Sayfa 260/1000 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Plastik ve karton Ambalaj üreticisiyim ve ufak birkaç şey paylaşacağım.. malum yeni poşet kanunu.
    Sadece a101 i örnek alıyorum.8000 şube günde 500 poşet satsa ( kidaha fazla satar kesinlikle) 4.000.000 poşet eder.. 25 kuruştan 1.000.000 tl ..

Poşet tüketimini azaltan bir sistem doğal olarak karton, kağıta yönlendirir herkezi değil mi?

Çoğunuz bilmiyordur bugün gelen yeni kanunu..

https://m.haberturk.com/oyuncak-ve-t...254918-ekonomi

Karton ve kağıt ürünlerine %30 civarı ek vergi..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bunların desteklediğin tek yasasï sigara yasasıydı. Şimdi 2. Yasa bu oldu. Bu arada tv de nimet abla güreşini gösteriyor kuyruk uzamış gitmiş. Içeride 12 kişi çalışıyormuş dışarıda kuyruğu düzene sokmak için 13 güvenlik görevlisi koymuşlar. Gişenin sahibi sanırım her yılbaşı sağlam bi ikramiyeyi cebe atıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Bir ara ekmek de ambalajlı satılacak diye kanun çıkarttılar ama çok uzun ömürlü olmadı...
    Bu poşet işi de yürümez....
    Kimse poşete 25 kapik vermez....
    Ben vermem şahsen...
    Kasaya geldiğimde poşet başına 25 kapik isterlerse aldığım malları bırakır çıkarım...
    Zaten 50% zam yaptılar herşeye
    oyle yapacaginiza eski usul cantalardan tasiyin arabanizda....bence tepkiniz yanlis....uzun vadede bu kanun cok iyi herkesi zorlayacak disipline edecek....yillarca ingilterede market calistirdim inanin insanlar cok bilincli ozellikle ingilizler...save the world diyolar...ama bizim turkler hindistanlilar pakistanlilar hep sikayetciler 1 sogana bile poset istiyolardi....karsi cikacagimiza bireysel olarak desteklememiz lazim...

3.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    İthal karton ve kağıt için uygulanacakmıiş bu 30% ek vergi...
    Türkiyede tüketilen karton ve kağıdın ne kadarı ithal acaba...
    %70 en az.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by elektrikk Yazıyı Oku
    Bu yandas medyayimi ornek gosterdin

y.t.degildir..
    Yandas medya dediğin gazetedeki yazıyı okudum mu, Atatürk'ten bahsediyor, meclis tutanaklarını kaynak gösteriyor, içerdeki Misirin ve Yunan artıklarının neler yaptığını anlatıyor sanırım o Yunan artiklari bölünerek çoğalmaya devam ediyor.

5.  Alıntı Originally Posted by unsal Yazıyı Oku
    Sn.Albayrak enflasyon önlemede guclu performans yakalayacağımıza ınanıyoruz demiş..ekım kasımdada cari fazlalık verecek..dıye sürdürmüş..meyveler yavaş yavaş oluşuyor..ıyı olacak ınsallah..
    2001 krizinde de cari fazla vermiştik.

Güçlü TL istiyorsun, ama zayıf TL'den dolayı oluşan cari fazlayı başarı gibi gösteriyorsun. Bunları yazman için iyi maaş veriyorlar mı bari?

Biz almanya değiliz. Üretim artışından çok tüketim kısıldığından cari fazla veririz.
    Bizim cari fazla vermemiz yaşam standardımızın düşmesinin göstergesi.

Seni de BLOK listesine alalım şöyle.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6. Arkadaşlar birşeyi ciddi merak ediyorum.
    Şimdi misal enflasyon %50 iken %20 açıklanması,
    İşsizlik 30 iken 10 açıklanması vs vs.. bu tür rakamları yabancı bizim açıkladığımız rakamlara göre mi ülkemize parasını grtiriyor, yatırım yapıyor yoksa yurt dışında gerçek rakamları açıklayan bir kurum var mı ?
    Ve daha önemli bir soru gerçekten ciddi manada uzak rakamlar açıklanmaya devam ettiğinde en olumsuz durum ne oluyor acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar birşeyi ciddi merak ediyorum.
    Şimdi misal enflasyon %50 iken %20 açıklanması,
    İşsizlik 30 iken 10 açıklanması vs vs.. bu tür rakamları yabancı bizim açıkladığımız rakamlara göre mi ülkemize parasını grtiriyor, yatırım yapıyor yoksa yurt dışında gerçek rakamları açıklayan bir kurum var mı ?
    Ve daha önemli bir soru gerçekten ciddi manada uzak rakamlar açıklanmaya devam ettiğinde en olumsuz durum ne oluyor acaba?

bakınız Yunanistan krizi....yanlış veriler en sonunda patladı ve yaklaşık 2x 80 milyar euro luk bir bedele mal oldu.Sayın üye sizi tenzih ederek;genel bir mesajım 2.ci paragrafta...

Ayrıca bu topik dolar yükselişi ile ilgili konuların konuşulma alanıdır,siyasi görüşünü paylaşmak isteyen değerli üyeler lütfen konu açsınlar sayın sar ın yaptığı gibi,mantıklı yazılar varsa zaten insanlar takip eder,güncel gelişmeleri ve doların yükseliş veya düşüş trendini takip etmeye çalışırken,siyasi görüş pompalanması veyahut insanların ajite edilmesi hoş değil,kaldıki forum kuralları açık ,yöneticilerimiz umarım burayı takip ediyordur

8. Bakın kimse kriz olsun istemez. Hele hele benim gibi maaşlı kesimden iseniz zinhar istemezsiniz. Çünkü mevcut enflasyonun 3 te 1 i kadar maaşınıza zam ya alıyorsunuzdur ya almıyor.

Ama görünen köy kılavuz istemiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun ekonomik buhranını yaşıyoruz ve yaşayacağız. 2019 daha da ağırlaşacak şartlar

2017 yılından bu yana krizdeyiz zaten. 2017 de bir nevi parasal genişleme yapılarak bunun üzeri örtülmeye çalışıldı. 180-200 milyar liralık KGF ve çok büyük miktarda dış borçlanma karşılığı Türk Lirası ile piyasa TL ye boğuldu. 2016 yılında sadece 9 milyar dolar artan dış borç 2017 yılında 46 milyar dolar birden artmıştır. Tabi böyle bir durumda Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi kaçınılmaz sondur.

2018 Ağustosuna kadar da bu politika devam etmiştir. Davulla zurnayla gelen kur şokundan sonra ise tam tersi politika izlenmiş ve faizler çok yüksek miktarda arttırılmış ve para arzı sonuna kadar kısılmıştır. Ama fakat lakin başı kesik tavuk gibi hızlıca 180 derece dönüş yaparak aldığımız kararların vahim sonuçlarını gördük görüyoruz ve maalesef göreceğiz.

Yani Fedin 10 yılda yapmaya çalıştığını biz iki yılda yaptık.

Şimdi bazı arkadaşlar Fed sıkıştı Abd ekonomisi resesyona girecek ehü ehü diyorlarda bizim şu anki durumumuz en az 10 kat daha vahim. Hatta gülmek yerine Abd ve ana ihracat kapımız olan AB ülkelerinde işlerin iyi gitmesi için topluca dua etmemiz gerek. Biz bu haldeyken isteyeceğimiz son şey küresel bir sıkıntıdır.

Birde hazine bütçesinden bahsetmek lazım. Şöyle iyi açık rakamını yakaladık demek ne kadar gerçekçi. Bu yılın bütçesine ek kalemler:

Geçen yıl ihtiyaç olmamasına rağmen seçimler göz önüne alınarak fazladan borçlanılıp bu yıl harcanan 30 milyar tl

Bedelli ve imar barışından gelen 20 milyar TL

İşsizlik Sigortası Fonundan harcanan 18 milyar TL

Hazinenin borçlandığı 8.5 milyar dolar. TL karşılığı ortalama kurdan 41 milyar TL

Vergi affından gelen ve DIBS ile borçlanılan meblağı hesaba katmıyorum.

Kabaca 110 milyar lira. 60 milyar lirada açık desek 170 milyar lira bu yıl için. Artı DIBS ler

Buna rağmen ödenek bulamayan kamu kurumları, hak edişini alamayan müteahhitler, duran yatırımlar.

Bu kafayla devam edersek, fazla değil bir kaç yıl içerisinde kamu bütçesininde allak bullak olduğunu göreceğiz.

Sayfa 260/1000 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •