Ben Eylül'e kadar full TL'deydim. Ağustos'taki kur şoku 300bin liraya yakın zarar soktu bana. Bu tabi teorik zarar, dipten alsaydım tepeden satsaydım hesabı. Gerçekte böyle bir dünya yok. Yine de birikimleri sepet yapmış olsaydım mutlaka kayda değer bir kar yazabilirdim.
Sonuç olarak bunu yaşayınca ben bir şekilde dolara euroya altına geçmeye niyet ettim ve belirli seviyelerde belirli oranlarda alımlar yaparak geçiyorum. Bir ara 20k kardaydım sonra 20k zarar yazdım kazancı sıfırladım. 5.55'lerde toplamaya başlamaktan ötürü şimdi 35k zarardayım ama 1-2 ay içinde çok değil 5.50'ye bile gelse bütün zararları sıfırlayıp kara geçirecek beni.
Ayrıca kafa rahatlığı peşindeyim biraz da. Ağustos vakasından sonra %100 TL tutma fikri rahat uyku uyutmuyor. Evet son 3 ay faiz iyiydi dolar düştü ama bu ülkede her an her şey değişebiliyor, bu yüzden ben yine birikimi bundan sonra dolar euro tl dağıtık tutmakta kararlıyım. Bu şekilde çok kazançlı olmasa da çok zararlı da olmayan, orta-uzun vadede enflasyondan yüksek getiri sağlayabilecek bir sistem oturtma çabasındayım.
Yer İmleri