.50 seviyesinden aldı satmadı ? Ben satmadım neden satayim th sabırli adamsın vesselam
    Selam VW, sabırlı olmazsan ve bekleme gücün de yok ise bu işten ekmek yiyemezsin.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Serkan, VAKBN HALKB ZİRAAT maalesef Hükümetin doğrudan müdahale ettiği bankalardır, yönetimi TC atıyor, stratejiyi yine TC belirliyor, örneğin daha 5 ay önce döviz krizi arifesinde Halk Vakıf ve Ziraat hükümetin talebi üzerine maliyetin yarı fiyatından konut kredisi verip durdu, şimdi bu kredilerin tümünden zarar yazıyorlar. Böyle bir ortamda VAKBN HALKB halka açıklık oranları artırılsa bile bu hisseleri kim alır ki? HALKB 2007 yılında hemen hemen 12 yıl önce 6.5 dolardan, 2012 yılında 6 yıl önce 8.5 dolardan halka arz edilmişti. Bugünkü dolara çevirirsen ortalama 10 dolara yakın bir değer ortaya çıkıyor. Şu anda hisse 1.3 dolardan işlem görüyor. Yakın geçmişte yapılan halka arzların performansı ortada. Bu şartlar altında bu bankaların halka açıklık oranları artırılırsa o hisselere alıcı bulunamaz. Eğer olur da Halkbankın veya Vakıfbankın %51 gibi çoğunluk hissesini satarlarsa taliplisi çok olur hem de defter değerinden yani hissenin şu anki fiyatının 3 katından.
    rusların satmak için anlaştığı banka izin bekliyor belki verilmiyor. bilmiyoruz. sallıyoruz düşünüyoruz. neden gerçekleşmedi. rakamda çok çok iyi 1 pd dd nin üzerinde idi.
    sonuçta rus bankasıda ambargolu idi.

gelinen noktada herkes birşey bekliyor.
    keşke satılsa pat diye. yeni sahibi yeni isimle yeni lisanslarla şu işi bitirse keşke. işte herkes birşey bekliyor hayal kuruyor.

tanrı bilir diyeceğiz ama başkasıda biliyor. düz mantık geleceği bilen tanrı diyemeyiz şirk olur.

Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Th yada başka biri size bu hisse şurdan alınır şurdan satılır dedimi ? Ben hisseyi alırken bu forumu okumadım bile şimdi kimseyi şikayet etmeye hakkim yok yatırım yaptık zamanı gelince değerlenir düşüncesiyle th nin tek bir yorumuna katılmadım herzaman ao düşürme işine eger 6 altındaki hareketlerde risk edip almamış olaaydım bugün ao seviyem düşmemiş olurdu 14 aydır sabirla bekliyoruz faiz dolar altın gibi şeylerin kazancını hesap ettik kendimizce vakti zamanı gelince yazarız kimse kimseye şurdan al şurdan sat demez kaç kişi 5.50 seviyesinden aldı satmadı ? Ben satmadım neden satayim th sabırli adamsın vesselam
    Yahu kactir buraya yaziyorsun 5.50'den aldim diye de.. AORT dusurmeye calisan adam 9'dan da alir, 8'den de, 7'den de.. en sonunda elinde tonlarca mali olur hisse duserken, diplerden mal alamaz zaten. Sen niye 5.50'den aldin mesela, muneccim misin 14 ayda dibini bulmussun?

12'den alirken "Araba alacagim" dedigin zaman sana "dikkat et elindeki arabanin lastiginden olma" yazmistik. Yuruyerek gidiyorsundur ise simdi galiba.

7.  Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    rusların satmak için anlaştığı banka izin bekliyor belki verilmiyor. bilmiyoruz. sallıyoruz düşünüyoruz. neden gerçekleşmedi. rakamda çok çok iyi 1 pd dd nin üzerinde idi.
    sonuçta rus bankasıda ambargolu idi.

gelinen noktada herkes birşey bekliyor.
    keşke satılsa pat diye. yeni sahibi yeni isimle yeni lisanslarla şu işi bitirse keşke. işte herkes birşey bekliyor hayal kuruyor.

tanrı bilir diyeceğiz ama başkasıda biliyor. düz mantık geleceği bilen tanrı diyemeyiz şirk olur.
    Denizbankın 2017 3Ç itibariyle defter değerinin 1.17 katından anlaşmışlardı. 14.6 milyar tl ödenecekti %99.85 hisse için. 3.2 milyar dolar ediyordu o zamanki kurdan. Şu anki kurdan 18 milyar tl ediyor. Resmi makamların onayı bekleniyor şimdi. Normal şartlarda bir TR bankasının ederi defter değerinin 1.20 katıdır. Denizbankın alıcısı Emirates NBD bu alımdan gayet memnun. 140 milyar aktifleri ve 15 milyar tl lik özsermayesi olan Denizbank 18 milyar tl ettiğine göre; 400 milyar tl lik aktifleri ve 28.3 milyar tl özsermayesi olan Halkbank acaba ne kadar eder? En az 30 milyar tl etmesi gerekmez mi yani hisse başına 24 tl?

8. yani bu iş o kadar uzadı ki artık yerel seçim adaylarından yarışından önce bitse sonuçlansa. sonuçta seçimlere gidiyoruz. bir emlak sektörüne destek kararı bile alınsa bunun hesaplanması gelmesi gitmesi bütçesi vs. yerinde denetimi bir ton işi var. artık seçime kaldı 4 ay. birşeyler hızlanmalı. şuan ki ekonomik durum ile seçime gidilir mi ? düzeltilmesi için birşeyler yapılmalı. sizce ? artık vakti değil mi ?

Sayfa 825/1032 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •