Sayfa 621/1012 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,961 - 4,968 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hocam anlatamıyorum size dünyada her toplumda vasıfsız işgücü olacaktır,onlara ne kadar ücret vereceğiz.Bu rakam ne kadar düşük olsa o kadar iyimidir.Misal bugün yetki sizde olsa 1600 lirayı 1000 liraya düşürürmüydünüz.Öyle ya iran,çkoslovakya,gürcistan falan var onlarla rekabet etmek için 1000 lira vasıfsız işgücüne versek daha iyi olmaz mı.Sizin aklınızda bir rakam varsa bari onu yazın.Misal şirketinizde getir götür işleri yapan bir işçiniz var kaç para alsa sizce mantıklıdır.
    Asgari ucretin yuksek olmasi isveren icin nasil dezavantaj ise dusuk olmasi da bir dezavantajdir.

Bana 2000 birim para verse ben o ay 2000 birim harcarim ve paranin dolasim hizi artar, bu da buyumeye katki saglar ama bana 1000 birim para verirsen ben o 1000 i harcayabilirim ve uretim yavaslar, tuketim duser, piyasa da ki para arzi azalir.

Bu noktaya gelinmeden onlem alinmasi gerekiyordu.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şaşırtıcı gelebilir ama bakıcı ücretleri serbest piyasada belirleniyor ve İstanbul'da 600 USD-700USD arasında diye biliyorum.
    E demek ki 2000 lira çok para değil))))))) işçiler o rakamı istemekte haklı.Evde annenize baksın diye verdiğiniz parayı zonguldakta madene inen adama niye vermeyeceksin ki.

Bir mühendis günümüzde eğer gerçekten mühendislik yapıyorsa 5000TL'ye çalışma şansı yok. Ya 10.000TL ve üstü alacak ve işini yapacak ya da meziyetleri eksik olduğu için o işini yapamayacak ve işsiz kalacak. arada bir kademe ne yazık ki yok.

O iş segmentindeki zorluk ta bu.
    O zaman çoğu mühendis işsiz değil mi.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E demek ki 2000 lira çok para değil))))))) işçiler o rakamı istemekte haklı.Evde annenize baksın diye verdiğiniz parayı zonguldakta madene inen adama niye vermeyeceksin ki.
    Maden işçisi vasıfsız işçi olarak kabul edilemez. O nedenle asgari ücret aldıklarını sanmıyorum. Eğer alıyorlarsa orada lokal olarak fazla iş gücü arzı oluşmuştur.

NOT: Maden işçiliğinde asgari ücret farklı. Sanırım daha 2014 yılında net 2000TL olarak belirlenmişti. Şu anda da maden işçileri için resmi asgari ücret 3000TL veya çok daha yüksek olmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    O zaman çoğu mühendis işsiz değil mi.
    Evet ülkemizde çok sayıda işsiz mühendis var ya da mühendislik yerine teknik satış pazarlama ve operatörlük görevlerini yürütüyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Aslında varmaya çalıştığım nokta şu.Kapitalizmin doğası kar maksimizasyonuna dayalıdır.Yani sizden ucuza çalışan varsa o gelir sizin işinizi alır.Buna engel olamazsınız.Vasıfsız işgücünde çok daha acımasız ve gözle görülür olan bu olay aslında her kademede ve her işte vardır.Kar olayında tek etmen işçi ücreti değil,maliyete etki eden, elektrik parasına ,devletin aldığı vergiye,hammadde fiyatlarına veya işyeri kirasına itiraz edemeyen işveren, işçi ücreti işin içine girdi mi maliyeti kısmak için hemen işçi maaşına göz dikiyor.Çünkü en zayıf halka o.Bu yanlıştır arkadaşlar.Bu eninde sonunda herkesi vurur.Giderek dolar bazında daha kaliteli işi daha ucuza yapmak zorunda kalırsınız.Kapitalizmin ana sorunları gariban işçinin ücreti ile çözülmez,çözülür diyen de benim aklıma göre bu işi bilmiyor.

Asgari ücretin çok öenmli bir işlevi var ,asgari ücret aslında toplumun refahını ölçen bir seviye.Yani bir mühendis bir doktor bir öğretmen maaşını asgari ücretle kıyaslar.Asgari ücrete oranla maaşı düşerse huzursuz olur.Kiralar ,fiyatlar genelde asgari ücretle belirlenir.Asgari ücret serbest bırakılmamalıdır .Çünkü patron işsizlik olgusu karşısında her zaman daha ucuz işçi bulma imkanına sahiptir.Bu olguyu çok zorlarsak da toplumsal huzur kaçar.Gasp ,hırsızlık,adam kaçırma,fuhuş pek çok şey artar.Fazla kapitalist olmak iyi değildir.)))))))

Maden işçisi vasıfsız işçi olarak kabul edilemez. O nedenle asgari ücret aldıklarını sanmıyorum. Eğer alıyorlarsa orada lokal olarak fazla iş gücü arzı oluşmuştur.

NOT: Maden işçiliğinde asgari ücret farklı. Sanırım daha 2014 yılında net 2000TL olarak belirlenmişti. Şu anda da maden işçileri için resmi asgari ücret 3000TL veya çok daha yüksek olmalı.
    2000 desen millet madene inmez mi.Somada ölen işçilerden birinin ailesine sormuşlardı tv de ,devletten bir isteğin var mı diye kadın oğlumu babasının yerine işe alın kredi borcumuz var demişti.Eh 2000 desende inecek madene 1600 desen de mecbur çünkü.

Sayfa 621/1012 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •