Burada zoren hissesi sahibi olanlara umut vermek adına abuk-subuk fiyat vermek ve buna ben teknik yapıyorum demek, itibar almak (ne önemi varsa) kolay.
Hiçbir zaman kolayı seçmedim. Dört yıldır buraya uğrayan teknikçilerin hepsinin sonu hüsran oldu. En başta hepsiyle atıştık, sonra hak verdiler ve satıp gittiler. Eskiler buna şahittir.
Lakin ortada teknik filan yok.
Hisse teknik sebeple mi bu fiyatlarda yoksa satış yapacağını açıkladığı için mi hafif bir yükseliş oldu?
Ya da yakınlarda yine bir faiz ödemesi var da peruklu onu mu ödeyecek?
Ya da sorumu daha basit sorayım:
-Fiyat mı tekniği belirler, teknik mi fiyatı belirler? Yoksa fiyatı tek belirleyen şey yine fiyatın ta kendisi midir?
Bir hissede tekniğe (ve dolayısıyla göstergelere) yön veren hacim, en yüksek, en düşük, kapanış, açılış verileriyse ve bu verilerin kontrolü tek bir kişide yani perukludaysa bu hissede gerçekten teknik vardır denilebilir mi?
Birinin kontrolünde olan bir teknik. Peruklu ava çıkıyor ve avlıyor. AL verdiriyor, SAT verdiriyor. Bunların hepsini peruklu yapıyor. Bunu anlamamak için öngörüsüz bir insan olmak lazım.
Zoren gibi kontrolün bir kişiye ait olduğu hisselerde teknik vardır demek bana saçma geliyor.
Satış kademelerine milyonlarca lotu yığan KY'mi? Bizzat peruklu. Bıraksa gidecek hisse. E o zaman hani teknik? Adam bariyer koymuş. Varsa teknik uçsun hisse.
işte yüzyılın teknik yorumu bu: "cuma günü papazı salarlarsa endeks 105-107 bine garan ve halk 9-10 aralığına gider."
Yer İmleri