Alıntı Originally Posted by enginkoto Yazıyı Oku
Uv yorumlarında genelde ortaya çıkan 35-40 tane şirket var eyvallah ben de aşağı yukarı aynı listeyi çıkardım. Kafama takılan bir soru da bu şirketlerin neredeyse tamamı son on senede 10-40 kat arasında degerlenmisler tabiri caizse çılgın atmışlar. Önümüzdeki yirmi yılda bunların tekrar bu tarz çılgın artışlar yapabileceğini düşünüyor musunuz? Veya borsa buna engel midir?
Benim en eski bulabildiğim hisse fiyat değerleme tarihi 1ocak 2009 daha eski fiyatlara nasıl ulaşabilirim hisse performanslarını tam tahlil etmek istiyorum.
İnvesting.com da 15 sene kadar geriye gelebiliyor hisse grafikleri... Matriks gibi ücretli data sağlayıcılarda zaten istenen her veriye ulaşılabiliyor.

Öte yandan, yola 10-20 kat artacak kağıtları bulmak için çıkarsanız, muhtemelen endeks kadar bile getiri sağlayamazsınız...amaç portföyün endeksten daha iyi olması, mesela endeks %20 çıkmışsa bir yılda, portföyün %40 artması...endeks %20 düşmüşse portföyün %10 düşmesi gibi.

Bu dediğimi yapmak da kolay değildir, ama mucize hisseyi aramaktan çok daha rasyoneldir.