Sayfa 491/1013 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,921 - 3,928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Eurobond u benimle konusabilirsiniz....

nominal degerini 1000 usd desek icinde 120 usd da kupon icin biriken faiz olmustur (stopaj sifirdir) bunu alabilmek icin nitelikli yatirimci olunmalidir vs vs..

47 gun sonra size 35usd odenecektir her bir pay icin 3 tane alsaniz 105 usd alirsiniz (47gun sonra)..
    Hic artmayacagini baz alirsak bond degeri 1120-35 esittir 11185 usd olur..
    her sene 5 haziran ve 5 aralik ta 35usd alirsiniz her bir bond ile
    2017-18-19 yillari icin 2ser ve son sene olan 2020 de bir kupon alirsiniz (35usd)

Sozun ozu 1130 usd verip; 7 x 35 = 245 usd kupon ve 1000 usd anapara elde edersiniz..

1130 usd ile alip bunu alip hic cikmadan beklerseniz 5 haziran 2020 de elinize toplam 1245 usd gecer....

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Bu Eurobond işinden anlayan arkadaş var mı?

İş Bankası Eurobondu:

Ben bu eurobondu 1120 dolara alsam ve 2020 yılı Haziran ayına kadar beklesem vade sonunda

ne kadar elime geçer?

Kod-Vade 643 -05/06/2020
    Para Cinsi USD (Sabit Faizli)
    İlk Kupon Vadesi : 5.6.2017
    Kupon Vadeye Kalan Gün: 47 gün
    Kupon Faizi - (dönemsel- %) : 3.5
    Kupon Dönemi : 6 Ay
    Bankamız Alış Fiyatı : 1,120 dolar
    Bankamız Satış Fiyatı : 1,130 dolar
    Getirisi(%) : 3.46
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Bende biriken ESB yi istedim ama kendi istifa etmis oraninda odeyebilecekler, ona gore bir dilekce yazacagim,
    umarim olur da ufak ta olsa bi para gelir cebim isinir.........

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bazen cok cok asiri nadirde olsa TR de yasamadigima sukrediyorum

cok nadir

20 yıllık kıdem tazminatının 6 maaş kadar olması

https://eksisozluk.com/20-yillik-kid...i--2934101?p=1

Izne gelecegim neler diyorsunuz yaw, yapmayin boyle ciddi ciddi korkuyorum gelmeye........

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Bu ulkede dolarin su an 4.20 uzerinde olmasi lazimdi
    Ulkede ne adalet ne hukuk ne huzur guven hicbirsey kalmadi.
    Koy muhtari secimleri gibi hirsizlil yapip kazandilar koskoca ulke ne hale geldi yazik

Ozel sektor bono ve tahvil var, kira sozlesmesi var, degisken kuponlu var, sabit var, enflasyon a endex li var...

Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    %14 yetmez en az %20 olmalı.

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ozel sektor bono ve tahvil var, kira sozlesmesi var, degisken kuponlu var, sabit var, enflasyon a endex li var...
    Sn.Servetbey özel sektör tahvilinden nisbeten yüksek faiz içerisinde var olan risk sebebiyle siz bunu biliyorsunuzdur mutlaka ama sadece burada yazılanlara göre pozisyon alan bazı insanlar var, bu tarz küçük nüanslarında yazıya eklenmesi lazım bence,

mesela ülkemizde ödenmeyen özel sektör bonosu var insanlar buna göre yatırım yapmalı bence bu riske bu prim pekte tatminkar olmayabilir
    Son düzenleme : lutfu001; 20-04-2017 saat: 09:48.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Baştan belirteyim ne tavsiye veriyorum nede al-sat-tut diyorum. Ben şahsım olarak bu dönem hiç ama hiç özel sektör tahvil veya bonosuna bulaşmam isterse %25 faiz versin. AYNES`çiler iyi bilir ne demek istediğimi...
    NOT: Depremlerin kesin zamanını bilmek mümkün değil der bilim adamları ama hemende eklerler , şu şu dönem içersinde olma olsalığı şu kadar diye...

7. 3.65 in altı 3.55 3.60 aralığını yeniden gündeme getirir..

Tabi normal durumlarda..

Bu ülkede neyin ne zaman olacağı belirsiz olduğundan rezil olma da var işin sonunda..

Ama görünen ..dolarda satıcılar....zar da sağlam gevşedi..Şu çok meşhur DXY de 100 ün altında..

AB tahvil alımını ne zaman sonlandırıyor ? Bilen var mı..Eylül mü ?

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Baştan belirteyim ne tavsiye veriyorum nede al-sat-tut diyorum. Ben şahsım olarak bu dönem hiç ama hiç özel sektör tahvil veya bonosuna bulaşmam isterse %25 faiz versin. AYNES`çiler iyi bilir ne demek istediğimi...
    NOT: Depremlerin kesin zamanını bilmek mümkün değil der bilim adamları ama hemende eklerler , şu şu dönem içersinde olma olsalığı şu kadar diye...
    99 yılında neredeyse bütün deprem uzmanları 2009 yılına kadar İstanbulda 8 şiddetinden büyük bir deprem olacak diyorlardı ama 2017 yılına geldik ve hala öyle bir deprem olmadı. (İyi ki olmadı ama geleceği kimsenin bilemeyeceğini örneklemek için söyledim)

Sayfa 491/1013 İlkİlk ... 391441481489490491492493501541591991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •