Sağlıklı seneler dilerim herkese
2019 beklentilerimi 4e bölersek
Q1 : TL mevduat
Q2 : USD yada Altın
Q3 : USD vd altından borsaya u
doğru kademeli geçiş
Q4 : Borsa
Yatırım tavsiyesi değildir olamaz
Sağlıklı seneler dilerim herkese
2019 beklentilerimi 4e bölersek
Q1 : TL mevduat
Q2 : USD yada Altın
Q3 : USD vd altından borsaya u
doğru kademeli geçiş
Q4 : Borsa
Yatırım tavsiyesi değildir olamaz
ilk ölçümümü yaptım, dikkate aldığım kalemler:
-bireysel emeklilik şahsi hesaplar
-hisse senetleri
-banka mevduatları
dikkate almadıklarım:
-bireysel emeklilik devlet katkıları
-bireysel emeklilik şirket katkısı (5 yıl şartı var)
-fiziki altınlar (çok özel bir durum olmadıkça satmayı düşünmüyorum)
aylık olarak takibe devam edeceğim, çok detaya inemem içinde kayıp olurum.
Fazlasıyla altın ve BES ağırlıklı bir portföyüm var hisse oranının yavaştan arttırmam lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=Pw6y8bdpHmg
izlemedim ama izleyen bir arkadasim 2019 ve 2020 yillarinda buyuk sikintilarin gerceklesecegini soyledi. Ulke sinirlari degisecekmis, dolar gucunu kaybedecekmis vs. Ilgilenen arkadaslar izleyebilir
sonucta bu insanlar da gelecegi gormeye calisiyor.
Arkadaşlar,
Yeri burası değil ama yine de topiğin seviyesini göz önüne alarak sormak istiyorum.
Çocuk için özel sağlık sigortası önerir misiniz, SGK katkılı özel hastane ücretleri anlamsız şekilde artmış standart bir muayene için 120 tl fark payı istiyorlar.
İşyerinni anlaşmalı olduğu kurum 2000 tl ye yapıyor çocuğun sigortasını değer mi sizce...
10 gundur yurtdisindayim, vaktimin buyuk kismini kitapcilarda geciriyorum...
Cok guzel ortamlar, oturup saatlerce ilgilendigin kitaplari icindeki cafede oturup inceleyebiliyorsun.
Yapilacaklar cok basit esasinda.. basit olani seviyorum, bir yontemin calismasi icin komplex olmasina gerek yok.
Adamlar her seyi su ilkelere indirgemisler ki bence cok cok haklilar..
1. Tutkunu bul (find your passion) , o alanda siki calis (zevk alarak calisan calismis sayilmaz, mutlaka basarili olur)
2. Siki calis, gelirini artir. (work hard increase, your income)
3. Kazandigindan once yatirimini yap, harcamadan sonra kalani yatirim degil!!! (Pay yourself first, Babil'in en zengin adaminin dedigi gibi)
En kolayi endeks fonlari veya etfleri, genis sepet ve masraflari cok dusuk. Mesela su
https://finance.yahoo.com/quote/VTI?....tsrc=fin-srch
Bu is otomatik yatirim ile kolay olur..
4. Kalani harca, borca girme.
5. Tasarruflarina yeterli zamani ver ki bilesik getirinin tum gucunden yararlan...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Seninkini şirket yapıyor, çocuk için 2000 tl istiyorsa...düşünülebilir...çocuğun yaşı da önemli, eğer okul çağında ve önemli bir sağlık sorunu yoksa hiç yapılmayabilir de.
20 sene kadar, beyaz yaka olarak çalıştım, bu süre zarfında hep ben ve ailemin özel sağlık sigortası yapıldı....çocuklar sezeryanla doğdu ve büyüme sürecinde işe yaradı diyebilirim...1,5 yıldır devlet hastanelerini kullanıyoruz gerektikçe...lazım olursa sgk anlaşmalı hastaneye gidip, fark ödüyorum...çocuklarımın küçüğü 6, diğeri 12 yaşında...son 1,5 yılda özel hastane eksikliği hissetmedim pek.
ancak burada en önemli unsur, kişinin çalışma saatleri sıkı mı? benim gibi homeofis çalışan biri için çok sorun olmaz ama, yoğun çalışan biri için zaman çok daha kıymetli olabilir...ayrıca yakında devlet hastanesi var mı, yoksa baya yol gitmek gerekiyor mu?
aslına bakarsan bu özel sağlık sigortası ve özel okul mevzusu çok kişisel konular...herkes kendi durumunu özel olarak incelemeli, analiz etmeli.
Merhaba,
Kendim,eşim ve kızım için sadece yatışlı tedavi masraflarını ve ileri tanı yöntemlerini (MR,tomografi vs) karşılayan bir sigorta yaptırıyorum, 3 kişi için yıllık 2500 TL civarı ödüyoruz, normal muayeneler için devlet hastanesi veya sgk farkı düşük olan yerleri tercih ediyoruz, çocuğunuz küçükse tamamlayıcı sağlık sigortasını öneririm, kreşle beraber hastalık furyası başlıyor çünkü.
Yer İmleri