Sayfa 194/612 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    geçen yıla yakın bir kar rakamı olacak sanırım
    peki temettü ne olacak tamamı dağıtılacak mı ??

Tamamı kanunen de dağıtılamaz . Yasal yedek ayırmak zorunda olduğun bir kısım var.

Yani Yaşar genelde dağıtılabilecek karın çoğunu vermeye çalışır ama mesela bu sene az verdi. 49 kuruş brüt verdi. Halbuki 2016 ve 2017 senesinde yaklaşık 1 lira verdi.

Ben bu sene karın 50 milyonun altında kalacağını düşünüyorum. Yani geçen senenin altında. Tabi buna şirket yönetim kurulu karar verir ama en iyi ihtimal sanki 70 kuruş civarı verir gibi geliyor bana. Yani bu brüt tabi bundan % 15 vergi de kesiliyor.

En az 45 en fazla 70 kuruş verir gibi geliyor bana. Tamemen tahmin ve şirketin geçmiş yıl uygulamalarına göre konuştum bildiğim birşey yok.

2.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Tamamı kanunen de dağıtılamaz . Yasal yedek ayırmak zorunda olduğun bir kısım var.

Yani Yaşar genelde dağıtılabilecek karın çoğunu vermeye çalışır ama mesela bu sene az verdi. 49 kuruş brüt verdi. Halbuki 2016 ve 2017 senesinde yaklaşık 1 lira verdi.

Ben bu sene karın 50 milyonun altında kalacağını düşünüyorum. Yani geçen senenin altında. Tabi buna şirket yönetim kurulu karar verir ama en iyi ihtimal sanki 70 kuruş civarı verir gibi geliyor bana. Yani bu brüt tabi bundan % 15 vergi de kesiliyor.

En az 45 en fazla 70 kuruş verir gibi geliyor bana. Tamemen tahmin ve şirketin geçmiş yıl uygulamalarına göre konuştum bildiğim birşey yok.
    Ahhh, Emirhan pazarlama,bikmadin hisseyi,yagladin,balladın..
    Yönetim kurulunda, adamların mı var, temettü oranını bile söylüyorsun,
    Bu arada yaptığın, yanlış yorumlarla, ünlü duayen Terzi yi küstürdün..
    Bunun için seni kınıyorum

3. %90 kadar dağıtan var tamamını vermeside sağlıklı değil nakit akışını bozar

4. 50 milyon üstü kar açıklayacak ve hisse fiyatına bak şu bilançoyu batık sermayeyi yemiş hergün yüzde yırmı çıkan sürekli devre kesici yiyen hisseler açıklasa ne olur acaba bist binasından catıyı kırıp aya giderler sanırım😂

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    bursa
    Gönderi
    3,695
    Spek siz yazdıkça basacak gibi.. Sanki zorlaşıyor

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by grand2023 Yazıyı Oku
    Ahhh, Emirhan pazarlama,bikmadin hisseyi,yagladin,balladın..
    Yönetim kurulunda, adamların mı var, temettü oranını bile söylüyorsun,
    Bu arada yaptığın, yanlış yorumlarla, ünlü duayen Terzi yi küstürdün..
    Bunun için seni kınıyorum

keşke seni de küstürebilsem okuduğunu anlıyamayacak kadar aklı olmayan arkadaş. Eşşek kadar yazmışım oraya tamamen benim tahminim ve geçmiş yıllar uygulaması bu diye.

İnsan kötü niyetli olunca demek aklını da kaybediyor. Terzico yine tartışırken seviyeyi koruyabilen bir arkadaşdı , onun yerine sen küssen daha iyi olur bence.

Sen araştırma yapmayı bilmeyen bir arkadaşsın. Armut piş ağzıma düş tarzı bir felsefen var. Az biraz araştırma yap da son 10 sene PETUN ne temettü vermiş bir araştır. Son 3 seneyi ben söyledim , öncekileri de bir zahmet sen söyle.

Bunun yönetim kurulunda adamı olmakla ne alakası var. Bu şirket dağıtılabilir karın en az %60 - 80 arasını her sene dağıtmış son 10 sene , bu sene neden farklı olsun. Mantık bu.

Hesaba da kafan çalışmıyor onu da ben yapayım da yine armut ğiş ağzıma düş yap sen .

Eğer 50 milyon TL kar açıklarsa sene sonu , yasal yedekler çıkınca geriye yaklaşık 45 milyon TL dağıtılabilir kar kalır. Sermaye 44 milyon TL olduğuna göre demek ki hisse başına 1 TL dağıtılabilir kar var demektir.

Eğer yönetim kurulu her sene yaptığı gibi dağıtılabilir karın %60 ila 80'i arası bir meblağı temettü olarak verme kararı alırsa bu da demektir ki brüt 60 ile 80 kuruş arası bir temettü verecek.

Ama YK isterse hiç de vermeyebilir , tamamını da verebilir yada %20-30'unu da verebilir onu bilemem. Ben son 10 seneki uygulamaya göre 60-70 kuruş temettü verebilir diyorum. Bunun gerçek miktarını 3 ay sonra öğreniriz.

Yaptığın yanlış yorumlar demişsin , kusura bakma ama yaptığım yorumlara yanlış diyen sadece sizin çete , sizin de yanlış demenizin gerekçelerini saydık 1000 kere tekrarlamaya gerek yok. Spek dostu , KY düşmanı olunca benim yorumları yanlış bulmak çok normal.

Hadi küs ne olur , sen de küs ve terket burayı bir daha gelmemek üzere.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku

Ya zaten 45 kurus yahut 70 kuruş verecekse bu hisseye bu fiyatlar bile fazla oluyor . Yüzde 14 le yüzde 18 arası gibi diyorsunuz kabaca . O halde millet niye gelip Petun alsın ki

Hani fazla verir yahut versin demiyorum temettusu için yatırımci gelmez bu hisseye .
    Bi arkadaş bu yazıya parlatma demis ama ne parlatmasi dostum. Bu hisseyi alacak büyük yatırımcılar parasını yüzde 25 le 30 la mevduata koymak varken şu temettü için petun mu alır allah aşkına. Şu sözlere bakacak olsam ben bu hisseyi değil almak satarım bile . ama beklentimiz farklı almıyorum da satmıyorum da.

Faizler yüzde 9 iken bu yüzde 10 veriyordu kabaca ,eh prim de yapar deyip alıyorduk şuan için pek bi anlamı yok .

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by EFT Yazıyı Oku
    Spek siz yazdıkça basacak gibi.. Sanki zorlaşıyor

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayın EFT , bu kağıt son 6 aydır sürekli düşüyor ve son 2 aydır da hemen hemen bu fiyatlarda. Halbuki biz yazmaya 2-3 gün önce başladık. Yani düşüşün bizim yazmamızla alakası yok.

Sayfa 194/612 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •