sayın matador 12 hesabınız varmı var endeks için ??? ..hisse vadelilerde durum nedir paylaşmanız mümkünmü
bide diger arkadaşlara bir sorum olacak ben matriks kullanıyorum... benim matriks aşırı alım satımın oldugu zamanlarda 1-2 kitleniyor (şu son hafta mesala takılmadı yabancı olmayınca harekette yoktu zaten dogru düzgün).........pc nin özellikler gayet iyi ben sorunu kendi internet hızına buluyorum 10-12 bit alıyorum anca hız olarak sizde bu şekilde sorun yaşayan varmı veya nasıl çözebilirim fikir verirseniz sevininrim saygılar....
DUHUL 2007...
BİZİ BİLEN BİLİR....
sayın matador 12 hesabınız varmı var endeks için nasıl yapıyorsunuz işlemleri ??? ..hisse vadelilerde durum nedir paylaşmanız mümkünmü
bide diger arkadaşlara bir sorum olacak ben matriks kullanıyorum... benim matriks aşırı alım satımın oldugu zamanlarda 1-2dk kitleniyor (şu son hafta mesala takılmadı yabancı olmayınca harekette yoktu zaten dogru düzgün).........pc nin özellikler gayet iyi ben sorunu kendi internet hızına buluyorum 10-12 bit alıyorum anca hız olarak sizde bu şekilde sorun yaşayan varmı veya nasıl çözebilirim fikir verirseniz sevininrim saygılar....
DUHUL 2007...
BİZİ BİLEN BİLİR....
12 hesap yok. tek hesapta. kimi sistem için 2 lot, kimi için 8 lot vs. bağlıyorum. bunun döngüsünü nasıl yaptığımı daha önce anlatmıştım. hisse vadelilerde puan olarak bu şekilde bi tablo yok. sadece TL olarak kazançlarımın tablosu var. hisse vadelilerin puan tablosunu 2019 da yapıcam. geleceğin hisse vadelilerde olduğunu düşünüyorum. (onunda sebeblerini daha önce açıklamaya çalışmıştım.) hisse vadelilerin tablosunda puanı yüzdesel hesaplıycam.(aşağıdaki gibi) yani fiyatı 10tl olan bir hisse eğer 1 ayda 0.5 tl kazanmışsa, bunun kazancı tabloda %5 yazacak. (aynı Yüzde puanın viop karşılığı yaklaşık 5-6bin puan) böylece sistemlerim hangi hisselerde daha verimli çalışacak bunun belirliycem. verimli çalışan hisselerde oran artırıcam.
matriks kitlenmesine gelirsek eğer PC nizde SSD varsa matriksiniz kitlenme olasılığı dahada yükseliyor.(pc niz yada internetiniz iyi olsada) bu bakımdan illa matriks kullanıcaksanız SSD disk tercih etmeyin. matriks ile SSD uyumsuzluğunu 3-4 sene önce bana telefonda itiraf etmişlerdi.
![]()
matador bı ara şu hisselerin bir lotunun kaç lıra oldugunu ve kaç lıralık hıssede kaç lıra kazanınca kac tl ye tekabul ettıgını acıklayıver bana. Yeni gelişmelere acıgım herzman.
Mesela benım stadart vıopta bır hesabım vardır 10 lotla trade ettiğimde kazanılan puan = TL ye eşittir 17,000 puan kazanmışsam aslında 17 bin tl para kazanmışımdır gibi basit bir hesap bunun uzerınden 1 lotuda 5 lotuda hesaplayabılırsın kolayca.
Aynı sekılde bılala anlatır gıbı bu hısse tarafı ıcınde bır stdartlaştırma yapabılırmıyız.
hangi hisseyi alırsan al 1 lot 250 TL dır hangi fiyatta olursa olsun 1 lıra kar etmışsen işte 1000 TL kar etmiş olursun vesaire gibi.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
aslında basit.
örneğin ereğli 7.22 fiyat. 1 lot alırsan her kademede 1 tl kazanır/kaybedersin.
7.23 de 1tl, 7.24 de 2 tl kazanç gibi. (adım aralığı 0.01)
1 lot içinde 105 tl teminat kullanırsın. (yani spottaki 100 lota karşılık geliyor) yaklaşık 1 e 7 kaldıraç.
aynı şeyi tüpraşta yapdığımızı varsayalım.
fiyatı 116.7
1 lot için her kademede 10tl kazanıp kaybedersin.
116.8 de 10tl, 116.9 da 20tl … ( adım aralığı 0.1)
1 lot için 1460 TL teminat kullanırsın. yaklaşık 1 e 8 kaldıraç
Yer İmleri