Rowing kardeþ bak kaç kere yazdým çok net yazýyorum. Bu borç 900 milyon TL de olsa , 1.1 milyar da olsa , 1.3 milyar da olsa þu anki Yaþar holding nakit pozisyonu ve piyasa þartlarýnda ödenemez dedim. Bunu 1000 kere dedim.
Ama bu borç kefillere de kalmaz dedim. Koskoca Yaþar Holding 250 milyon USD yüzünden batmaz dedim. Adamlarýn elinde onlarca þirket , marka , gayrimenkul var dedim. Elbet bunlarý satarak yada ortak alarak bunu ödeyecekler diyorum.
Bu borcu adamlar bu kadar düþünmüyordur eminim. Borç ödenecekse veya çevrilecekse bundan zaten PETUN hiç etkilenmeyecek.
O yüzden PETUN'u tek baþýna tüzel kiþilik ve mali tablosu ile ele alalým diyorum. Bak hiç aðzýmdan DYO , Viking Pýnar Su hakkýnda olumlu bir laf dýuydunuz mu ? Hatta süt için bile önümüzdeki 1 yýl zor geçecek diyorum. Sütün iyi kar etmesi 2020'den önce olmaz çünkü onun da yatýrýmlarýndan dolayý kendine ait çok bank borcu var ve faizler ve kur yükselince finansal gideri arttý. Bu borç aþaðý inince ancak kendine gelir Pýnar Süt.
Ama PETUN bunlarýn hepsinin dýþýnda. Sýfýr finansal borç , sýfýr açýk döviz pozisyonu , güçlü mali yapý , güçlü Kýsa vadeli borç / dönen varlýk oraný , yaklaþýk %800-1000 bedelsiz potansiyeli , 4.5 FK oraný , 0,40 PD / DD oraný , yüksek temettü verimi ves...
Say say bitmez güzel taraflarý PETUN'un. Tek göreceli kötü yaný satýþlarýnýn istenilen seviyede artmamasý ve karlýlýðýn gittikçe azalmasý. Ama buna raðmen 10 liradan 5 liraya gelen fiyat cazip kýlýyor senedi.
Eðer PETUN bugün 10 lira olsaydý , çok daha iyi kaðýtlar var der hiç bakmazdým bile yüzüne. Ama bu haliyle 5 liraya PETUN bedavadan biraz pahalý.
Terzico kardeþin en büyük hatasý , DYO ile PETUN'u ayný kefeye koyup ikisine de ayný þeyleri yazmasý.
Ama bunu da neden yaptýklarýný biliyoruz. Görev almýþlar birilerinden gidin Yaþar þirketlerinin sayfalarýna basýn yaygarayý , dedikodu yayýn borcu ödeyemez bunlar batýyor diye.
Bunu neden yapýyorlar bilmiyorum. Ya þahsi anlaþmazlýklarý var , yada senetleri çok ucuzdan kapatmayý düþünüyorlar.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri