Originally Posted by
behzat
değerli kardeşlerime bir şey hatırlatmak isterim.Bilenler bilir.
Sanırım 2013 Eylül ayları idi.YTM,yani Yatırımcı Tazmin Merkezi diye devletin oluşturduğu ve elektronik kayıt yaptırmayanların hissesini bu merkeze aktarıp milletin malına resmen sahip oluyordu.Yani düşünün babamın hissesi var ve benim haberim yok.Ve babam bu hisseleri elektronik ortamda katıt ettirmeden ölüyor ve bu senetler YTM'ye kalıp o da satıyor.
Sanırım aynı durumda olan birisinin 2.350.000 lot malına bu merkez koydu.Ve satmaya başladı.Üstelik Bu merkzein kuruluşunda yer alan bir maddede bu malları satarken küçük yatırımcıyı mağdur etmeme ilkesi vardı.Ama YTM buna uymadı ve mirasyedi gibi senetleri satmaya başladı.YTM'ye telefon ettim ve böyle satışın yasal olmadığını söyledim.Ama başındaki bayan mahkemeye başvurmamı önerdi ve Gentaş 1,02'yi gördü.Tabi malın çoğunu Kahramanlar ve o tarihte spek O.A aldı.Ama O sırada Kahramanlar düşüşe destek için 2 kez 1,08 den ve toplam 150.000 lot mal sattı.
Bunu hiç unutamadım.Ölmüş insana tekrar ateş etmek gibiydi.Ama tabii ki bu işin başındakine bu senetler de yar olmadı.Bu yıl masasının başında hayata da Gentaş'a da veda etti.Ama insanoğlu bu.Yanındakiler besbelli bundan ders almadılar.Eh ne diyelim? darısı onların başına.
Yer İmleri