-
maalesef bizim gibi ülkelerde birikimleri iyi yönetmek için, ortalaam bir ekonomi uzmanı olman gerekiyor...avrupada amerikada öyle değil...aylık kazancından %20 tasarruf yap, mortgage ini öde, geri kalan paranla da geçin...sonra 20 yıl geçince, bakıyorsun baya bir portföyün olmuş.
biz de ise, dediğim gibi üst düzey bilgi ve donanıma sahip olman lazım...pek çok öğretmen, mühendis vs beyaz yaka nın belki de yarısı finansal piysalarla uğraşıyor..esas işine odaklanıp daha çok kazanmaya çalışmak varken, gelip finnasal piysalarda mucize yaratmaya çalışıyor..müthiş bir insan kaynağı kaybı...bir sürü doktor tanıdığım var, muayene arasında seans takip eden vs.
şunu söylemeye çalışıyorum...portföy yönetimi ciddi bir iş...yeterli emeği, zamanı ayırsan bile başarılı olamayabilirsin...eğer 3-5 sene uğraşıp yine para kazanamıyorsan, bir şekilde işler ters gidiyorsa...bu işleri bırakıp likit fon, döviz-altın takılabilmesin.
bizim ülke olarak, okumuş etmiş kesimin, bir şeyleri beceremediğimize dair kabullenme sorunu var...itü elektronik mezunu, üni sınavında derece yapmış, şu an önemli bir pozisyonda çalışan arkadaşıma bile zor kabul ettirdim...her attığı adım yanlıştı, yatırım konusunda rezaletti...hemen her kararı yanlıştı...Allah tan bu işlerde yeteneksiz olduğunu kabul edip, bıraktı bu işleri..parası çarçur olmuyor artık.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri