Sayfa 40/153 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 313 - 320 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1. Cok guzel bir analiz tebrikler her hisseni bu sekilde resimleyip oyle at hem digerleride faydalanir hemde neye dayanarak aldigini anlamis oluruz.

Benim bile ilgilimi cekiyor. Pd dd dahada ucuzlayabilir mi ucuzlar ama oz kaynaklarda dusus olmadigi sure bu pd dd buralarda kalmaz. Ve orta uzun vadede ciddi kazanclar elde edebilirsin.

Bu stratejiyle duzgun bir bicimde gittigin surece senin kaybetmene ihtimal dahi vermiyorum.

Cari deger son bilancoyu yani 2018 09 u temsil eder hepsini 09 yapip oyle baksan daha dogru olur birdahakine
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Cok guzel bir analiz tebrikler her hisseni bu sekilde resimleyip oyle at hem digerleride faydalanir hemde neye dayanarak aldigini anlamis oluruz.

Benim bile ilgilimi cekiyor. Pd dd dahada ucuzlayabilir mi ucuzlar ama oz kaynaklarda dusus olmadigi sure bu pd dd buralarda kalmaz. Ve orta uzun vadede ciddi kazanclar elde edebilirsin.

Bu stratejiyle duzgun bir bicimde gittigin surece senin kaybetmene ihtimal dahi vermiyorum.

Cari deger son bilancoyu yani 2018 09 u temsil eder hepsini 09 yapip oyle baksan daha dogru olur birdahakine
    eyvallah erhan hocam mutlu ettin beni
    yalnız bu resim atma işi meşakkatli biraz kurum interneti izin vermiyor cep telefonu netini bağlıyorum biraz sıkıntılı. bir de telif hakkı gibi bir sıkıntı olmaz değil mi?
    burda da bir sorum olacak ben hep ilk çeyrekleri seçiyorum orada bir hata yapıyorum anladığım kadarıyla. tüm cari yılın toplamı için 12 yi mi seçmem gerekli.
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

bir de tavhl yi atalım o kadar söyledik. erhan hocam da değerlendirmişti hisseyi.

pp/dd değeri son yıl ortalamasının üç kat altında.hatta 2008 kriz seviyesi diyebiliriz. 1.1 şu an 1,3
    net satış ve karlılığını arttırmaya devam ediyor. yabancı para varlığı yükümlüğünden aşağı-yukarı yüzde 50 daha fazla.son beş yıla göre satışlar neredeyse üç katına çıkmış. öz kaynak artışı neredeyse beş katına yaklaşmış.
    ahl'nin yıl sonu kapanması dolayısıyla yüzde 50 yolcu düşüşü olacağı söylenmiş ceo bu yüzde 50'lik kaybın yine yüzde 50'sini antalya havaalını vb karşıladıklarını kalan yüzde 50'yi alacakları iki ihale ile karşılayacaklarını söyledi. hisse şu an ciddi ekonomik sıkıntılar olmasına rağmen hala iyi yerde sayılabilir. zirvesi 30 ağustosa göre de yüzde 50 lik bir değer kaybı var. isteyenler yeni yılı bekleyebilir. ihaleyi aldığı zaman hisseyi zaten bu fiyatlardan alamazsınız. ihaleler alınmasa bile yolcu kaybının yüzde 50 si karşılanmış durumda ve pp/dd değerleri inanılmaz dip noktalarda. ben ay sonu alacağım.
    selametle...

Gayet guzel bende porfoyume son seklini verdim
    Trakya
    Isdemir
    Borusan mannesman eski kagitlarim
    Digerlerini sattim
    Erdemir
    Pegasus
    Petkimi ekledim
    Bu 6 hisse uzerine surekli aylik kademeli ekleme yapacagim inşallah

5. Nacizane erdemir ve isdemir aynı anda portföyde olacaksa ağırlıkları diğer hisseler kadar diğil de diğer hisseleri yarışı kadar olmalı. Böylece demir çelik sektöründeki olası gerilemelerde portföy daha az etkilenmiş olur.

Haklısın zaten isdemir aliyordum erdemir almiyordum son dususlerle arasindaki makas baya kapandi isdemir ile erdemirin bu yüzden birazda erdemir aldim

7. Oz sermayeyi soyle dusun.

1. Ceyrek 200 tl kar etti oz seemaye 1200 oldu diyelim
    2. Ceyrek 200 tl kar etti oz sermaye 1400 oluyor

Eger sen 4. Ceyrekle 3. Ceyregi karsilastirirsan

4 ceyrek tum karlari kapsarken 3. Ceyrek 3 donemin karini kapsadigi icin sanki dusukmus gibi gorunecek.

Mesela tavhl da gerci yine yusekmis ne manyak buyumus hisse

Cari degerde 7000 ama bu sadece 3 donemin karini kapsiyor.

Ancak 2017 12 olan 4 donem karini kapsiyor.

Her ikisinide ayni donemle karsilastirirsan haksizlik etmemis olursun 2018 3 e bakiyorsan 2017 3 ilr karsilastiracaksin ikiside 1. Ceyrek kari eklenmis hali oluyor.

Su an 09 lar var 12 ayliklar ocaktan sonra gelir.

En iyi degerlendirme 09 lar arasinda o yuzden 09 lari secerek bak

Yillik bazda duzenli bir artis varmi vesair diye

Tavhl ozamanlar ihaleye girmemisti. Bence adamlar akilli maliyet kar hesabi yapiyorlar uygun degilse riske girmiyorlar hic.

Tavhl ucaklarda yemek filan veriyor sadece tr de degil bir suru ulkede bu isi yapiyorlar olay sadece hava alanindaki yemek meselesi degil ucak icindekileride bunlar yapiyor.

Faaliyet raporunu acip oku cunku uzun vadeli aldigin icin bunlari bilmen onemli nasil ki araba alirken ozelliklerini sayabiliyorsun klimasi var abs esp var diyorsan biri sana tavhl dedigindede.

Faaliyet raporundan ogrendiklerini sayabilirsin zaten bilancosunu biliyorsun.

Senle konusurken bimastan bahsetmistim faaliyet raporunu okudugum icin biliyorum her ay 3 magzami ne aciyorlar misirda da magza aciyorlar sadece turkiyede degil.

Bunlari bilmekte iyi birsey faaliyet raporlarini oku hem zevkli de kendini ceo gibi zannediyorsun bimden alisveris yapmaya gittiginde kapiyi acis seklin bile degisiyor elemanlar guzel calisiyormu acaba filan diye kontrol ediyordum.

Mubarek sanki bimin tumu benimmis gibi halbuki hepi topu 1000 lotun var heheh.

Neredeyse faaloyet raporlarini cikti alip mavi klasorlere dosyalayacaktim kendimi sirket yonteiyormus havasina sokacaktim.

Guzel.bir his zevkli
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

iki demir tutmak bana da çok mantıklı gelmiyor. son hali güzel olmuş bence bir kaç tane daha ekleme yapmanız daha iyi olabilir otomotiv beyaz eşya toptan veya market zincirleri olabilir. portfoyünüzü altın dolar bes artık hangisi daha çok işinize geliyorsa bölmenizi tavsiye ederim.
    pegasus çok güzel duruyor ama bu hisseyi neden bu kadar yamultmuşlar anlamadım. erhan hocam bir fikriniz var mı?
    müsait olduğunuzda bir inceleyebilir misiniz?

Sayfa 40/153 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •