Teþekkürler.
Þikayetler için bi göz atýnýz.
https://www.consumeraffairs.com/finance/ameritrade.html
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Teþekkürler.
Þikayetler için bi göz atýnýz.
https://www.consumeraffairs.com/finance/ameritrade.html
Hýzlýca bir göz gezdirdim geri kalanlarý da okuyacaðým gerçekten çok ciddi þikayetler var. Nereye el atsak kuruyor. Türkiyeden gedik yatýrýmý mý denesek acaba? 10 dolar komisyon ama vergi konusu yine ayný. Bugün görüþtüm müþteri temsilcisi ile kazancý beyan edip etmemek sizin elinizde dedi. Emin olamadým.
Malesef. Ben de henüz tam karar veremedim. Vergi boyutu çok sýkýcý.
Gedik sanýrým hesap alt limiti 10 bin usd.
Ayný komisyonu veren alt limit istemeyen ünlü var. Onlarda da 10 dolar. Ama swift ücreti var tabi.
Ýþ bankasý yani iþ yatýrým için swift ücreti yok. Canlý nasdaq new york vs. aylýk 1 er dolar. Ama komisyon 25 usd gerçekten çok.
Bi seneti al sat yapsak 50 usd. 300 lira sadece. Vay be komisyona bak. Yýlda 10 iþlem yapsak. 250 dolar. 1250 lira.
Aracý kurum maliyeye bildirir ama. Maliye süzgeçlerken bizi fark eder. Beyan etmediðimize bir de ceza keser.
Td ameritrade ile bilgi verdiginiz icin tesekkurler.
Bende ilk baþta ugraþýp denemiþtim.hesabýn TR de olmasýnýn daha rahat olacaðýna karar verdim. Ýlave masraflar can sýkýcý olacaktir. Ayrýca yurtdýþýnda da olsa hesap ,TR de gelir vergisine tabiyiz.
Finans yatýrým da 8.ayým. Þu ana kadar sorunsuz. Swift vs gibi ucretler yok.
Yurtdýþý kurumlari ve alternatifleri de araþtýrýyorum.Yine de þuan en maliyetsiz olaný finans invest.
Syg
Evet Türkiyede hesabýn olmasý þu aþamada daha mantýklý görünüyor. Ama verginizi vereceðiniz günü ben merakla bekliyorum hocam. Bakalým nasýl olacak iþleyiþyurtdýþý hesaplarý þeffaftýr deniyor ama hesabý kilitlenen. Kapanan. Ufak tefek kesintiler yapýlan o kadar çok müþteri olmuþ ki. Ýnsan ister istemez güvenemiyor. Düþünün bin dolar swift yapacaksýnýz para ortada yok buyurun düþün peþine
ya da kaynaðýný ispat etmenizi istiyorlar bloke koyuyorlar. Ne diyelim þanslý mýyýz. Þanssýz mýyýz bilemedim. Ama bist kumarhanesinde yatýrým olmayacagý belli. Tamamý bile olmasa bir kýsýmýn yurtdýþýna kaymasý çok daha mantýklý. Gerçekten güzel þirketler var. Bistte 300 þirketten 20 si iyiyse onlarda 100 þirketin 70 i iyi. Ve tutulabilir ama iþte alým gücü
![]()
Yer Ýmleri