Sayfa 24/469 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon
Arama sonucu : 3748 madde; 185 - 192 arası.

Konu: GENYH - Gen Yatırım Holding A.Ş.

1. Bakalım bu isin sonu nereye gidicek? Fabrika da isler iyice durdu galiba. Artik hic foto moto soylenti gelmiyor. Ytd.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by define Yazıyı Oku
    Murat bey, yazı karakterinizden kaynaklı olabilir, yazınız okunmuyor

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/601687

Madde 376 – (1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

(2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

(3) Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki, iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur.[*]

6335 sayılı Kanun’un 16. maddesi ile üçüncü fıkra değiştirilmiştir. Fıkranın değişiklikten önceki hali şöyleydi; ‘‘Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkarttırıp denetçiye verir. Denetçi bu ara bilançoyu, en çok yedi iş günü içinde inceler ve değerlendirmeleri ile önerilerini bir rapor hâlinde yönetim kuruluna sunar. Önerilerde 378 inci maddede düzenlenen erken teşhis komitesinin önerilerinin de dikkate alınması şarttır. Rapordan, aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister; meğerki, iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru iflas bildirimi olarak kabul olunur.’’

YTD...
    Son düzenleme : Murat DOĞAN; 19-04-2017 saat: 14:34. Sebep: İMLA

3. Yine aynı Murat bey, telefondan bakıyorum. Evde bilgisayardan bakarım, o zaman okunur belki. Zahmet oldu, teşekkürler

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayın Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat uslu o dışarıdan bulacağınız uzman kişilere söyleyin Mizanlara iyi baksın , Yine o uzman kişilere buradan duyrulur.
    ***** Genpower JENERATÖR İLE PINAR JENERATÖR ARASINDA yapılan ticari faaliyetlerde birbirlerine uygulanan fiyat marjından kaynaklanan alım ve satımlarda Genpower Jeneratör 4.936.458,00 tl zarara uğratılmıştır. Bu parayı Müjdat uslu yada Pınar Jeneratör şirketimize ödeyecek mi.
    öncelikle yönetim kurulunda bunla ilgili bir karar alsaydınız ya gittinizde TTK 376 MADDESİ YAPILACAK İŞLER hk. " KARAR ALIYORSUNUZ. ELBET BU GENEL KURUL YAPILACAK BİZDE ORADA SORACAĞIZ. İNSAN KENDİ ŞİRKETİNİ DOLANDIRIR MI KANUN ÖNÜNDE BUNLARIN HESABI VERİLECEKTİR .DEVLETİMİZ BİZİ KORUYACAKTIR İNŞALLAH. YTD..
    Son düzenleme : Murat DOĞAN; 19-04-2017 saat: 14:55. Sebep: imla

5. Borca batık bir anonim şirketin iflas için ticaret mahkemesine başvurmadan önce kurtulabilmesi için dört yol vardır: Birincisi, TTK.m139’daki şartlar dâhilinde başka bir şirket ile birleşmesi; ikincisi, sermayenin tamamlaması (yukarıda 2/a); üçüncüsü, bazı alacaklıların sırada sona gitme beyanında bulunması ve sonuncusu iflas ertelemesidir.

Dikkat edilecek olursa yukarıdaki seçenekler arasında sermaye artışı bulunmamaktadır. İster taahhüt ister iç kaynakların dönüştürülmesi yoluyla yapılsın, sermaye TTKm.376 (2) veya (3) anlamında karşılıksız kalmış ise sermaye artışı yapılamamaktadır. (GTB’nin 15.11.2012 tarihli ve 28468 sayılı RG’de yayınlanan tebliğin 6.2 maddesi)

***** Yapılan araştırmalarda tarihte faizi ilk olarak, Sümerlerin MÖ 3000 yıllarında kullandığı tahmin edilmektedir. Yaklaşık 5000 yıllık tarihi olan faiz ilk olarak borç verilen tohumların geri alınırken, %20 daha fazla oranda alınmasıyla ortaya çıkmıştır.

Faiz; bir borç anlaşmasının satışı sonucu elde edilen veya üretim amaçlı girdi olarak kullanılan sermayenin getiri oranıdır. Bu iki anlam iktisadi açıdan birbirlerinden farklı değillerdir ve iktisatçılar tarafından faiz olarak nitelendirilirler

Bazı inanışlara göre faizin haram olduğu ile ilgili bilgiler varken bazı inanışlarda bu konu bazı standartlara dayandırılmıştır. Hıristiyanlığın ilk kitabı olan Luka incilinde faiz haram kılınmıştır. Yahudilerde ise faizle ilgili çifte standart mevcuttur. Kendi din mensupları arasında faiz almak haram kılınmışken yabancılardan faiz almak serbesttir.

3234_faizBazı inanışlara göre de kendisinden fakir olandan faiz almak haramken kendisinden zengin olanlara faiz vermek serbesttir. Günümüzde yatırımcılar faizi yatırım aracı olarak görmektedir. Bankalar faizi sermayenin karı olarak görmektedir. Faiz ile borçlanan kişi ve kurumlarda faizi borç olarak görmektedirler.

Faiz borçlanma sisteminde yapılan anlaşmada mantık dışındaysa eğer, (tefecilerle olan alışverişlerdeki gibi) bileşik faizde anapara ödeme imkanını ortadan kaldırabilir ve bu nedenle iflasa neden olabilir..

Geçmişte Amerika da mortgage kredilerinin yanlış kişilere verilmesi ve faiz oranlarındaki adaletsizlik yüzünden ülke ekonomik olarak gerilemiştir.

Ülkemizde faizin yönetimini T.C. merkez bankası yapmaktadır. Faiz yönetimi eğer yanlış yapılırsa ülkede refah seviyesi düşebilir.

Yine Devletimiz Krediyi Kimlere Nasıl Verileceğini İyi Belirlemezse Yada Kanunlar nezdinde açıklık varsa onu kapatmazsa olanlar belli işte yaşıyoruz. Ben burda yine sorumluluğun büyüğünü devletimize yüklüyorum SPK yatırımcısını korumalı 80.000.000 milyonluk ülkede 1 milyon borsa yatırımcısı var .. Bu 1 milyonun 500.000 kişide Kötü Yönetim ve Nitelikli dolandırıcılık yapan şirket yöneticileri yüzünden batmaktadır. Devlet sonra diyor ki gel yatırım yap ; Bundan sonrasını siz değerli yatırımcılara bırakıyorum.. Sizce Kim Haklı Sizce Kim Suçlu Sizce Kim Kazanıyor. ? YTD

7.  Alıntı Originally Posted by manyax Yazıyı Oku
    Bakalım bu isin sonu nereye gidicek? Fabrika da isler iyice durdu galiba. Artik hic foto moto soylenti gelmiyor. Ytd.

sn. manyax bu fabrikayı aradım ve yeni müşteri temsilcisi ismail bey ile görüşmek istedim. fakat kendisi iş yoğunluğu nedeniyle yerinde değildi. Sağolsun sekreter hanım sorduğum bir kaç soruya cevap verdi.Ben ankara'ya uzak olduğumu ve gelemediğimi söyledim kendisi de fabrikada üretimin normal devam ettiğini söyledi. ben yurt içi satışları acaba biraz düştü mü dedim, o da bu konuda bilgisi olmadığını söyledi. ben de sizinle paylaşmak istedim.
    yatırım tavsiyesi değildir..

8. İşin ilginç tarafı; açıklamalar Genpower Jeneratör adına yapılırdı veya hiç yapılmazdı. Bu sefer Genyh olarak yapılmış...

Sayfa 24/469 İlkİlk ... 1422232425263474124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •