Ben Eylül'e kadar full TL'deydim. Aðustos'taki kur þoku 300bin liraya yakýn zarar soktu bana. Bu tabi teorik zarar, dipten alsaydým tepeden satsaydým hesabý. Gerçekte böyle bir dünya yok. Yine de birikimleri sepet yapmýþ olsaydým mutlaka kayda deðer bir kar yazabilirdim.
Sonuç olarak bunu yaþayýnca ben bir þekilde dolara euroya altýna geçmeye niyet ettim ve belirli seviyelerde belirli oranlarda alýmlar yaparak geçiyorum. Bir ara 20k kardaydým sonra 20k zarar yazdým kazancý sýfýrladým. 5.55'lerde toplamaya baþlamaktan ötürü þimdi 35k zarardayým ama 1-2 ay içinde çok deðil 5.50'ye bile gelse bütün zararlarý sýfýrlayýp kara geçirecek beni.
Ayrýca kafa rahatlýðý peþindeyim biraz da. Aðustos vakasýndan sonra %100 TL tutma fikri rahat uyku uyutmuyor. Evet son 3 ay faiz iyiydi dolar düþtü ama bu ülkede her an her þey deðiþebiliyor, bu yüzden ben yine birikimi bundan sonra dolar euro tl daðýtýk tutmakta kararlýyým. Bu þekilde çok kazançlý olmasa da çok zararlý da olmayan, orta-uzun vadede enflasyondan yüksek getiri saðlayabilecek bir sistem oturtma çabasýndayým.

Yer Ýmleri