Sayfa 136/597 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon
Arama sonucu : 4774 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

1.  Alıntı Originally Posted by CARİ Yazıyı Oku
    Sanko' nun Alış maliyeti 2.-usd civarına dayandı? Bu fiyatalar dan mı satacak?(2/2,25= 0,88 usd bölünmüş hali ile)
    şu an hisse kaç 2,55 / 5,25= 0,48 usd ?
    0,88 usd ye AL 0,48 usd ye SAT sizce mantıklı mı?
    SANKO nun böyle bir hata yapacağını sanmıyorum.
    İlerleyen zamanlar da Miras bölüşümünde bir problem mutlaka çıkar.
    En sonunda öyle ya da böyle şirketi ele geçirecektir. Ya da Yönetime girecektir.

ytd.
    saygılar,
    Halka açık kısımda toplanabilecek ne kadar mal varsa 2007 yılında OCI ve yönetim son lota kadar topladı,bu durum bugün içinde aşağı yukarı geçerli,halka açık kısmın neredeyse tamamı Sanko ve malum kişinin elinde,fiyatı manipüle etmek için tahtaya verilen bir kaç milyon dışında dolaşımda tek adet mal yok,sadece ilizyonla varmış gibi yapılıyor,Sanko’da yönetimde istese fiyat konusunu üç günde çözer,ama öyle bir istek iki tarafdada zerre yok,Sanko Tınas kardeşlerin malını cari fiyata göre çok yüksek fiyattan almıştı,peki tahtadan neden tek adet almıyor?
    Bizler geçen yıllar sürecinde bu hissede araştırmacı gazeteci gibi olduk,her şeyin en küçük ayrıntısına kadar farkındayız ancak bazen salağa yatmak gerekiyor,şimdilik öyle yapıyoruz,ama sadece şimdilik!!!

2. 4 fabrikasından ikisi kapalı,biri ise tek fırınla çalışan Çimentaş üç günde %40 prim yapıyor?!? Neredeyse iki fabrika 4 fırın tam kapasite çalışan,limanından gemiler dolusu ihracat yapan Batıçim diplerde,ne güzel demi yersen piyasa öyle fiyatlıyor!!!

3.  Alıntı Originally Posted by EKSİPNOS35 Yazıyı Oku
    Halka açık kısımda toplanabilecek ne kadar mal varsa 2007 yılında OCI ve yönetim son lota kadar topladı,bu durum bugün içinde aşağı yukarı geçerli,halka açık kısmın neredeyse tamamı Sanko ve malum kişinin elinde,fiyatı manipüle etmek için tahtaya verilen bir kaç milyon dışında dolaşımda tek adet mal yok,sadece ilizyonla varmış gibi yapılıyor,Sanko’da yönetimde istese fiyat konusunu üç günde çözer,ama öyle bir istek iki tarafdada zerre yok,Sanko Tınas kardeşlerin malını cari fiyata göre çok yüksek fiyattan almıştı,peki tahtadan neden tek adet almıyor?
    Bizler geçen yıllar sürecinde bu hissede araştırmacı gazeteci gibi olduk,her şeyin en küçük ayrıntısına kadar farkındayız ancak bazen salağa yatmak gerekiyor,şimdilik öyle yapıyoruz,ama sadece şimdilik!!!
    Günün sonun da, bu iş en çok patrona yaradığı kesin.Durumdan hiç rahatsız değil.
    Yönetim koltuğunda kendileri oturuyor.Maaşlarını alıyorlar.Şirket temettü dağıtırsa
    %10 imtiyaz hakkını önce alıyorlar.Sonra geri kalanı şirkette Geçmiş yıl dağıtılmayan karlar,
    yasal yedekler vs. olarak bırakıyorlar.Bunun yarattığı Katma değer tekrar ortak olarak önümüzdeki
    yıllarda almaya devam ediyorlar.Bura da mis gibi örtülü sermaye ve örtülü kazanç olarak
    hem kendileri ve akrabalarına kazandırıyor. Hem de şirketleri büyüyor.(öz kaynak 1 trilyon oldu.aktif büyüklük 3 trilyona yaklaştı.)
    Ama şirket borsa 80 milyon usd ile işlem görüyor.
    Sanko ve diğer elinde hatırı sayılır hisse olan ise piyasadan hisse oranı artırabildiği kadar artırma hedefin de.
    Ama asıl hedef ŞİRKETİ ELE geçirmek. Temettü ,hisse fiyatı falan umrun da değil. İMTİYAZIN kalkmasını yada ortak satışını bekliyor.
    Olan elin de hissesi olan küçük yatırımcıya oluyor.
    Patron piyasadan bu akıldışı fiyatlardan malı çeksin bakalım bu fiyatlar mal satabiliyorlar mı?
    Bitmeyen paradır, hisse senedi değil.
    Kredili oynanmak konusunda uyarmak isterim.
    ytd.
    Saygılar,

4. Sindire sindire verdiklerine göre,bakalım altından ne pislik çıkacak.ytd.

5. Bereket buraya pazarlamacı girdiği zaman portöyümün4/1 ini deneme amaçlı satmıştım şimdi benim için yavaş yavaşyerine koyma zamanı.Beni gene yanıltmadın,teşekkürler pazarlamacı.ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by EKSİPNOS35 Yazıyı Oku
    Bulunduğunuz işlerde önümüzdeki yıla ilişkin hedefleriniz nedir?
    “Bu yıl iki hedefimiz var. Birincisi sermaye getirisinin gösterge tahvil getirisinin üzerinde olması. Diğeri de hisse fiyatı performansının, taşa toprağa dayalı sanayi şirketlerinin ortalama performansının üstünde olması. Borsa fiyatı ve şirket fiyatı bizim için önemli. Dolayısıyla bu hedeflerle büyümeye devam etmek istiyoruz. Çimentoda ürünü limana demir yolu ile taşıyıp verimliliği aıtırmak ve üretim sürecini daha iyi yönetmek istiyoruz.”
    Feyyaz Ünal
    Feyyaz Bey Mayıs ayında verdiği bir röportajda bunları söylemiş,evet vakit daralıyor yılın son haftası,biz yatırımcılar içinde verilen sözlerin tutulması gayet önemli,ben kendisine bu hedeflere ulaşma konusunda halen inanıyorum ancak yılın son haftasına girilir iken hisse performansı hiçde hoş değil,bırakın sektörün üstünde performansı tüm sektörlerin en kötü performanslarından birisi gerçekleşmiş durumda,şirket faaliyetleride gayet iyi gittiği halde bu fiyatlama oluştuysa yönetim geri alım kararını daha güçlü bir rakama revize ederek derhal agresif bir şekilde alıma geçmelidir.
    Feyyaz Bey,
    Güzel söylüyor ama. Şu ana kadar tabloda biz bunu göremedik.
    180 Milyon sermaye , öz kaynak 1.000.- milyon TL ,faiz kabaca %20 olsa yıllık dipte net karın
    En az 200 milyon TL olması gerekir. Bu da hisse başına 1,11 TL yapar. 1,11/2,50=%44 yıllık getiri demektir.
    Umutla bekliyoruz.....Patron ne zaman piyasa hisse fiyatına müdahale edecek.
    Kendileri de güvenmiyorlar, yada kendilerine güvenemiyorlar.
    Hesap ortada bu kadar ucuz hisseyi patron niye kendisi almıyor? alamıyor? Şirketlerinden birine aldırmıyor.
    ytd.
    Saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by CARİ Yazıyı Oku
    Günün sonun da, bu iş en çok patrona yaradığı kesin.Durumdan hiç rahatsız değil.
    Yönetim koltuğunda kendileri oturuyor.Maaşlarını alıyorlar.Şirket temettü dağıtırsa
    %10 imtiyaz hakkını önce alıyorlar.Sonra geri kalanı şirkette Geçmiş yıl dağıtılmayan karlar,
    yasal yedekler vs. olarak bırakıyorlar.Bunun yarattığı Katma değer tekrar ortak olarak önümüzdeki
    yıllarda almaya devam ediyorlar.Bura da mis gibi örtülü sermaye ve örtülü kazanç olarak
    hem kendileri ve akrabalarına kazandırıyor. Hem de şirketleri büyüyor.(öz kaynak 1 trilyon oldu.aktif büyüklük 3 trilyona yaklaştı.)
    Ama şirket borsa 80 milyon usd ile işlem görüyor.
    Sanko ve diğer elinde hatırı sayılır hisse olan ise piyasadan hisse oranı artırabildiği kadar artırma hedefin de.
    Ama asıl hedef ŞİRKETİ ELE geçirmek. Temettü ,hisse fiyatı falan umrun da değil. İMTİYAZIN kalkmasını yada ortak satışını bekliyor.
    Olan elin de hissesi olan küçük yatırımcıya oluyor.
    Patron piyasadan bu akıldışı fiyatlardan malı çeksin bakalım bu fiyatlar mal satabiliyorlar mı?
    Bitmeyen paradır, hisse senedi değil.
    Kredili oynanmak konusunda uyarmak isterim.
    ytd.
    Saygılar,
    Rahatsız olmadıkları kısmına katılmıyorum,en azından şirketin geleceğinde hakim ortak olacağını düşündüğüm ailenin,evet karanlık noktalar var elbet mantık süzgecinde tam açıklayamadığız,ancak ben kendilerinin samimiyetine güveniyorum,tek sıkıntı halen bir reaksiyon alamamaları yada çok gecikmiş olmaları,asıl sorunu kökten bitirecek şey şirketi en iyi şekilde yönetmek ve oluşacak karı 2007 öncesi felsefe ile tüm paydaşlarla paylaşmak olsa gerek,şu an yönetimin yaptığı yada yapmaya çalıştığı şeyin bu olduğunu düşünüyorum ve başarılı olacağınada inancım tam,yatırımlar yeni bitti sayılır,bir kaç çeyrek daha oluşacak tabloları izlemekde fayda var.

Duhul
    May 2017
    İkamet
    uşak-İzmir
    Gönderi
    998
    Adami sabah baska oglen baska soylettirirler..[emoji23][emoji23][emoji23]
    Dansoz ederler adami dansoz....bakalim aksam ustu ne olacak[emoji53]
    Birkac bilanco gorelimmis...
    Fare ininden cikincaya kadar
    derim ben.....[emoji35]
    Ytd.
    Saygilar.

LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 136/597 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •