Sayfa 213/1230 İlkİlk ... 1131632032112122132142152232633137131213 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,697 - 1,704 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by enginkoto Yazıyı Oku
    Bu konuda az çok bilgim var tavsiyelerinizi daha açık yazarsanız tartisabiliriz. Faydalanabiliriz.
    Ayrıca temettü konusunda en sadık gördüğüm grup koç grubu ve 20-30 tane doğru belli şirket var çoğu da koca ait bu da sıkıntılı gibi.
    Bir de kafama takılan çok fazla hisseden portföy oluşturmayin deniyor örneğin 20 hisse belirleyip sürekli alım yapmak neden tavsiye edilmiyor?
    Uzun vade yatırım demek, al yat, ya da al unut değil...bilançoları detaylı incelemek, sektör ve hisselerdeki genel gidişatı takip etmek gerekiyor...yani hisseyi almadan önce ayrı çalışmak, portföye eklerken ayrı, sonrasında da ayrı uğraşmak lazım.

Bu nedenle belli bir sayı geçilince altından kalkmak zor olabilir...risk bölme açısından 5 den az hisseyi önermem..takip ve yönetim açısından da 15 üzeri fazla bence...5-15 arası kalmak uygun bence.

2. IMG_20181120_144424.jpg
    Ek 20827
    bilanço analizinden pek anlamıyorum. çeşitli sitelerden şirketlerin bilanço analizini okuyorum. değerlendirmelerim henüz daha bitmedi. temettü verimini sırasıyla yazdım. 1 ocak 2009 fiyatı güncel fiyatı ve ulaştığı en yüksek fiyatları yazdım sırasıyla. favök büyüme oranlarında tuncay turşucunun sitesinden faydalandım. işin teknik kısmını çok anlamıyorum. hisse seçimi konusunda yorumlara da açığım. şu an hesabımda hisselerim var altın hesabım var vs. onları gözardı edeceğim. buna yeni başlayacağım. ülkenin köklü düzenli temettü veren ve büyüyen şirketleri seçmeye çalıştım.
    tüpraş,ttrak.egeen, eregl,aygaz,ford,aksa,alkim,trkcam,çimsa,ecilc,ves be,soda adel beğendiğim şirketler arasında. farklı şirket ve farklı sektörlere yönelmeye çalışıyorum.
    tabloda belirlediğim hisselerin bilanço analizlerini uzun vadeli yorumlarını hisse net teki yorumlarını ve geçmiş performanslarını inceliyorum. başlangıç için acelem yok 15 aralık itibariyle maaşla başlayacağım. bir miktar yatırımım zaten vardı. ocakla birlikte ev kredisi ödemem bittiğinden ciddi tutarlar atabileceğimi düşünüyorum. arabamı yenilemekten vazgeçtim. bu işe kafa yoruyorum sadece.
    bir kaç tane de 100 lotluk patlama yapabilecek şirket batsa da canım yanmayacak hisse alacağım. bunun borsada inanılmaz örnekleri var. 20 yıl kenarda duracak. bunla ilgili çok fazla örnek okudum. aselsan gibi mesela. bu konuda da önerilere açığım. mesela kfein araştırıyorum.200 lot alıp kenara atsam 20 yıl beklemek gibi. batsa da canım yanmaz. bunun gibi bir kaç tane sadece. tabi esas konumuz bu değil.
    umarım kafanızı ağrıtmamışımdır. yardımlarınız için de teşekkür ederim. başlıktaki sayfaların neredeyse tamamını da okudum.

Patron soruyor nasıl ? fiyatlarda geri çekilme var mı? Usd 5.50 tl.nin altına indi diyor.
    Yani demir alıyoruz otomatik yansıyor. Plastik hammadde alıyoruz otomatik yansıyor.
    Ancak her ürün için bu kadar kolay mı bu iş
    Tamam usd 5.50 tl.nin altında ama faizler ne alemde?
    Sonradan aklıma geldi bizim sattığımız ürünler için yeni fiyat listemizde indirim düşünüyormusunuz? ancak iyi ki sonradan geldi bu soruyu seveceğini düşünmüyorum.
    Karma karışık duygular içerisindeyiz.

4. Bugün eregli, kardemir %6-7 düşünce herkes yabancı hisse senetlerine yatırım yapma fikrine yönelmiş galiba.
    %30 da enflasyon oh mis. Daha çok düşecek bu kağıtlar böyle giderse

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...649702400?s=21

Geçen gün dünya piyasalarından bazı hisselerin fk çarpanlarını paylaşmıştım Twitter’da. Koskoca Mercedes, BMW bile 6-7 fk arası işlem görüyor. Üstelik %7 temettü verimliliği ile. Apple desen 16 fk. Yani sanki oralarda da ibre aşağı dönmüş.
    Ha bunu bizim BİST’e göre değerlendirirsek froto falan baya pahalı , hatta çapına göre toaso bile pahalı.
    Yani siz yabancı bir yatırımcı olsanız, sadece marka değeri 10 fk etmesi gereken mercedes, BMW mi alırsınız yoksa Türkiye gibi riskli oğlu riskli bir piyasada ford veya Fiat’ın birkaç modelini üreten froto veya toaso mu?
    Hani temettü deseniz Mercedes %7 verimlilikle veriyor o da yok.

Dolayısıyla uzun süre 3-4 fk’lara alışacağız. 5 fk normal, 5 fk üstü pahalı giyeceğiz bir süre. Faizin fk’sı 5. Ne zaman 10 olur, o zaman eskisi gibi 10 fk hesabına dönebiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

6.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...649702400?s=21

Geçen gün dünya piyasalarından bazı hisselerin fk çarpanlarını paylaşmıştım Twitter’da. Koskoca Mercedes, BMW bile 6-7 fk arası işlem görüyor. Üstelik %7 temettü verimliliği ile. Apple desen 16 fk. Yani sanki oralarda da ibre aşağı dönmüş.
    Ha bunu bizim BİST’e göre değerlendirirsek froto falan baya pahalı , hatta çapına göre toaso bile pahalı.
    Yani siz yabancı bir yatırımcı olsanız, sadece marka değeri 10 fk etmesi gereken mercedes, BMW mi alırsınız yoksa Türkiye gibi riskli oğlu riskli bir piyasada ford veya Fiat’ın birkaç modelini üreten froto veya toaso mu?
    Hani temettü deseniz Mercedes %7 verimlilikle veriyor o da yok.

Dolayısıyla uzun süre 3-4 fk’lara alışacağız. 5 fk normal, 5 fk üstü pahalı giyeceğiz bir süre. Faizin fk’sı 5. Ne zaman 10 olur, o zaman eskisi gibi 10 fk hesabına dönebiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben bu bakış açısını mantıklı buluyorum

bitcoin aşağıya geliyor.

DOW -2%. petrol çöküyor.

bir şeyler mi geliyor? ons altın yerinde durmasa başka şeyler düşüneceğim de...

8. Kiymetli buyuklerim cahilligimi bağislayin KCHOL hissesinin kârinda halka acik sirketler ve halka acik olmayan sirketlerin kârlari ikisi de dahil mi bu hissenin içinde hangi sirketler var?

Sayfa 213/1230 İlkİlk ... 1131632032112122132142152232633137131213 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •