Sayfa 467/1013 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn.enki birşeyi 40 kere söylerseniz olurmuş derler bu QE ler sizin yüzünüzden mi oluyor yoksa

Şaka bir yana doları sadece Dolar/TL penceresinden değerlendirmek yada anlamaya çalışmak bizi yanlış sonuca götürebilir, kırılgan 5 li yada işte Brezilya Real'i, Güney Afrika Rand'ı, Rus Rublesi gibi para birimlerinin hareketlerinede göz atmakta fayda olabilir.
    Bende öyle yapıyorum zaten..içerideki olayların etkisi var tabiki..ancak dışarısı sanki bana daha önemli geliyor..yani ''fear trade'' başladığında en zayıf halka olarak iyi sallanıyoruz ancak..diğer durumlar o kadar etkili olamıyor..benim gözlemim..

Mesela Trump'ın seçilişinden sonra doların durumu..Trump uçuracak, FED şakır şukur faiz arttıracak gibi..

Yada 2016 başında FED 3-4 faiz artışı yapacağım dedikten sonra ortalığın karışması..gibi benzer durumlar..

Ucuz ve bol paranın yarattığı bir sürü balon var..FED parayı gevşetirse ortalık rahatlıyor..sıkarsa ortalık kasılıyor..

Forumda üç korner, bir penaltı oluyor mu..

Korkarım ki, Sn flash crash yolda daha dikkatli olmalı..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bende öyle yapıyorum zaten..içerideki olayların etkisi var tabiki..ancak dışarısı sanki bana daha önemli geliyor..yani ''fear trade'' başladığında en zayıf halka olarak iyi sallanıyoruz ancak..diğer durumlar o kadar etkili olamıyor..benim gözlemim..

Mesela Trump'ın seçilişinden sonra doların durumu..Trump uçuracak, FED şakır şukur faiz arttıracak gibi..

Yada 2016 başında FED 3-4 faiz artışı yapacağım dedikten sonra ortalığın karışması..gibi benzer durumlar..

Ucuz ve bol paranın yarattığı bir sürü balon var..FED parayı gevşetirse ortalık rahatlıyor..sıkarsa ortalık kasılıyor..
    İşte büyük ihtimal tüm dünyada hala bol ve ucuz para mevcut Dolar/ Meksika Pezosu bile gördüğü en yüksek noktadan yaklaşık %17 değer yitirmiş yani Pezo değerlenmiş yine aynı şekilde diğer para birimleri, şuan Dolar/TL'de ya bizim bilmediğimiz fakat piyasanın fiyatladığı bir durum var yada şuan riskleri aşırı fiyatladı.

Neyse ben geçen günde yazdığım gibi doların arkasından esen rüzgarların kesildiğini düşünüyorum o yüzden altın mı alsam diye düşünürken o da biraz gitti bakalım parayı nereye park edeceğim şuan kararsızım...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

4. Bunu geçen hafta bir Fed guvarnörü açık söyledi. Fed faiz artırmayı konuşacağına (fren), önce ayağını gazdan çekmeli dedi. Fed genişliyor. Haziranda Hükümetin borç tavanına yaklaşacağını söyleyenler var..

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    İşte büyük ihtimal tüm dünyada hala bol ve ucuz para mevcut Dolar/ Meksika Pezosu bile gördüğü en yüksek noktadan yaklaşık %17 değer yitirmiş yani Pezo değerlenmiş yine aynı şekilde diğer para birimleri, şuan Dolar/TL'de ya bizim bilmediğimiz fakat piyasanın fiyatladığı bir durum var yada şuan riskleri aşırı fiyatladı.

Neyse ben geçen günde yazdığım gibi doların arkasından esen rüzgarların kesildiğini düşünüyorum o yüzden altın mı alsam diye düşünürken o da biraz gitti bakalım parayı nereye park edeceğim şuan kararsızım...
    Benim kanaatim bol ve ucuz para olmadan bu işler yürümeyecek gibi..Altında kısmen bunu fiyatlıyor olabilir..Kore gerilimi felan tamamda, bugün Dow endeksi gerilim azaldı diye 183 puan yükseldi..ama altın yinede sağlam duruyor..

Bende almayı düşünüyordum ama bu fiyatlardan altın almak hakikaten cesaret ister..belki Haziran'a kadar FED faiz arttırımı felan alırlar maçasını aşağıya, belli olmaz..birde benim açımdan Trump faktörü var..mali tedbirler vb..bakalım ne olacak..aksi takdirde ABD'de resesyona gidecek diye düşünüyorum..

Bakalım..asla YTD..

İç siyaset söylemleri , kısır döngüler , cumhurbaşkanının çıkışları dolar/TL seyrini çok etkin şekilde etkilemeye devam edecek gibi gözüküyor.

Haftaya TCMB toplantısı var. Referandum rüzgarı ile ufak da olsa faizlerde indirim yaparlarsa dolar vites yükseltebilir. Zaten bundan rahatsız olmayan , hatta bunu yapılan beyanatlarla körüklemeyi uygun gören bir ekonomi yönetimi var.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    demokrasi de geriye gidiş yadsınamaz. 15 yılda ilmek ilmek işleyerek sivil toplumu kapana kıstırdılar. kanunların uygulanmadığı, hatta yemin etmelerine rağmen uymadıkları bir anayasa realitesiyle karşı karşıyayız.

bu tür hoyrat davranışlar kanunsuz, kanunlara uymamayı marifet sayan bir kitleye açık bir mesajdır. bu ise hukuksuzluğu körükleyeceği gibi yıllar içinde inşaa edilmiş tüm güveni yerle bir eder.

finansal piyasalar güvene dayanır. güvenin olmadığı yerde otokratik sistemin kontrol edemediği mecralara akar birikimler. nitekim dolar kontrol edemedikleri (yani basamadıkları) bir para birimidir. esip gürlemek işe yaramaz. realiteler işler.
    Gercekten sen 15 yil once Turkiyede yasiyormuydun?...Turkiyede demokrasi standartlarinin geriye gittigini soyluyorsan demekki 15 yil onceki Turkiyenin demokraside bugunkiden daha ilerde oldugunu dusuniyorsunuz herhalde...yoksa benmi yanlis anladim?..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Kısa vadeli (5,10,15,30) grafiklerin bazılarında teknik bozuldu..

Göstergeler sapıttı..

Sayfa 467/1013 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •