kolay değil tarihi zirve var önünde alt tarafı sağlam olmalı ki inşallah tarihi zirveyi egale edip yeni zirvelere yelken açsın
aynen. konuyu grafik üzerinde açalım.
http://i.hizliresim.com/dPDdbZ.png
Grafik Yorumcusu
Teşekkürler sn.ToKKan. Paylaşımlarıniz bizim için çok degerli. Yeri geldikçe ve müsait oldukça devamını bekleriz. Saygılar.
elinize sağlık sn ToKKan. benim kısaca "sağlıklı" diye bir cümlede ifade ettiğim durumu detaylıca ve etraflıca resmetmişsiniz. sadece şu farkı ifade etmeliyim: fetö bağlantısı nedeniyle istikbal grubunun başına gelecekleri tahmin etmem ve böylece yataşı farketmem 2015in ilk ayları idi ve fiyat 1,50lar civarındaydı o zamanlar. sizin verdiğiniz grafik 2016 ekimden başlıyor. 2016 ekiminden önceki ayları da (2015in tamamı da dahil) incelediğinizden eminim. oralarda da benzer şeyler olduğunu gözlemlemişsinizdir. kimsenin öngöremediği bir durum vardı sadece 15 temmuz 2016da. neyse ki Allah'tan fetöcüler başaramadılar ve orada da trent bozulmadı. mazallah o gün başarılı olsaydı fetöcüler... bunu düşünmek bile istemiyorum.
yeni zirveler için bence bazı şartlar var sn slm333. şöyle ki: 2017-1Ç gelir tablosunda beklediğim gibi satışların arttığını ve de bunun doğrusal olarak "dönem net karı"na yansıdığını görürsem, sorun yok ve de yeni zirveler "muhtemel"dir diyebilirim kendi adıma. ama şöyle olursa: satışlarını beklediğim gibi artıramamışsa veya satışları artmış ama çeşitli (amiyane tabirle) alavere-dalavereler ile (misal: tuhaf şekilde pazarlama giderlerinin 3-5 katına ve/veya genel yönetim giderlerinin 3-5 katına çıkması gibi) artan satışların uygun bir şekilde "dönem net karı"na yansımadığını görürsem, benim açımdan yeni zirveler hoş bir hayalden öteye geçmez. ve yataş maceram sona erer.
Yer İmleri