Sayfa 46/393 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon
Arama sonucu : 3139 madde; 361 - 368 arası.

Konu: Dolarda Düşüş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    Formasyon çalışır mı? Çalışırsa ve teorik olarak, üçgenin dik yüksekliği kadar düşerse 4.88 yapıyor?

---

Ne var ki, CDS'ler fiyatı onaylamıyor. Uyumsuz davranıyor!

https://www.paragaranti.com/cds
    "USD da Yükseliş kaçınılmaz" da bir yorum paylaşılmış.. Mantıklı bir yorum.... Katılıyorum....

Piyasa nedir?

Bu soru çok kapsamlı bir sorudur... İçinde psikoloji, sosyoloji, finans, ekonomi ve matematik vardır...

Söyle ki;

Piyasa denilen şey yukarıdaki yorumu Ağustos 2018 de paylaştığın zaman MARTAVAL okuduğun ima edilirken;

Kasım 2018 de paylaşılınca sessiz kalınmasıdır...

Mart 2018 de 3,71 TL olan USD a 2018 sonunda 5 TL yi aşabilir dediğimde;

Kafayı sıyırmış olarak görülen ben....

Daha 2018 sonuna 45 gün kala 5,25 TL USD da artık diptir.. İhracatcı için denge için filan buranın altı olmaması gerekir geyikleri...

Burada ALGI çok önemlidir...

5,25 TL pahalı mıdır ucuz mudur?

Ortalama zekaya sahip bu insan duyguları ile hareket ettiği için yanlış karar verirler...

Oysa robotlar ve algoritmalar duygusuzdurlar...

EZERLER....

Mart 2018 de 3,71 TL de olan USD için 5 TL inanılmaz pahalı iken; Kasım 2018 de 5,25TL olan USD inanılmaz ucuz olması ve de 4,80 TL olur mu? denilmesi TAM BİR PİYASA nedir sorusunun cevabıdır...

Bol kazançlar...

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

Mart 2018 de 3,71 TL de olan USD için 5 TL inanılmaz pahalı iken; Kasım 2018 de 5,25TL olan USD inanılmaz ucuz olması ve de 4,80 TL olur mu? denilmesi TAM BİR PİYASA nedir sorusunun cevabıdır...

Bol kazançlar...
    Sayın Selka, mart ile kasım arasında %20 enflasyon farkı var, o zamanki pahalı sayılan 5 liranın bugünkü ederi 6 lira, şimdi 5.25 olan kurun marttaki değeri 4.37 lira. Yani reel değerleri kullanırsak farklar görüldüğü kadar dramatik değil.
    Ayrıca arada dolar 7 lirayı gördü, doların gördüğü maksimum seviye önemli, bir hedef veya referans oluşturuyor ve çok aşağılara düşmüyor. Yani bir hisse senedi gibi dolar yarıya üçte birine inmez, doların çok düşmesi de piyasalara/ekonomiye bir tokat da alttan çarpar.
    Ayrıca son çıkışta canı yanan çok insan var, bunlar da bir daha aynı acı tecrübeyi yaşamamak için dolar düştükçe alarak düşüşü zorlaştırıyor, döviz hesaplarındaki artıştan bu durum açıkça görülüyor.
    Karmaşık konu, bunların hepsini dikkate almak lazım.

TCMB haftalık para arzı verileri 07.09.2018 tarihinden sonra sürekli azalış eğiliminde iken 09.11.2018 tarihinden sonra 16.11.2018 Cuma günü biten hafta itibarıyla tekrar yükselişe geçti. Doların yönü açısından bundan sonraki seyrini dikkatle izlemekte fayda var.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    TCMB haftalık para arzı verileri 07.09.2018 tarihinden sonra sürekli azalış eğiliminde iken 09.11.2018 tarihinden sonra 16.11.2018 Cuma günü biten hafta itibarıyla tekrar yükselişe geçti. Doların yönü açısından bundan sonraki seyrini dikkatle izlemekte fayda var.
    Aralık ayında hazinenin 2,5 milyar tahvil itfası var.
    Hazine bu itfayı nakden öder de yeni tahvil çıkarmazsa faiz de döviz de aşağı gitmeye mahküm.
    Gerçi rakam çok yüksek değil gibi. fakat unutmayalım bardaģi tadıran son damladır.

Emeklilere 1.000'er tl verip de hazinenin temmuz tahvil ihracını 20 milyar tl'ye çıkarmasaydılar hem döviz hem de faiz krizini yaşamazdık. diye inanıyorum... bea..!
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

5. diğer sayfaya yazmıştım buraya da eklemek istedim:

SADECE teknik bakmayın şuan TEKNİKTE son TANGO mevcut kısacası
    RALLİ zamanı..ralli KASIM2018 ile aralık 2019 hatta mart 2020 arasında olacak ÖNÜNE ne katarsa BATIRACAK..

TEMELLERİNE göre bunu defalarca anlattım 3 tane forumda son 18 aydır..
    temelde DOLARIN 2018 yılı mart ocak ayında 14-17try arasında olması gerekirdi..

neden olmadı?
    cevapları hepsi buralarda:
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...25#post2881625

http://www.hisse.net/topluluk/showth...19#post2875219

Yüzlerce grafik paylaştım hepsinde..HEPSİ %90 tuttu.
    http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4281

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21580

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    31 aralikta dolar kac lira olabilir?
    Gerekçeleriniz neler?
    Ben sadece doların neden çıkış hızında düşmediği sorusunu sormuştum,sorumda herhangi bir öngörü belirtmedim.Yani doları 5 TL ye indirmek istiyorsun ve bunun için 5 TL'den dolar satmaya da razısın.Yarın,gel vatandaş dolar 5 TL diyerek direk tezgahtaki etiketi değiştir.Niye 4-5 aya yayıyorsun? Soru buydu.
    Mesela 15 temmuz gecesi de saatler içerisinde fırladı ve yine saatler içerisinde düşerek kendi fiyatına geldi.
    Dolar çıkış yaparken 3 günde fırladı,bu çıkış sırasında dolar bulamamak diye bir durum da yoktu,hani bankaya gidersin,büfeye gidersin dolar yok derler,panik yaşanır kaç paraysa alacağım dersin bir anda fiyat fırlar,öyle olmadı.Elimi öpene 7 den veririm dediler ve bu 3 günde oldu..
    Sat bir 10 milyar sonra bir 10 milyar şeklinde bir aksiyon da olmadı.Burada tam anlayamadığım,dönen farklı bir tezgah olduğunu seziyorum.Belki dolara dönebilecek TL miktarını ölçüp biçiyorlar,belki kısıtlıyorlar,belki başka pazarlıklar dönüyor,belki swap yollarını kısıyor veya tam tersi swapçılar arkadan dolanıyor vs. Ama mesela ben ne dersem o olur,doları istediğim fiyata getiririm mesajı olduğunu sanmıyorum çünkü yukarıda yazdığım gibi çıkıştan 3 gün sonra gel 6 TL den dolar satıyorum diyerek de hemen düşürebilir aynı zamanda piyasadaki %100 zamların önünü almış olurdu.Belki de en basit haliyle dolar alanı yakarım demek için silahını çıkarırken kaza kurşunuyla kendini yaralayıp doları 7 de gördü,şimdi de yaralı bacağın tedavisiyle uğraşıyor.En ilkel ve basit açıklaması bu.Tabi böyle bir kazanın yaşanması şans mı yoksa daha vahim bir durum mu tartışılır.
    Bu basit açıklama dışında bir cevap varsa ki, ekonomistlerin açıklamaları kendi içerisinde çelişkili,bir Sherlock Holmes veya Agatha Cristie lazım.

USDTRY - 4H - (Including Fib Rec & EMA200)

Bu grafigi ciziyorum ama bildigimden degil. Yoksa grafik falan bos hikaye bunlar. Bu cizgilermis, desteklermis, direnclermis falan hepsi tesaduf eseri olusmus seyler.

Bu cizim benim beklentimdir.

5.50 - 5.60 uzerinde agresif hareketler bekliyorum.

Bu grafigi cizerken elliot dalgalarini kullandim ama grafikte gostermedim karmasik olmasin diye. (Ne gerek var ki zaten degil mi)

[IMG][/IMG]

@cumartesi71
    364 sayili yazida emeklilere verilen paradan soz ettim. piyasaya tl verirseniz bunu kim nereye harcar? bilemezsiniz.

panikle çıkışı durduracak kaynağınız yoksa millete tl vermemek de bir baska durdurma yolu.
    nitekim kredi karti taksitlerini azaltmaktan tutun pek cok tedbir alindi..daha sonra.

bu forumda bile pek cok kişi dovizini bankadan cekip aynı subedeki kiralık kasasına koymustur.

panik... çok kisiye bunu yaptırdı . belki 50 milyar dolar tuttu bu... zeten doviz de bundan zıpladı.
    karşı panik olusturabilseydi hükümet minare çıkışının yanına bir kuyu düşüşü cizdirirdi grafiklere.
    olusturamadi.
    bir kere korku düşmüştü yüreklere....bea..!
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 46/393 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •