-

Originally Posted by
rxpu
Merkez bankasının her erken hamlesinin bedeli çok daha yüklü bir faiz artışı olmuş. Aslında sabretmekte
zorlanılan 6-8 ay , çok daha uzun bir süre için çok daha yüksek bir faiz olarak karşılarına çıkmış.
İşte bu yüzdendir ki bu adam faiz daha da yükselmesin diye aman faizi düşürmekte acele etmeyin diyor. Sıkıntılar geçsin öyle indirin diyor. Yani işi öğrendiği için yine faizin düşük kalması için gerekli olanı yapıyor. Geçmişte yaptıklarından pişmanlık duyarak.
demek ki faiz indirimi duyumu var uyarı ihtiyacı duydu aman yemek daha pişmedi demek istedi
-

Originally Posted by
bahri
Denizbank/ateş: Tcmb sıkıntı giderildikten sonra faiz indirimi düşünmeli
denizbank/ateş: Tcmb bir süre daha bu faiz seviyesinde kalmalı
Tam da dolar başlığında dönek ekonomistlerden bahsediyordum...Yakışır ateş’ime....
-

Originally Posted by
bahri
demek ki faiz indirimi duyumu var uyarı ihtiyacı duydu aman yemek daha pişmedi demek istedi
Bir de kamu bankalarına kızım sana söyledim oğlum sen anla demek istiyor olabilir. Zira forumda mevduat faizinin altında Ziraat bankasından kredi alabildiğini belirtenler var. Bir bakıma kamu bankalarına da veryansın ediyor olabilir.
Kamu bankaları paçal maliyetleri ile (devletten aldıkları düşük faizli mevduatlar ile) haksız rekabete girmesin demek istiyor da olabilir. O nedenle lafı üstüne alınması gereken alınmalı.
-
Faiz indirsinler bakalım noluyor?
-

Originally Posted by
hayatgusel
23,80 kredi oranını nasıl alabilirim. İhtiyaç kredisi mi yada nasıl talep ediyorsunuz tşk
iPhone cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nakit (usd) teminatlı ticari kredi
-

Originally Posted by
rxpu
Merkez bankasının her erken hamlesinin bedeli çok daha yüklü bir faiz artışı olmuş. Aslında sabretmekte zorlanılan 6-8 ay , çok daha uzun bir süre için çok daha yüksek bir faiz olarak karşılarına çıkmış.
İşte bu yüzdendir ki bu adam faiz daha da yükselmesin diye aman faizi düşürmekte acele etmeyin diyor. Sıkıntılar geçsin öyle indirin diyor. Yani işi öğrendiği için yine faizin düşük kalması için gerekli olanı yapıyor. Geçmişte yaptıklarından pişmanlık duyarak.
Ayrıca başka bir neden daha var. Banka şu anda kredi vermek istemiyor. Faiz düşerse kredi talebi çoğalacak. Halbuki faiz yüksek kalırsa devlete bak ben veriyorum ama bu seviyeden kredi alan olmuyor deme şansı olacak. Faiz düşerse böyle bir şansı yok.Devlet niye kredileri kısıyorsun hıııııı diye parmak sallayabilir. O nedenle üstü kapalı da olsa yine işi kendine yontuyor kısa vadede.
Peki bankalar kredi pazarlamaya yanasmiyorsa, topladiklari bu mevduatlara nasıl faiz oduyecekler.
Bankaların geliri kredi ve ürünleri değilmi.
-
‘Kafama göre’ dönemi bitiyor - Sondakika Ekonomi Haberleri
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/k...tiyor-41034709
-

Originally Posted by
boschyatirim
Peki bankalar kredi pazarlamaya yanasmiyorsa, topladiklari bu mevduatlara nasıl faiz oduyecekler.
Bankaların geliri kredi ve ürünleri değilmi.
TCMB ye ihalelerle verdikleri paradan ne kadar faiz alıyorlar acaba ?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri