Burada zoren hissesi sahibi olanlara umut vermek adýna abuk-subuk fiyat vermek ve buna ben teknik yapýyorum demek, itibar almak (ne önemi varsa) kolay.
Hiçbir zaman kolayý seçmedim. Dört yýldýr buraya uðrayan teknikçilerin hepsinin sonu hüsran oldu. En baþta hepsiyle atýþtýk, sonra hak verdiler ve satýp gittiler. Eskiler buna þahittir.
Lakin ortada teknik filan yok.
Hisse teknik sebeple mi bu fiyatlarda yoksa satýþ yapacaðýný açýkladýðý için mi hafif bir yükseliþ oldu?
Ya da yakýnlarda yine bir faiz ödemesi var da peruklu onu mu ödeyecek?
Ya da sorumu daha basit sorayým:
-Fiyat mý tekniði belirler, teknik mi fiyatý belirler? Yoksa fiyatý tek belirleyen þey yine fiyatýn ta kendisi midir?
Bir hissede tekniðe (ve dolayýsýyla göstergelere) yön veren hacim, en yüksek, en düþük, kapanýþ, açýlýþ verileriyse ve bu verilerin kontrolü tek bir kiþide yani perukludaysa bu hissede gerçekten teknik vardýr denilebilir mi?
Birinin kontrolünde olan bir teknik. Peruklu ava çýkýyor ve avlýyor. AL verdiriyor, SAT verdiriyor. Bunlarýn hepsini peruklu yapýyor. Bunu anlamamak için öngörüsüz bir insan olmak lazým.
Zoren gibi kontrolün bir kiþiye ait olduðu hisselerde teknik vardýr demek bana saçma geliyor.
Satýþ kademelerine milyonlarca lotu yýðan KY'mi? Bizzat peruklu. Býraksa gidecek hisse. E o zaman hani teknik? Adam bariyer koymuþ. Varsa teknik uçsun hisse.
iþte yüzyýlýn teknik yorumu bu: "cuma günü papazý salarlarsa endeks 105-107 bine garan ve halk 9-10 aralýðýna gider."
Yer Ýmleri