Sayfa 189/612 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 4896 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    .
    bu yaptığım yorumları kimse bilmez ve yapamaz. zaten
    sizde onun için bana kızıyorsunuz.

12 Aylık bilanço benim tahminim kesinlikle 40 milyonun Altı olacak.
    ben 30 milyonun bile altı olacağını ttahmin ediyorum.
    bu tabiki sadece bir tamim.
    en iyimser taminim bu.
    göreceğiz.
    ben hiç yanılmadim.
    Hiç yanılmayan(!), duayen(!) ve de üstad(!) hazretleri Petun'un 12 aylık karını en iyi ihtimal ile 40 milyon altı olarak tahmin ediyor. Hiç yanılmamış ya, göreceğiz.

Petun karını daha önce sormuştu, Emirhan arkadaşımız 48-50 milyon civarı tahmin etti, ben de el yükselteyim, 52 milyon tahminim var.

Bakalım "hiç yanılmayan" üstad hazretleri mi haklı çıkacak.. Bu da burada dursun, lazım olacak...
    Himmete muhtaç bir dede, gayrıya nasıl himmet ede.
    Yazdıklarımız hiç bir şekilde YTD.

Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Yemin Ederim ki
    Ben kimsenin Adamı
    Değilim.
    Tekrar Diyorum Ben kimsenin Adamı değil günah Almayın .
    iftira atmayın yazık.
    En büyük yemin ederim ki
    kısa yazıcam.
    Benim dediğim ne yanlış
    Ne yalan
    borcu 183 milyon
    değil de yaklaşık 200 milyon demişim ki
    görecegız 12 Aylık
    bilançolarda borcu kesin
    200 milyonu geçecek
    ben bu işleri iyi bilirim.
    görecegız el mi yaman
    bey mi yaman
    görecegız beyler göreceğiz
    şimdi havandan su dövüyoruz.
    yazı kalır .
    bu yazıları saklayın
    son
    ben hiç birzaman yanlış
    yorum yapmadım.
    hep doğruları yazdım
    onun için kızıyorsunuz.
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Sayın duayen,bunlar golgelerinden korkan,hisseyi cilalayıp,vitrine koyan,veya denize ağ atıp,okeye 4.adam arayan, kronik kimselerdir,
    Bundan önceki yazılarınız, özellikle Emirhan pazarlama,ya yorgan olsun, malum kış ayı, çeker üstüne,horul horul........
    Neyse, eyyyy Emirhan pazarlama...
    Kurduğun senaryolar,film olsa,en iyi kaktüs ödülü alırdın...
    Anladın onu sen......
    bu arkadaşlar iyi niyetli olsalar, benim tahminim bu ama umarım siz haklı çıkarsınız gibi bir yaklaşım içinde olmaları gerekir. üstteki arkadaşın ana dili türkçe değil. diğeri ise hisseye sahip çıkan emirhan arkadaşı forumdan kaçırmak için hakaret ediyor, pazarlamacı diyerek itibarsızlaştırmak istiyor. grubun başka bir üyesi daha var.
    sırf yaşar grubuna siyasi nedenlerle kızdıkları için yazıyorlar desem, gelip burada yaşar a giydirip giderler. süreklilik olmaz ve ürünlerini almadıklarından bahsederler. bunların niyeti başka.
    acaba diyorum, yaşar borcu için şirket satma görüşmeleri mi yapıyor. sizce en kolay hangi hissesini satar? petunu 10 dan satar mı?

3.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bu arkadaşlar iyi niyetli olsalar, benim tahminim bu ama umarım siz haklı çıkarsınız gibi bir yaklaşım içinde olmaları gerekir. üstteki arkadaşın ana dili türkçe değil. diğeri ise hisseye sahip çıkan emirhan arkadaşı forumdan kaçırmak için hakaret ediyor, pazarlamacı diyerek itibarsızlaştırmak istiyor. grubun başka bir üyesi daha var.
    sırf yaşar grubuna siyasi nedenlerle kızdıkları için yazıyorlar desem, gelip burada yaşar a giydirip giderler. süreklilik olmaz ve ürünlerini almadıklarından bahsederler. bunların niyeti başka.
    acaba diyorum, yaşar borcu için şirket satma görüşmeleri mi yapıyor. sizce en kolay hangi hissesini satar? petunu 10 dan satar mı?

Sayın Şef sayfada sizin gibi aklı başında insanları görmek güzel. Diğer destek olan arkadaşlara da teşekkürler.

Herkesin bu iki arkadaşın niyetini doğru anlaması beni memnun etti.

Evet hepimizin soruları aynı , bu üçlü , terzico , grand2023 ve demlikeyf rumuzlu arkadaşlar neden adam başı 3000 paylaşım yapmış ve nden hepsi Yaşar hisselerinin sayfalarına ?

Zaten bu sorulara da cevap verdikleri yok. Biz efsaneyiz , KY dostuyuz , üstadız gibi boş ve manasız sözleri tekrar edip duruyorlar.

Terzico kardeşin sadece kibarlığını kaybetmemeisinden dolayı takdir ediyorum. Evet Türkçesinde bir sıkıntı var yazılarından belli bu. Bir arkadaş Almancı demişti sanırım doğru.

Beni kaçırmak istemelerine gelince. Merak etmeyin 3-5 cahile pabuç bırakmam. Ama sayfadaki diğer arkadaşların desteği de ayrı motivasyon oldu. Yalan yanlış bilgi veren insanların sahip olduğu cesarete , doğru insanların da sahip olması lazım. Yoksa bu dünya cahil ve kötü niyetli insanların eline kalır.

Yaşar eninde sonunda birşeyler satmak zorunda bu borcu ödemek için. Yoksa elindeki nakit ve alacağı temettü ile bunu ödeyemez. Zaten temettü dağıtacak PETUN dışında d açok şirketi yok halka açık olanlardan. Pınar Süt bile bu seneyi zarar yada cuzi bir karla kapatacak.

O yüzden mecbur ya gayrimenkul satacak yada iştirak.

Benim aklıma 2 şık geliyor.

1- İzmirdeki DYO'nun eski fabrika arazisi. En son 150 MUSD değer biçilmişti ama hadi 100 olsun

2- Viking kağıt. Çünkü Holding gıda ve boyadan çıkmaz bunlar ana markaları ve ana işleri. Ama Viking kağıdın ne marka bilinirliği var ne de firma bilinirliği. Zaten öz sermayesini kaybetmiş bir şirket. O yüzden eğer iştirak satacaksa Viking kağıdı satacağını düşünüyorum. Ama tek başına o bile borcun beşte birini karşılamaz.

O yüzden hem Viking kağıt hem gayrimenkul beraber satabilir.

3. bir ihtimal , iştirak satmaz Holdinge direk ortak alır. Böylece hem yönetimi bırakmaz hem de borcu öder.

3. ihtimal daha mantıklı.

Hadi 4. ihtimali ekleyelim. Holdingin sermayesini arttırır ve şahsi mal varlıklarından bu sermaye artışını karşılarlar ama bu çok düşük ihtimal.

İştirak satışı ve ortak alma ihtimali en yüksek ihtimal.

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    yazdıkların Doğru değil
    yaşarlar kötü insanlar
    Değil. sadece iyi yönetemiyor
    siyaset le ne ilgisi var
    onu anlamadım.
    insanlara iftira atmak
    günha dır.
    sana şunu tekrar söyleyeyim
    yazdıkların tamamen
    yalan ve iftira . yazıklar olsun
    sana
    Ben şirketlerin iyi yönetilmedigini
    söylüyorum . herşey para ederken
    birşeyler satıcan borcunu
    azaltıcan. diyor um.
    kim Ne düşünmüş umrumda
    değil.
    hem benim hangi partiye
    oy verdiğini sen nerden biliyorsun. benim için önemli değil
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz

5.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    yazdıkların Doğru değil
    yaşarlar kötü insanlar
    Değil. sadece iyi yönetemiyor
    siyaset le ne ilgisi var
    onu anlamadım.
    insanlara iftira atmak
    günha dır.
    sana şunu tekrar söyleyeyim
    yazdıkların tamamen
    yalan ve iftira . yazıklar olsun
    sana
    Ben şirketlerin iyi yönetilmedigini
    söylüyorum . herşey para ederken
    birşeyler satıcan borcunu
    azaltıcan. diyor um.
    kim Ne düşünmüş umrumda
    değil.
    hem benim hangi partiye
    oy verdiğini sen nerden biliyorsun. benim için önemli değil
    y.t.d ironi bu yazı

Terzico kardeş sen kimsenin adamı değilsen sana başka birşey söylüyeyim.

Hissesine Sahip olmadığın halde aynı holdingin 5 ayrı şirketinin sayfasına girip , benzer yazılar yazmak , bu yazıların tamamının da iç karatıcı hiçbir bilgi ve argüman içermeyen , sadece batacaklar iyi yönetemiyorlar gibi boş laflarda olması normal bir insanın yapacağı hareket değil.

Bunu ya görevlendirilmiş biri yapar yada ruh sağlığı bozuk biri. Hem bu işten bir çıkarın olmayacak hem de bu sayfalara 3000 paylaşım yapacak kadar bu işe kendini adayacaksın. Ya 3000 paylaşım her birine 2 dakika ayırsan 100 saat eder , sana yazılan cevapları okuman bunun en az 5 katı yapar.

Hangi akıllı insan kendini hiç ilgilendirmeyen bir konu için bu kadar vakit ayırır. Var mı bunun örneği ?

Selim Yaşarla bir alıp veremediğiniz var kesin senin yada seni yönlendirenlerin. Devamlı iyi yönetemiyorlar diyorsun . Sen yönetim işine bu kadar yakın mısın da iyi yönetemediklerini düşünüyorsun. İçeriden bilgi mi alıyorsun ?

Pınar Süt 20 lira olduğunda ,PETUN 11 lira olduğunda da bu adamlar yönetimdeydi. O zamanlar güzel yönettiler de kağıtlar zirveye ulaştı şimdi mi kaybettiler güzel yönetimi.

Olan sadece kur artışı ile gündeme gelen tahvil borcudur. Bir de ülkenin içinde bulunduğu genel durumdan dolayı yabancının korkması. Başka özel bir durum yok.

Yaşarbank yüzünden alınan bu 250 milyon dolar borcu saymazsan Yaşar holdingin öyle ahım şahım bir borcu yok. Şirketlerin de aldıkları borcu nereye harcadıkları belli. Süt her sene %20 büyüyor. Yeni yatırımla seneye en az 1.8 -2 milyar TL ciro yapar hala gelir.

Kaldı ki borcun çok üstünde mal varlığı var.

Selim Yaşarın kuzenin Serhan Yaşar bunlarla kavgaya tutuşmuştu , ona yönetimi vermediler diye. Sonra onu mahkemeye verdiler şirketleri kötülüyor diye.

Sanki sizin yaptığınız da aynısı gibi.

6. Ahhhhhh
    Derdimi kime Anlatayım
    bilmiyorum .
    Yaaaaaa
    burda yazmak la kim
    kim e zarar verebilirki
    burda 5 kış var.
    ve ben kötü ne di yorum
    yaşarın mallar kaliteli
    güzel.
    ürettiği malar hakında
    kötü birsey mi dedim .
    Ne dedim kötü
    onu anlamıyorum.
    birşey demiyorum .
    borcu çok büyük
    yönetim iyi değil
    kısaca bunda ne var
    yaaaa
    yaşarlar kötü insanlar
    değil ve onları seviyorum.
    sadece iyi yönete miyorlar
    bu da ne var ya
    Yaşarları seviyorum
    y.t.d ironi bu yazı

7. halen olay çarpıtılıyor biz burda petunu konuşmuyoruz yaşar holdingi konuşuyoruz garantör olması nedeni ile haliyle iş petuna sarkıyor
    petun da sorun yok büyümenin sınırlı kalmasında başka
    yaptığımız olumsuz olayların hepsi yasrh ile ilgili

8.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Ahhhhhh
    Derdimi kime Anlatayım
    bilmiyorum .
    Yaaaaaa
    burda yazmak la kim
    kim e zarar verebilirki
    burda 5 kış var.
    ve ben kötü ne di yorum
    yaşarın mallar kaliteli
    güzel.
    ürettiği malar hakında
    kötü birsey mi dedim .
    Ne dedim kötü
    onu anlamıyorum.
    birşey demiyorum .
    borcu çok büyük
    yönetim iyi değil
    kısaca bunda ne var
    yaaaa
    yaşarlar kötü insanlar
    değil ve onları seviyorum.
    sadece iyi yönete miyorlar
    bu da ne var ya
    Yaşarları seviyorum
    y.t.d ironi bu yazı

Terzico kardeş dön yazdığın eski yazılara bak. Sen bakmıyorsan ben kopyalayıp yapıştırayım buraya.

Yazıların tamamı aşağıdaki şekilde

Bu yaşarlar batmış

Bu Borcu ödeyemezler

Parayı yaşarbankın borcuna yatırmışlar

para havaya uçmuş

borsa bitmiş

paranla rezil ol

bunlar normal insanın günde 3 defa 5 ayrı hisse sayfasına yazacağı şeyler değil.

Biz de bunu söylüyoruz. Yoksa senin demenle kimse yatırım yapmaz merak etme. Bu dediklerini 1 kere yazsan kimse birşey demez zaten ama 2 günd ebir aynı şeyleri yazmana itiraz ediyoruz.

Hadi kal sağlıcakla

Sayfa 189/612 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •