Sayfa 392/1012 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. 30 Mayıs 2019 vadeli TL para bağlamışsınız. İyi yapıp yapmadığınız o tarihte belli olacak

Alıntı Originally Posted by drselcuk Yazıyı Oku
    Iyiki 16 kasimda(195 gün) yuzde 3 stopajla koymusum.. 24.65 oran ile..

2.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    30 Mayıs 2019 vadeli TL para bağlamışsınız. İyi yapıp yapmadığınız o tarihte belli olacak
    doktorun kaskosu da var tl den tokat yerse dolardan sevinir

3.  Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    günümüz Türkiyesindeki asıl en büyük sorun budur; ÖZEL OKUL mecburiyeti.
    orta gelirli, fena kazanmayan beyaz yakanın gizli haracıdır bu. devlet tarafından mecbur edilen.

eskiden bu gelirde olan insanlar birikim yapardı, şimdi 2 çocuk özel okula gidiyor aile ancak kendini döndürüyor.

istanbulda ortalama 2 cocuk için özel okul fiyatı 60bin. + 10bin servis v.s + 10bin diğer giderleri saysanız 80bin lira çocukların masrafı. yani aylık 6,6 bin. ee diğer masraflar konut kredisi, araba v.s. nasıl birikim yapacak bu insanlar??

2 cocuğunu pahalı bir ozel okula gönderen tanıdığım vardı.. kendisi iyi bir şirkette müdür, eşi de yine iyi bir pozisyonda idi.
    yeter deyip hollanda'ya göçtü. şimdi kendisi normal bir işte çalışıyor, eşi evde, cocuklar devlet okulunda, eskisinden daha rahat yaşıyorlar. maalesef yeni Türkiye'de durum bu.
    Özel okul da bir ilüzyondan ibaret bence. Olay ailenin çocuğu eğitiminde ve ona sorumluluk almasını öğretmekte bitiyor. Özel okul, özel hoca vs.. çocuğu hazıra alıştırmaktan başka bir şey değil. Çocuk kendi başına yetebilmeyi öğrenmeli, aksi takdirde ileride çok bocalıyor. Söylediğim genellemedir, her çocuk için geçerli olmaz tabi.

Büyük şehirlerde iyi standartlarda bir devlet okuluna gidebilmek de kolay değil. Bu yüzden çocuk okul çağına gelene kadar maddi anlamda belli bir yere gelip, büyükşehirde heves edilen şeylerden yeteri kadar hevesi alıp güzel bir kasabaya taşınmak mantıklı geliyor. Hem ne yiyip içtiğinizi daha iyi bilir, sakin ve daha uygun bir hayat yaşar, çocuğunuzu da daha masum ve sağlıklı bir ortamda büyütürsünüz. Okul derdi de olmaz.

Not: Yaş 30, devlet okuluna gidip Tr 3500.sü olmuş biriyim, çocuk henüz yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Özel okul da bir ilüzyondan ibaret bence. Olay ailenin çocuğu eğitiminde ve ona sorumluluk almasını öğretmekte bitiyor. Özel okul, özel hoca vs.. çocuğu hazıra alıştırmaktan başka bir şey değil. Çocuk kendi başına yetebilmeyi öğrenmeli, aksi takdirde ileride çok bocalıyor. Söylediğim genellemedir, her çocuk için geçerli olmaz tabi.

Büyük şehirlerde iyi standartlarda bir devlet okuluna gidebilmek de kolay değil. Bu yüzden çocuk okul çağına gelene kadar maddi anlamda belli bir yere gelip, büyükşehirde heves edilen şeylerden yeteri kadar hevesi alıp güzel bir kasabaya taşınmak mantıklı geliyor. Hem ne yiyip içtiğinizi daha iyi bilir, sakin ve daha uygun bir hayat yaşar, çocuğunuzu da daha masum ve sağlıklı bir ortamda büyütürsünüz. Okul derdi de olmaz.

Not: Yaş 30, devlet okuluna gidip Tr 3500.sü olmuş biriyim, çocuk henüz yok.
    Aynen katılıyorum. En iyi üniversite de yalan...Özgüveni ve eğitim alma aşkını aşılıcaksın...Sonra udemy girip ögrenir herşeyi...Basar gider çinde de olsa o bilgiyi alır..Ezik olursa gider tüketimle kendini ispat etmeye calışır, balici nusrete 500 tl bayılır :D Marka takıntısı vs olur..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Avrupa bu yüzden daha refah.
    Aidatlı özel siteler yok
    Özel okullara para ödemiyorlar.
    Yaşam tarzları ekonomik...

https://seyler.eksisozluk.com/isvec-...lkelerden-biri
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by drselcuk Yazıyı Oku
    Iyiki 16 kasimda(195 gün) yuzde 3 stopajla koymusum.. 24.65 oran ile..
    Önümüzdeki aylarda 27-28 görülmez bence iyi yaptik uzun baglamakla bazilari pazartesi +3 puan yükseleceğini zannediyor niye artirsinki banka sebep ne 0.25 fazla vermemek iclin bankalar kac saat toplantı yapıyor.

7. Özel okul ve dershane işi hikaye. Ben ilkokulda bizzat çocukla her akşam oturarak interaktif ders yaptım. Seferihisar ( izmir ilçesi ) da yerli bir öğretmen buldum ve onun sınıfına verdim. Günün yarısını yerel kültürü öğrenerek , oynayarak geçirdiler. günde sadece net 2 ders yaptılar. İzmir de 4 koleji burslu kazandı. 3 tanesi tarikatla ilişikli olduğundan kalanı da eve uzak olduğundan vermedim. İzmir milli eğitimle görüşerek son 3 yılda en başarılı devlet ortaokullarını öğrendim çiğli dekine evi taşıdım. Eğitim ve oyun birlikte izmir Fen lisesini kazandı. Adı büyük ama içi boş olduğunu gördüğüm lisede , yine gündüz kendim internet üzerinden ders notları hazırlayarak akşamları 2 etüt yaptırdım çocuğa. Sonuç bu yıl Üniversite yerleştirme de ilk 310 oldu. Şimdi lise isimlerini asmış övünüyor.
    Özel okul, dershaneye vereceğim parayı çocuğun geleceği için biriktirdim ve şu anda kendi hesabında 280 bin lirası oldu. Bu örneği kendi yakınlarımda da uyguladım. yeğenim geçen yıl 250. olarak cerrahpaşaya gitmişti. Tamamen devlet okullu.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Özel okul ve dershane işi hikaye. Ben ilkokulda bizzat çocukla her akşam oturarak interaktif ders yaptım. Seferihisar ( izmir ilçesi ) da yerli bir öğretmen buldum ve onun sınıfına verdim. Günün yarısını yerel kültürü öğrenerek , oynayarak geçirdiler. günde sadece net 2 ders yaptılar. İzmir de 4 koleji burslu kazandı. 3 tanesi tarikatla ilişikli olduğundan kalanı da eve uzak olduğundan vermedim. İzmir milli eğitimle görüşerek son 3 yılda en başarılı devlet ortaokullarını öğrendim çiğli dekine evi taşıdım. Eğitim ve oyun birlikte izmir Fen lisesini kazandı. Adı büyük ama içi boş olduğunu gördüğüm lisede , yine gündüz kendim internet üzerinden ders notları hazırlayarak akşamları 2 etüt yaptırdım çocuğa. Sonuç bu yıl Üniversite yerleştirme de ilk 310 oldu. Şimdi lise isimlerini asmış övünüyor.
    Özel okul, dershaneye vereceğim parayı çocuğun geleceği için biriktirdim ve şu anda kendi hesabında 280 bin lirası oldu. Bu örneği kendi yakınlarımda da uyguladım. yeğenim geçen yıl 250. olarak cerrahpaşaya gitmişti. Tamamen devlet okullu.
    Tebrikler, hiç bir okul çocuğunuzla sizin kadar ilgilenmez...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 392/1012 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •