Sayfa 472/1013 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sn ErsoyDelta;

Yazınız ya da analiz deyelim, tümüyle BİST ile ilgili.

Başlıkla bir ilgisi yok.

Ardından gelen onyüzbinmilyon grafik yerine adam gibi (işe yarayan, yormayan) bir tane dolar grafiği koysanız.

Ne kadar iyi olurdu değil mi?

2. Ersoy Bey, bu grafikler icin zahmet etmeseniz.

3. Aradaki korelasyonu gösterebilmek adına Bir kaç Ana trend hissesi
    Amerikan borsası grafiği
    alman borsası grafiği
    XU100 grafiği koymak gerekli
    çünkü ekonomide her Grafiğin bir biriyle mutlaka ilgisi vardır.örneğin
    XU100 dolar bazlı nerelere gelebilir ? diye bir yatırımcının görebilmesigerekli ki DOLAR'ın gidişatını anlayabilsin.
    kimileri kısa grafikelr ekliyor 1 aylık bilemediniz 3 aylık ben elimde imkan olsa 50 yıllık eklerdim ama imkan yok.
    çünkü GLOBALler ekonomik planlarını nerdeyse 10 yıllık yaparlar.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sn ErsoyDelta;

Yazınız ya da analiz deyelim, tümüyle BİST ile ilgili.

Başlıkla bir ilgisi yok.

Ardından gelen onyüzbinmilyon grafik yerine adam gibi (işe yarayan, yormayan) bir tane dolar grafiği koysanız.

Ne kadar iyi olurdu değil mi?

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Gercekten sen 15 yil once Turkiyede yasiyormuydun?...Turkiyede demokrasi standartlarinin geriye gittigini soyluyorsan demekki 15 yil onceki Turkiyenin demokraside bugunkiden daha ilerde oldugunu dusuniyorsunuz herhalde...yoksa benmi yanlis anladim?..
    şu cevabı verdiğine göre bu ülkede yaşamayan bence sensin.

sadece son 1 haftada olanlara bakman bile yeterli gerçekleri görmen için.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

yoğun grafik paylaşımları görüyorum, kendi içinde iyi olabilir ancak ne kadar anlam lı? sorusunu da sormamız gerekiyor. ya da tam olarak neyi gösteriyor. zira dolar/tl yi etkileyen bir çok riskli durum var, ve rasyonel yönetim olmaması dolayısıyla öngörülebilirlik çok çok az.

bu nedenle özellikle bizim gibi ülkelerde grafiklere bakarak hareket etmek riskler içerebilir. yatırımcılar buna çok dikkat etmeli. grafik mesela kısa vadeli aşırı satım ve alım bölgelerini gösterir, mesela son 10 yılda nerden nereye gelmiş onuda gösterir, ama ülke ekonomisini, enflasyonu, cari açık gibi noktaları düşünerek makro planlar yapmak ve bunlara göre pozisyon almak yatırımcının işi. özellikle para birimlerinde temel ekonomik parametreler, faiz kararları, dış ticaret dengesi gibi noktalar sürekli takip edilmesi gereken şeyler.

dolar/tl de bence TL nin orta uzun vadede zayıflamasına yönelik dinamikler ve öngörüler değişmiş değil, zira dış borç, işşizlik, enflasyon, cari açık gibi bir sürü olumsuzluk olduğu gibi duruyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    ARAPLAR'DAN 120 MİLYAR DOLAR

Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt: Yabancı yatırımcılar başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından da ciddi yatırım geleceğini düşünüyorum. Kısa ve orta vadede Arapların 120 milyar dolar ve üzeri yatırım yapacağı beklentisi var.
    Kaynak: http://www.star.com.tr/ekonomi/yatir...haber-1208896/

Hayal aleminde gezinmeyi bıraksınlar,
    Önce aşağıdaki kazığın hakkından gelsinler.....

Türkiye tarihinin en büyük kredisini alan Türk Telekom 290 milyon dolarlık Eylül 2016 taksidini ödeyemedi.
    Hükümetin 2005 yılında yüzde 55'lik hissesini blok satış yöntemi ile satarak özelleştirdiği Türk Telekom'un ödeyemediği borçlar, panik yarattı. Türk Telekom'un ana hissedarı konumundaki Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger Grubu'nun hakim ortak olduğu Oger Telekom, Türkiye'deki borçlarını ödeyebilmek için 2013 yılında çektiği 4.6 milyar dolarlık refinansman
    kredisinin eylül ayı taksidi olan 290 milyon dolarlık borcunu ödemeyerek, gecikmeye düştü.
    07tt
    Aralarında Deutche Bank, Citi gibi yabancı bankaların da yer aldığı konsorsiyumda Garanti Bankası ve Akbank gibi Türkiye'nin iki büyük bankası da dikkat çekerken, sektörde 1.6 milyar dolarlık kredi ile Akbank'ın Türk Telekom'daki en büyük alacaklı konumunda olduğu iddia ediliyor. Bu bankalar, kredi sözleşmesine göre alacaklarına karşılık olarak Türk Telekom hisselerini rehin alabilecek durumda. Saudi Grubu'nun yurtdışındaki bazı şirketlerinde iflas etmesi ile birlikte, krizin Türkiye'deki piyasaları da ciddi sıkıntıya sokabileceği belirtiliyor. Kredinin kullanıldığı tarihte 1.8560 lira olan doların dün itibarıyla 3.0800 liraya yükselmesi şirketin mali yapısını zorlayan önemli bir faktör oldu. Mayıs 2013'te borcu 8.5 milyar lira olan Telekom'un kredi borcunun kur farkı dolayısıyla dün itibarıyla 14.1 milyar liraya ulaşması geri ödeme sürecinin yönetilmesini iyice zorlaştırdı.

7. Niye 3 değil, 5 değil, 10 değil de 120? Atmanın da bir adabı olur arkadaş. Bunların kitleleri 3-5 i beğenmiyor herhalde minimum 100milyardan açıyorlar kapıyı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Niye 3 değil, 5 değil, 10 değil de 120? Atmanın da bir adabı olur arkadaş. Bunların kitleleri 3-5 i beğenmiyor herhalde minimum 100milyardan açıyorlar kapıyı
    Delik 400 milyar olunca, yamanın da uygun ebatta olması (uydurulması) gerekiyor...

Sayfa 472/1013 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •