sakla samaný gelir zamaný
herkese iyi yýllar dilerim .
Y.t.d ironi
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Koçum ben yýllarca her gün gelip buraya dolar 20 lira olacak desem gün gelir olur zaten . 50 lira da olur .
Gerçekten çok sýð, bomboþ bir çocuksun. 50 cümleni toplasan bir cümle etmiyor. Kendini gelistirmelisin .
Þuna dikkat ediyorum ki hisse net genelinde troller benzer kiþilik sergiliyorlar .
Sanýyorum lise ve üniversite öðrencileri arasýndan seçtikleri çocuklarý bir seminere alýyorlar, belirli bir tavýr sergilemelerini istiyorlar. Bir ajans gibi bir þey bunlar, trol kiralýyorlar.
Hemen her alanda var olmaya çalýþtýklarý için de çocuklar genel kültür olarak yetiþemiyorlar haliyle.
Git '' dolar '' sayfasýnda þu fikri savun yahut ekþi sözlükte þu fikirli entry ler gir diyorlar.
Ama hizmeti alanlar bilmiyorlar ki bu çalýþmalar aleyhlerine oluyor.
Neyse ayný þartlar altýnda Ereðli, tofaþ yahut Trakya cam dururken kimse gelip petun almaz þimdilik. adamlar para bastýklarý halde yarý fiyatýna düþmüþ.
Ucuzluk pahalýlýk tespitinde fýrsat maliyeti denen þeyi de hesaplamak lazým.
Ama gýda sektörü gibi stratejik bir sektörün en güzide þirketidir Pýnar. Borç hikayesi önemli deðil o halledilir, þu ihracat iþlerini geliþtirmenin yollarýna baksýnlar. Ortadoðu, Rusya falan yetmez kaliteyi yükseltip daha zengin ülkelere giriþ yapmasý lazým.
Ama en önemlisi siyasetten uzak dursun pýnar yöneticileri.
ytd
Sayýn Dimitris elinize aðzýnýza saðlýk. Biz de bu arkadaþlarla son 1-2 haftadýr benzer konularda atýþýyoruz.
Bir de bu arkadaþýn þak þakcýlarý var bunlar grup halinde hareket ediyor. Birisi saçma sapan þeyler yazoyor diðerleri de , vay üstad , efsane sen buralarýn kralýsýn sen olmasan burayý gelip okumam , sen bize ýþýk tutuyorsun gibi boþ ve gaz dolu sözler söylüyorlar ki yeni gelip konuyu bilmeyenler belki etkilenir de hakikaten Terzicoyu buranýn en bilgili adamý sanýr diye herhalde.
Bunlarýn belli baþlý bir kesime hizmet ettikleri ve dediðiniz tarz hareket ettikleri kesin. Benzerleri baþka sayfalarda da var. Mesela bu arkadaþ trollerin Yaþarlardan sorumlu bakaný. Baþka hiçbir yerde yazmaz. Sadece Yaþar Holding þirketleirnin sayfalarýnda yazar. Bunlara verilen görev mýntýkasý buralar. Neden sadece Yaþar sayfalarýna yazýyorsun dedik sorduk 1000 kere , 1 kere olsun cevaplamadýlar.
Ama herkesin bunlarýn ne olduðunu anlamasý da güzel.
Yazdýklarýnýzdan sadece son kýsma küçük bir itirazým var. Evet Tofaþ , Trakya Cam ve Ereðli güzel kaðýtlar ama dediðiniz gibi onlar bu haldeyken PETUN'a sýra gelmez sözüne çok katýlmam. Onlar BIST 30 þirketi olduðundan iþlem hacimlerinin yüksek olmasýnýn birçok sebebi var ama bu PETUN'dan daha cazip olduklarýný kanýtlamaz.
Bir kere Tofaþ hariç hiçbiri zirvesinden %50 ucuzlamadý. Daha az düþtüler. Mesela Trakya camýn sanýrým zirvesi 4.80 falandýr þimdi ise 3 lira yani düþüþ % 40 civarý. Ereðli keza benzer %40 civarý. Sadece TOFAÞ %50 düþtü onda da görülen 32 liralýk zirve müthiþ bir ralli sonucu görülen zirve idi.
Ama hiçbiri PETUN gibi 5-6 sene önceki fiyatýna kadar düþmedi. Hepsi hemen hemen 1-1,5 sene önceki fiyatlarýna döndüler. Üstelik PETUN'daki düþüþ zirvesine göre yaklaþýk %55.
PD / DD deðeri olarak da PETUN saydýklarýnýzdan çok daha ucuz. F/K olarak benzerler.
Ama en önemlisi TOFAÞ , Ereðli ve Trakya camýn ortak özelliði , üçü de otomotiv sektörüne çok yoðun çalýþýr ( Tofaþ zaten direk otomotiv sektörü ) ve otomotiz sektörünün son 6 aylýk performansý iyi deðil , muhtemelen faizler böyle giderse 2019 da parlak olmayacak. Dolayýsýyla bu þirketler ileriye dönük kötü performans beklentisi ile düþüyor ve düþük kalacak muhtemelen.
Ama PETUN'da böyle bir beklenti yok. Evet satýþlar ve karlýlýk çok iyi gitmiyor ama dramatik bir düþüþ de yok otomotiv gibi. Pýnar þirketlerinin aþaðý gelmesindeki en büyük etken bu meþhur döviz tahvil borcu.
Onu da sizin dediðiniz gibi bir þekilde halledecekler korkacak bir durum yok bence de.
O yüzden ben 2-3 ay sonra özellikle PETUN'un temettü ile beraber hareketleneceðini düþünüyorum.
Saygýlar
Ben kimsenin elini tutmuyorum.
Ben kimsenin Adamý deðilim
ben burda herkesle
polemiðe girdim
Ama seviyeli herkesle
ben yanlýz biriyim
yemin ederim kimsenin
Adamý deðilm
Ve Yaþarlar kesinlikle
bir husumetin yok .
kesinlikle yaþarlarýn ürünlerini kulanýyorum.
þimdi 2 tane pýnar süt
aldým yemin ederim.
Ben yaþar holdingý iyi
yönetilmiyor ben ona
kýzýyorum.
Herkes Ayný Düþünmek
zorunda deðil.
ben gene de sizleri
seviyorum
Tez Anti Tez var ne güzel.
Herkes fikrini söylü.
zaman kim haklý çýkaracak
onu göreceðiz.
yeni yýlýnýzý kutlarým.
Y.t.bu benim yorumum kimseyi baðlamaz.
Y.t.d ironi bu yazý.
kimse birþey bilmiyor
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn Terzico hakikaten sende takdir ettiðim tek nokta bu serin kanlý ve seviyeli cevaplarýn. Bak þak þakçýlarýnda bu yok ama sende var.
Yazdýðýn hiçbirþeye katýlmadýðýmý sende biliyorsun ama yine de seni takdir ediyorum o kadar söylenen söze yine de soðuk kanlý ve sakin cevaplar verebiliyorsun.
Peki bir soru , madem Yaþar þirketleri iyi yönetilmiyor , bugüne kadar PETUN ve Pýnar süt nasýl oluyordu da çok güzel karlar açýklayýp temettüler daðýtabiliyordu ( PETUN hala daha devam ediyor sütte bu sene sýkýntý var ama o da 2019 2. yarýsýndan sonra yine iyi karlar açýklar çünkü kapasite ve satýþý çok artýyor )
2. sorum , eðer sende bu kaðýtlar yoksa , Yaþarlarýn þirketleri kötü yönetmesi ile neden bu kadar ilgileniyorsun ?
3. sorum , 350 kaðýdýn olduðu þu borsada neden sadece Yaþar þirketlerinin sayfalarýna yazýyorsun.
Biliyorum yine cevap yazmayacaksýn ama ben yine de soruyorum.
Ben de senin saygýna ve sakin kalabilmene hayraným. Saygýlar. Ama biraz da olumlu birþeyler yaz be hocam![]()
Keþke dostum . Ha beni fiyatý çok da ilgilendirmiyor, maliyetim çok düþük, bu yýl 6. temettüyü alacaðým galiba emin deðilim. Beni temettüsü ilgilendiriyor ama insan þöyle bakýnca da toplam fiyatý yüksek görmek ister tabi ki.
Temettüde sorun çýkmaz enflasyonist ortamda gýda zarar etmez , beton deðil bu .
Hepimiz 3 kuruþu nasýl 5 kuruþ yaparýz diye uðraþýp duruyoruz . Þuraya gelip bir ilham alma , bilgi alma derdindeyiz. Adam gelip boþ boþ yazýyor.
Ustad diyenler ironi yapýyor dalga geçiyor diye düþünmüþtüm ben . Eger ciddi iseler acilen borsadan uzak dursunlar . Altýn dan baþka da hiçbir þey almasýnlar bence . Öyle temiz kalpli insanlarý çiðnemeden yutar bu piyasa .
ytd
Aslaným trol ol yahut olma umrumda deðil. trolsen bile ekmeðinin derdindesin , üniversite okuyorsun kitap parasý, sinema bileti alacaksýn, kýz arkadaþýný yemeðe çýkaracaksýn belki . Eyvallah .
Lakin çene çalýyorsun be aslaným. Az þöyle bilgiyle donat kendini , benim tam tersim fikirleri savun . Ben zýttýmla tartarým kendimi, benim gibi olanlar bana bir þey katmaz , olmayanlar beni geliþtirir, egitir.
Ha bir de unutma, karþýndaki insan da en az senin kadar zorlu bir hayat mücadelesi veriyor .
ytd
Yer Ýmleri