Sayfa 866/1032 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,921 - 6,928 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Ayan Binbaşım selam. Gayet mantıklı yorumlarını okudum, katılmamak mümkün değil. HALKB'nin YKBNK ISCTR VAKBN'ye kıyasla göreceli ucuzluluk durumu artık hemen hemen ortadan kalktı dediğin gibi. Bu 4 bankanın her biri şu anda DD'ye oranla %65-70 gibi çok ciddi iskontolarla işlem görüyor. Yalnız bu noktada HALKB'nin bir avantajı var ve o da son 16 ayın büyük kısmını çok şiddetli bir satış ortamında geçirmiş olmasıdır. Diğer bankalar son 7-8 ayın çoğunu satış baskısında geçirmişken HALKB bunun 2 katını satış baskısı altında geçirdi. Durum böyle olunca, olası bir toparlanma durumunda en keskin tepkiyi HALKB'nin verme ihtimal gayet yüksektir. Öte yandan yabancı oranı en büyük oranda düşmüş olan banka hissesi de HALKB. Toparlanma süreci radara girdiğinde yabancıların alım yönde tekrar masaya yatıracağı banka hisselerinin başında da pekala HALKB olabilir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. HALKB VAKBN YKBNK ISCTR defter değerine kıyasla %65-70 gibi iskonto ile işlem görüyorken TR'deki en kârlı bankalar olan AKBNK ile GARAN sadece %25 gibi bir iskonto ile işlem görüyor. Hemen hemen 1 e 3 yapar yani derin iskontolu bu 4 bankanın AKBNK GARAN rasyosuna gelmesi için hisse fiyatlarının şu anki fiyat seviyesinin 2.5 katına çıkması gerekiyor. Böyle bir gelişme olabilir mi? Şu anki şartlarda hemen hemen imkansız. Öncelikle TR ekonomisinin toparlanma moduna girmesi gerekiyor. Böyle bir gelişme yaşandığı taktirde AKBNK GARAN hisseleri en az DD'den işlem görmeye başlar yani %33 gibi bir prim yaparlar. Eh, AKBNK ile GARAN 1xDD'den işlem görmeye başlarsa HALKB VAKBN YKBNK ISCTR gibi 2. sınıf banka hisselerinin iskonto oranları da ciddi şekilde azalır ve %65-70 den %30-35 e düşer. Bunun tercümesi de 2. sınıf banka hisselerinin şu anki fiyat seviyesinin asgari 2 katına çıkmasıdır yani HALKB asgari 15 tl, VAKBN asgari 7.5 tl, ISCTR asgari 8 tl, YKBNK asgari 3.2 tl olur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Yukarıda bahsettiğim toparlanma için bir katalist gerekiyor yani toparlanmayı tetikleyen bir gelişme. Ancak böyle bir gelişme hem küresel hem de lokal olmalı. Küresel katalist, FED'in faiz artırımlarına ara vermesi pekala olabilir. Lokal katalist ise TR ekonomisinde beklenen makro bozulmaların ortaya çıkmaması, onun yerine tam tersine makro iyileşme belirtilerinin görülmesi pekala olabilir. Maalesef banka hisselerinin toparlanması için bize tek 1 katalist yetmeyecek, 2 tane gerekiyor hem küresel olanı hem lokal olanı, ikisi de 3 aşağı 5 yukarı eş zamanlı ortaya çıkmalı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Proleter, bu arada teknemden son derece memnunum. 12 kişiyi kabinlerde ağırlayabilen 25 tonluk 18 metrelik (58 feet) Beneteau Oceanis 58 modelidir benimkisi, okyanuslar dahil her türlü denizde ve her türlü hava şartlarında seyredebilen yelkenli bir tekne, 140 beygirlik bir motoru da var manevralarda ve rüzgarın olmadığı zamanlarda kullanmak için. Tavsiye ederim ama önce bir yat kaptanlığı belgesi (denizcilik belgesi) ile kısa mesafe telsiz operatörü belgesi alman şart. Aksi taktirde TC Sahil Güvenlik her gördüğü yerde 5,000 tl cezayı yapıştırır, TR karasularında göz açtırmıyorlar ve çok sıkı takipteler aklında olsun. Sıkıysa Sahil Güvenliğin VHF 08 nolu kanaldan yaptığı çağrıya cevap verme, 50 kalibrelik uyarı mermileriyle kulağının pasını alıyorlar.
    140 beygirlik tekne nehirde bile zor giderken okyanusta nasıl gider?

5. ISCTR ve YKBNK'yi HALKB ve VAKBN ile ayni kategoriye soktum yani bu 4 bankayı 2. sınıf banka olarak tanımladım. ISCTR kesinlikle bunu hak etmiyor ancak banka üzerinde Hükümetin planları olması nedeniyle bu kategoriye sokuyorum çünkü bu durum hisseyi büyük bir baskı altında tutuyor. Öte yandan YKBNK ana ortağı UniCredit'in NPL (batık/takipteki krediler) rasyosu yüzünden acilen nakit kaynak yaratma mecburiyetinde kalıp hisse satışı yapma cihetine gitmesi olasılığı yüzünden baskılanıyor. HALKB ile VAKBN Hükümetin emrinde oldukları için, bağımsız bir yönetime sahip olmadıkları için, kârlılığı maksimize etmek gibi bir amaçları olmadığı için zaten bariz şekilde 2. sınıf bankalardır.

6.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    140 beygirlik tekne nehirde bile zor giderken okyanusta nasıl gider?
    140 beygirlik motor hemen hemen sadece avara/aborda durumlarında (rıhtıma veya başka bir tekneye yanaşma/ayrılma) manevralarda kullanılıyor, seyir tümüyle yelkenle yapılıyor. 100 metrekarelik bir ana yelkenim var ve yüksek performanslı geniş apaz seyrinde (rüzgar ile ayni yönde ve 45 derecelik bir açı ile) saatte 12 deniz mili (22 km/saat) gibi bir max sürate erişebiliyorum. Sadece çok özel durumlarda motor devreye sokulur.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ISCTR ve YKBNK'yi HALKB ve VAKBN ile ayni kategoriye soktum yani bu 4 bankayı 2. sınıf banka olarak tanımladım. ISCTR kesinlikle bunu hak etmiyor ancak banka üzerinde Hükümetin planları olması nedeniyle bu kategoriye sokuyorum çünkü bu durum hisseyi büyük bir baskı altında tutuyor. Öte yandan YKBNK ana ortağı UniCredit'in NPL (batık/takipteki krediler) rasyosu yüzünden acilen nakit kaynak yaratma mecburiyetinde kalıp hisse satışı yapma cihetine gitmesi olasılığı yüzünden baskılanıyor. HALKB ile VAKBN Hükümetin emrinde oldukları için, bağımsız bir yönetime sahip olmadıkları için, kârlılığı maksimize etmek gibi bir amaçları olmadığı için zaten bariz şekilde 2. sınıf bankalardır.
    Halkb dışındaki bankaların karları çok iyi geldi. Vakıfb devlet bankası olmasına rağmen karı çok iyi geldi. Halkb'nin başında bizim bakkal bile dursa daha iyi kar açıklardı. Sanırım, hükümet bu bankayı, faiz düşürmek gibi pis işlerde tetikçi olarak kullanıyor. Ama neden Vakıfb değil?

8.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Halkb dışındaki bankaların karları çok iyi geldi. Vakıfb devlet bankası olmasına rağmen karı çok iyi geldi. Halkb'nin başında bizim bakkal bile dursa daha iyi kar açıklardı. Sanırım, hükümet bu bankayı, faiz düşürmek gibi pis işlerde tetikçi olarak kullanıyor. Ama neden Vakıfb değil?
    VAKBN'nin %75 i devletin, HALKB'nin ise %51 i, demek ki VAKBN'nin %24'ünü halka arz edecekler ve makyaj yapıyorlar, potansiyel yatırımcılara şirin görünmeye çalışıyorlar.

Sayfa 866/1032 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •