-
Bir daha dolarmi
Yok arkadas sittin sene girmem artik zor yirttim sukur
-

Originally Posted by
virtue
ANCAAAAAK, Devletin çok acil ve çok miktarda dolara ihtiyacı olduğu bir dönemde bu kadar yüksek montalı olarak İTHALATI TEŞVİK EDEREK KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKMIŞ OLMADI MI?
Sonuçta devlet yabancıların ekonomilerine destek verip Alman, G.Kore işçisi fabrikasında güvenle çalışırken bizimkiler işsiz kalmıyorlar mı?
Yapılan ÖTV indirimi bildiğim kadarıyla 31 Aralık'a kadar geçerli. Yani devlet zaten ithal edilmiş ve stokta bekleyen araçlar için bu indirimi yaptı. Stokta o kadar araç birikmişti ki , indirim yapılmasaydı satış olmadığından devletin ötv geliri ciddi zarar görecekti. İndirim yılın son iki ayını kapsadığı için de yeni araç ithal edildiğini zannetmiyorum. Hatta stoktakilerin de önemli bir kısmı yine de satılamamış olabilir.
Yapılan hamle ithalatı arttırmadan ötv gelirini arttırmak için geçici olarak kurgulanmış gibi gözüküyor. Otomotiv iç piyasasını canlandırmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünmüyorum.
-

Originally Posted by
rxpu
Yapılan ÖTV indirimi bildiğim kadarıyla 31 Aralık'a kadar geçerli. Yani devlet zaten ithal edilmiş ve stokta bekleyen araçlar için bu indirimi yaptı. Stokta o kadar araç birikmişti ki , indirim yapılmasaydı satış olmadığından devletin ötv geliri ciddi zarar görecekti. İndirim yılın son iki ayını kapsadığı için de yeni araç ithal edildiğini zannetmiyorum. Hatta stoktakilerin de önemli bir kısmı yine de satılamamış olabilir.
Yapılan hamle ithalatı arttırmadan ötv gelirini arttırmak için kurgulanmış gibi gözüküyor. Otomotiv piyasasını canlandırmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünmüyorum.
Yeni araç ithal edilmiyor.
Türkiye geneli Toyota bayilerinde 1.6 life corolla ve yaris'in baz en boş modeli tükenmiş.
Neredeyse hiçbir ilde yok.
-
Bir günde yine %3 artabilen kur var.
Günden güne %0,20'lik artışlar ile uzun vadede 5'ten 7'ye gelmek başka bir şey.
3-5 günde çat diye yukarı gelmek başka.
İnsan hayatında da ekonomilerde de en kötü şey: belirsizlik.
-

Originally Posted by
rxpu
Yapılan hamle ithalatı arttırmadan ötv gelirini arttırmak için geçici olarak kurgulanmış gibi gözüküyor. Otomotiv iç piyasasını canlandırmaya yönelik bir hamle olduğunu düşünmüyorum.
Bu ÖTV indirimi de bana göre pek fazla değil.
Zaten 1600cc %40'la vergilendiriliyordu eskiden.
%60 yapıldı. Şimdi ÖTV indi hop %45. Yine zamlı.
Üstüne kur farkı da balı kaymağı.
Sıfır araç alacaksam seneye %30-%40 ÖTV indirimi olmalı.
Yoksa sıfır araba almam.
-
Chivas regal yudumluyor...
-

Originally Posted by
Purplee
Bu ÖTV indirimi de bana göre pek fazla değil.
Zaten 1600cc %40'la vergilendiriliyordu eskiden.
%60 yapıldı. Şimdi ÖTV indi hop %45. Yine zamlı.
Üstüne kur farkı da balı kaymağı.
Sıfır araç alacaksam seneye %30-%40 ÖTV indirimi olmalı.
Yoksa sıfır araba almam.
20 senede bir araba değiştirme taraftarıyım. Daha 4 senem var.
Son düzenleme : rxpu; 04-12-2018 saat: 21:10.
-

Originally Posted by
Webster
Bir daha dolarmi
Yok arkadas sittin sene girmem artik zor yirttim sukur
. ortalamayı dusurup kafa kafaya sattin galiba.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri