Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Bu cesaret olayını ırksal bir temele dayamak isteyenler Kurtuluş Savaşımızdaki manzara için tavsiye ederim biraz Falih Rıfkı okusunlar.
Askerde bir bağ mermiyi 50 metre ötedeki bir hedefe, dost ortamında gönderirken, sutre gerisinde yattığı yerden tüm vücudu zangır zangır titreyen yedek subay namzetlerine hepimiz şahit olduk.
Hizmet verdiğim bölükte kendi takımındaki askerlerin silah talimine gitmemek için arkadaşlarına rüşvet teklif eden asteğmenlere şahit olduk.
Demem o ki, cesaret ve korku insana dair şeyler. Doğal karşılanmalı.
Kötü olan ihanettir.
Cesaret bir duygudur. Duygular hormonlarla ilgilidir. Testesteron yuksekse cesaret fazladir. Başı kel, vucudu asiri killi kisilerde yuksektir. Fakat sadece testesteron degil baska hormonlar da devreye girer.
Olay beslenmeyle de ilgilidir. Hayvansal gida tuketenlerde cesaret fazladir. Hayvanlarda da ayni. Mesela aslan, kaplan gibi yirticilar surekli cig et yediklerinden cesurdurlar. Ama ot yiyenler cok korkak ve urkek olurlar.
Fakat cesur olmanin da olumsuz taraflari coktur. Cesur olanlar sabirsiz olurlar, asiri sinirlidirler ve kontrolsuzdurler. Tedbir almazlar.
Korkak olanlar ise cok urkek, endiseli, cekingen olurlar. Ama asiri tedbirlidirler.
Tedbirli olacak kadar cesur olmakta fayda var. Tabi bunu beslenmeyle ayarlamak mumkun.
Montain'in Denemeler diye kitabi var. Orada cok guzel anlatilir bunlar...Taa 1500'lu yillarda yazmis.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 27-11-2018 saat: 11:25.
@erefefik
Ne ezikmissin be dolar ulan tepki de mi yapamicaksin
Nerde bu fedciler 10 yillikcilar sopalamak lazim bunlari
Rte susunca dolar fareye döndü resmen
Biraz teknoloji takip ederseniz bunların hepsinin züğürt tesellisi olduğunu görürsünüz . Biz böyle bir şey üretmeden sadece geçmişin hatıralariyla tesellı bulmaya çalışırak yasamaya devam edersek bizim haritamızı değiştirmek için adamların ateşli silaha ihtiyacı yok . ha ateşli silah kullanılırsa da bizim delirmemize, elimize öyle taş sopa almamıza bile izin vermeden ve bu ülkeye bir tane askerini sokmadan yerle bir eder .
Adamlardan aldığımız silahlarla adamların kendisini mi yeneceğiz. Açıklanmış silahlar bir yana açıklanmamış silahlarlara karşı istediğin kadar birlik beraberlik içinde ol. ayrı olursan ayrı ölürsün, beraber olursan birlik beraberlik içinde ölürsün.
Dünya kuru milliyetçikle yürümüyor malesef . gerçekleri görüp tedbir almak lazım ama şuan kundaktaki bebek kadar savunmasızız.
Şimdilik ellerini pisliğe bulastirmadan halletmeye çalışıyorlar . Şu toplumdaki ayrılığın dahi 80 darbesinde planlandığını düşünüyorum. Adamlar bizim gibi gelecek ayı dahi planlamalamaktan aciz değil gelecek 100 yılı planlıyorlar.
Tayyip Erdoğan 'ın denge siyaseti nereye kadar gidecek bilinmez 150 yıl önce sonu kötü olmuştu bu siyasetin . Ve sonuç olarak sıcak savaşa kalmadan soğuk savaşı kaybediyoruz . Tayyip Erdoğan in savaş benzetmesine katılıyorum lobi benzetmesine katılıyorum ama bunlara karşı önlem almakla mükellef kıldığımız insanın bunları gelip bize şikayet etmesi ise kabul edilebilir bir şey degil . Ekonomik savaştan, lobilerden bizi koruman için bu görevi sana verdik . Düşmanın kendi çıkarları için savasmasindan daha doğal ne olabilir. FED bize mi dolar basacak , MOSSAD bizim için mi çalışacaktı yani .
Evet Tayyip Erdoğan 'ın ikna edemediği kesim biziz. Seveni de sevmeyeni de yanında olacaktır . Öyle sosyal medyaya bakıp moral bozmasın. Kendisine kızan bir çok insan kendisini övenlerden daha çok destek olacaktır. Doları satmak yahut bu vatan için ölmek mesele değil, asıl mesele biz senin yanında olursak sen bizim yanımızda olacak mısın ve ben ölürsem bu ülke kurtulacak mi .Hangi fedakarlığı yapsak sonunda ışığı göremiyoruz.
Buraya gelip laga luga yapanlar, mesele dolar meselesi değil. bu insanların motivasyonu çok daha farklı. Buradaki insanlar beli bir çıtanın üzerindeki insanlar, 3. sınıf trollükler buradaki insanların fikrini değiştirmez, lütfen bize daha kaliteli troller gönderilsin. Zekamızı bu kadar küçümsemeyin. Bizi ikna edin dolarları yakalım yahut devlete bağışlayalım. arabayı evi her şeyi verelim .
Ama tasarruf tasarruf dedikten sonra Mercedes almaya trilyonlar verip hali değiştirmeye devam edilirse ben de dolar almaya devam ederim .
Ben niye bu kadar çok yazdım ya . neyse YTD
Yer İmleri